Annons
Annons

Alla mina loppisfynd


 

God morgon! Det är fredag, och jag sitter nyvaken i sängen i solskenet och alla andra sover, som vanligt. Det är mammas och Andreas sista dag här, sen har vi resten av helgen för oss själva lilla familjen. Mysigt! Imorgon är det en jätteloppis i Dalhem, så dit tänkte vi åka, och på den tonen kanske det är på sin plats att jag visar upp alla fynden som jag gjort på sistone! Allt detta nedan, plus en sisalmatta till punschverandan som låg ute och vädrades vid fototillfället, köpte jag för prick 750:-. Inget ljug eller underdrift, det är vad jag betalade. När jag tittar på grejerna nu får jag sånt pirr. Hade jag sett typ en av dessa sakerna i en finsorterad butik för det priset hade jag inte blivit förvånad. Så är det med loppisar, det njuts länge av grejerna och hur lite man lagt ut, haha. Ibland tänker jag på om jag skulle sälja lite på auktion och se vad man får? Fast först ska det inredas och njutas av i huset. Att köpa ett stort hus är dyrt och himla läskigt, men att fynda på loppis till det är billigt och enbart njutbart! Tur att jag är på den sidan av det hela nu. Här kommer fynden!
Tänk på mina ledord nu, Artilleriet, Barna i Bullerbyn och svenskt porslin. Tycker ni det passar in?

Annons

Uppradat på bordet. Ganska färglöst ser jag nu, men det ska inte vara så mycket färg i Gotlandshuset. I Stockholm får det gärna krylla av färgdetaljer, men här vill jag behålla lugn och harmoni i inredningen. Förutom i punschverandan, den ska stråla av färg och blommor när jag är klar med den.

Okej då kastar vi oss in!

Först ut en rund bricka i vad jag gissar är koppar? Vad skulle det gröna annars vara?

Till den massa fina ljusstakar i olika metaller och höjder.

Det är fint att blanda allt från material och slitage till årtionden.

Ett fyndstilleben!

Enkla grytunderlägg som blir lyxiga när man plockar ur dem ur sitt loppissamanhang. Klassiska.

Ett muskotnötrivjärn.

En tallrik i blåvitt såklart. I gott skick.

En till, i sämre skick. Lite disk på den här bara.

Båda från Gustavsberg. Ekeby och Rococo heter de. Jag har stora boken om Rörstrandsporslin hemma i stan, den ska definitivt få följa med hit nästa tripp. Skulle gärna ha en om Gustavsberg, kanske denna? Är alla stämplar och info och sånt med i den? Någon som har den?

En vacker och enkel karaff. Anar ni ett tema i porslinet som ska få bo här i Gotlandshuset?

Från Gefle var den.

En enkel ugnsplåt som inte ser så mycket ut för världen när den ligger och skräpar bland tusen andra halväckliga ugnsgrejer i en hög.

Men, den är från Skultuna!

En oval 40-talsspegel.

Så fin, med gammalt krackelerat glas och fint slitage på ramen. Den är första grejen som åker upp över soffan i vardagsrummet!

Gamla träslevar och en stor burk att ha dem i.

Gamla galgar att ha kimonos på i sovrummet på en träknopplist som jag har köpt men inte satt upp än. Byxgalgen kan man hänga print i. En trädgårdsräfs och en fin skyffel till kvasten vi redan har. Älskar att köpa fina praktiska saker också, istället för att gå in på en järnaffär eller liknande billighetsalternativ.

Ett av de stora fynden var den här gamla skålen.

Jag gissar att den är 1800-tal, men borde verkligen ta med den till Antikrundan eller nåt och få mer info, eller googla lite mer. Den handlar om en resa till sjöss mellan 1793-1796. Sliten och lite trasig, men så himla himla vacker.

Gammalt porslin har ofta visdomsord på sig, som originalets shabby chic. Från England ursprungligen!

Här kommer tre fina dekorationssaker! Ett skoinlägg, som var extra fint för det hade gångjärn.

En liten 1800-talsbricka i svart plåt med handmålade guldstjärnor på att ha tändstickor och annat på bredvid ljusstakarna. Och ett förstoringsglas! Väldigt Artilleriet detta eller vad säger ni?

Mixade krukor och dess fat. Jag hoppas våra gäster tar med sig mycket sticklingar så punschverandan får liv!

Mer till punschverandan, en ljuslykta.

Originalet från Feuerhand ska det vara.

En enkel men stor och vacker glaserad skål att ha i köket för bak och sånt.

En tidnings och vedkorg.

och små hyllremsor till skafferiet!

Vad säger ni, bra fyndat ändå väl? För 750:- plus en matta? Vilken var er favoritgrej? Puss!

(6)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar