Annons
Annons

1800-talshus, mer loppis och ÄH-besök


 

God morgon! Imorse vaknade jag av att mitt 12-kilosbarn låg över hela min bröstkorg för att morgonsnutta i sömnen medan Mira stod vid huvudändan och surplade i sig mitt vatten ur glaset jag har på nattduksbordet. Mycket törstiga familjemedlemmar man har tydligen. Pontus sov som en stock eftersom han varit vaken till kl 23 med Lynn som tydligen är det enda barnet i världen som vägrar nattas och sova efter middag som andra normala. Nä, han vill gärna ha lite nattsuddsmys med oss, så att jag helt slut ger upp vid 21 och går och lägger mig. Pontus kämpar på några timmar till och sen sover han iofs till kl 8 på mornarna nu så klaga vill jag ju inte heller göra. Det är sommarliv antar jag.
På fredag åker vi hem till Stockholm igen och fram tills dess ska det bli strålande sol och varmt här på Gotland, surprise surprise. Solsäkert är det ju. Det blir strandmys och minikräftskiva, sista loppisarna ska tömmas och jag ska fota samarbeten. Baka lite också tänkte jag, samt tvätta håret. Minns inte när jag gjorde det sist.
Här kommer några bilder från i tisdags när vi hade en heldag innan det roliga kaoset med Äntligen hemma började. Teamet var ju här och hälsade på ons-fre. Här kommer alltså tisdagen!

Annons

Jag gick upp först och fångade solstrålarna på vår trappa upp till övervåningen.

Plus måndagens kvällspromenadsbukett. Vildmorot, prästkragar och råg är det finaste jag vet.

Sen vaknade den här godbiten. Hans mosiga morgonfejs är det mysigaste jag vet.

Vi åt frukost. Rysk yoghurt med persika, granola och hackade mandlar.

Lite morgonlek.

Och sen bar det av på äventyr söderut!

Vi stannade till på ett bageri och köpte en baguette.

Och hälsade på Gustav och hans kompis Siri vars föräldrar bor i ett ljuvligt stenhus med lada från 1800-talet. Alla fönsterfärger här är så fina.

Praktigast på tomten var dock deras växthus som de gjort själva av gamla fönster.

Jag blev väldigt inspirerad, som ju gärna vill ha ett växthus där vår gäststuga står nu.

Vi blev bjudna på kaffe och fick höra allt om bönder som gått i konkurs, sockerbetans betydelse på ön och hur det renoverades i ladan bakom.

Sen hoppade vi alla in i vår bil och for till Havdhem.

Min fjärde gång på denna loppisen, men modet var högt och peppen likaså! Hittar ju jämt massa fint här.

Tex en grej från detta bordet, kan ni gissa vad?

Gustav hittade en liten mygga i tenn.

Och sen åkte vi till Hemse, Pontus köpte en ny sladd till vår högtalare och var himla nöjd med den tydligen, eller att se oss kanske,

Efter fika på kondiset, en gruppbild!

När vi kom hem fick vi besök! Av Julia och Johanna från Äntligen hemma. Dags att gå bananas!

Bilar på uppfarten, grejer som ska packas ur och tur att vi har en hel övervåning till det.

Vårt nya matbord, fast gammalt såklart.

Lynn åkte runt i en låda med hjul och tyckte allt var himla festligt. Här ser ni övervåningen lite förresten, som består av tre gästrum, pärlspont, gammalt golv och grå tapeter.

När allt var uppackat och teamet åkt gjorde vi middag på rödbetor och chevré och satt ute.

Kvällen ägnades åt att beskära äppelträd.

Vårt hus i kvällsljus.

Och en ovanlig syn. Vildkatten Mira visar sig endast vid skymning nuförtiden. Puss på er, ha en mysig söndag!

Spara

(3)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar