Annons
Annons

Att vilja vara med fina kvinnor och ligga på golv och äta ost


 

En av de bästa sakerna med de två föräldralediga dagarna jag har i veckan är att jag kan fylla dem med sånt jag annars inte skulle gjort. När man jobbar heltid vill man ju vara med familjen eller närmaste vännerna på helgen när man äntligen är tillsammans, men när alla andra jobbar och man är ledig med en bebis öppnar så himla många nya möjligheter till häng upp sig!
Jag är en relativt ny kompis-blyg person annars, men nu har jag bestämt mig för att bli den bästa jag kan bli, och liksom inte missa något trevligt med livet. Det är ett perfekt tillfälle att umgås med människor man kanske inte redan känner, hitta nya vänner och säga ja istället för jag är upptagen.
I tisdags var en sån dag.

Annons

Vi börjar med en väldigt inzoomad selfie. Så blir det när man har en kamera med 50mm optik.

Jag gick till Christoffers blommor på Södermannagatan.

och lät Lynn välja en bukett. Vallmo, ranunkel, eukalyptus och viburnum. Bra val Limpan.

Sen tog jag vagnen till Urban deli för lunch. Bakad kål med lingon och svamp.

Med Stina och Johanna som lunchsällskap! Vi gick i samma föräldragrupp och nu tog vi en långpromenad och pratade om allt från Hong Kong till tegelhus.

När klockan var två var jag här, bland kullersten och gamla hus på Mariaberget.

Jag var nämligen hembjuden på te och fika.

Hos Malin, som ju köpte min gröna sammetssoffa och som jag haft lite kontakt med sen dess.

Lynn lekte med hennes gulliga hund.

Han är verkligen ej hundrädd, med en farmor som har kennel.

Klappar händerna nu gör han också!

Malin hade dukat upp ett helt fantastiskt bord med hembakt bröd, olika marmelader, oliver, kakor och ostar.

och dold i en vinbox fanns hemgjord äppelmust som fick bo i en loppisfyndad såssnipa. Hon vet hur jag känner mig hemma <3!

Vi satt runt bordet och pratade om hennes nya filmmanus hon skriver på om dagarna, Sameblod som ju är så fantastisk, om bebislivet, om livet generellt, om att bo trångt men mysigt och om väggfärger och att smygplantera rosenbuskar utanför huset.

Och så åt vi. Så gott allting! Vill äta detta till frukost, lunch och middag och flytta till Frankrike nu tack.

Fina Malin, så snygg och cool och snäll.

Och där har vi soffan, som jag la Lynn i när han var tre dagar gammal och nyss hemkommen från BB. Nu bor den här.

På eftermiddagen gick jag hem till Annaklara och myste vidare på golvet med våra bebisar. Greta är ju några månader yngre så det var skönt att gosa med en person som inte bara kröp iväg.

Eftersom Annaklara är ett geni tog hon fram ett iskallt glas cava och satte på Keeping up with the Kardashians.

och så slutade min föräldralediga tisdag. Med Annaklaras canneloni och känslan av att det kanske inte blir bättre är så här. Hur sjukt, när det egentligen finns så mycket att vara ledsen över. Men det orkar jag inte nu, just nu vill jag bara vara med fina kvinnor och ligga på golv och äta ost. Tur att jag får det då, hela två dagar i veckan! <3.

Translation: A parental leave tuesday at it’s best. Hanging out with other women, eating cheese, watching kids play.

(13)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar