Annons
Annons

Bilder från Gotlandshuset – första sommaren


 

Nu har vi bokat båtbiljetter tillbaka till Gotland. I slutet av september/början av oktober är vi där igen. Då hoppas jag på ljumna dagar, dignande äppelträd och massamassa eldande i kakelugnen. Deckare när Lynn somnat, rödvin och äppelpajsbakande på dagarna. Kanske gör vi några små fix i trädgården? Hinner få ihop en gunga eller något annat lekvänligt? Vi får se! Jag längtar iallafall efter att få se ön i sköretider, tror det kan vara ljuvligt med lugnet.
När vi stängde huset i somras passade jag på att fota av med mobilen. Det är viktigt att dokumentera husresor tycker jag. Tänk att vi hann med en del på bara sju veckor i somras ändå? Gav huset lite kärlek, med loppisgrejer och några penseldrag. Detta är alltså mobilbilder, så förlåt för dålig kvalité. Det är inget inredningsreportage, utan en dokumentation på hur det blev, efter första sommaren. Allt för att kunna gå tillbaka och jämföra, se hur det utvecklats och följa vår sommardrömsresa. Köket lämnar jag ett tag till, för det måste visas i Äntligen Hemma först!

Annons

Huset från framsidan. Här hann vi måla två fönster, så nästa år blir det resten, samt dörrarna. Det ska rensas upp på vänster sida av trappan, annars är det väldigt fint planterat här med olika rosor och stockrosor. Ni skymtar ladan till höger. Min lilla guldklimp. Den kanske blir fixad i vår eller nästa vår. Nu blir det ju badrum kanske så det kommer först i prioordning. Men sen vill jag ha festlokal och loppis och gud vet vad i den!

Inne i glasverandan. Här ska det bli mycket mer ombonat. Med tapet, större korgmöbler och mer växter. Jag vill ha en gammal mysig soffa, fler piedestaler och mattor på golvet. Ombonat, mysigt, färgglatt och klassiskt sommarhusigt.

Den limmade pappen på betongen ska skrapas bort. Vi trodde ju att det kanske var svartlim med asbest i så vi rörde den inte. Men det är det alltså inte, så den kan vi ta bort och lägga mattor på istället. Vi tog ju bort ett klickgolv som låg här på inflyttningsdagen. Alla falska material has to go. Loppisfyndad paraplyställ och piedestaler och krukor. Och vagnen!

Soffan, som jag målade grå, och det gamla klaffbordet är kvar från förra ägaren. Här ska det bli mysigare och mer sittvänligt framöver.

Här har vi hallen. Älskar dessa dörrarna så mycket!

Trappan upp på andra våningen. Här vet jag inte om det ska hända så mycket. Kanske någon skohylla, en annan, gammal hatthylla, lite gamla krokar och en trasmatta. Färgen på trappan är ljuvlig och pärlsponten likaså.

Vardagsrummet. Ett av de rummen som jag verkligen ville ha semiklart första sommaren, så man kan känna sig hemmastadd fort.

Vår gamla matta, loppisfyndade kuddar, loppisfyndad barnkorgstol och dockvagn.

Soffan hittade jag på Blocket, överdrag från Bemz, bord från Olsson & Jensen, korgstol som förra ägarna lämnade kvar. Loppisfdyndad lampa, vitt litet bord, ljusstakar, bricka, ramar och spegel. Detta rummet är nästan klart! Bara något mer på väggarna och kanske någon mer lampa?

Älskar den vita kakelugnen. Sotarna sa att det bara var att tuta och köra med den så i höst blir det massa framför brasan-mys här!

Sovrummet. Också ett rum som jag ville ha rätt klart första sommaren. Så det skulle vara vilsamt och tryggt för oss alla tre i ett så stort gammalt hus. Sängen med förvaring är från Hilding, sängkläder i linne från H&M Home, loppisfyndad bänk och korg. Lampan lämnade förra ägaren kvar och hatten fick jag av min syster. Nattduksborden som är gamla skolbänkar samt spegeln i hörnet är från Olsson & Jensen. Spegeln tänkte jag till höger om sängen och den gamla knopplisten på höger sida om den bredvid fönstret om ni förstår. Då får man fint ljus på sig när man speglar sig samt kan ha kimonos och annat mysigt på krokarna. Men jag behöver ha bra skruv och plugg för att kunna sätta upp den, så det blir nästa sommar. Jag struntar nog i taklampa här, behövs ju ändå inte. Men mer plädar och filtar och täcken! Vill ha en dignande härlig säng.

Många frågar om väggfärgen. Det är en grå tapet som satt här när vi flyttade in, nästan i hela huset. Så det var lyxigt att slippa tänka på det! Tycker den är fin, harmonisk och klassisk och får vara kvar.

Lynns säng, som vi fick från en granne och målade om. Print som jag hittade i gömmorna hemma och lammskinn som jag fyndat på loppis. Den här dörren alltså, så himla vacker! Och golven. Huset är ju från 1910 och det känns verkligen i enkla men vackra detaljer överallt.

Det svarta skåpet från Olsson & Jensen står på gamla kaminens plats, loppisfyndad piedestal, vaser från Lyngby och Pontus gitarr.

Övervåningen har vi ju inte gjort någonting med än, det blir nästa sommars loppisfyndarprojekt! Men så här ser det ut i dagsläget. När man kommer upp för trappan. Förvaring och ett gammalt flygfoto på huset och tomten, när det hade tegeltak och en liten åker. Som ni ser finns den grå tapeten och vita pärlsponten även här. Dörren till vänster är master bedroom. Det som förra ägarna hade, vi har ju gjort om matsalen till sovrum nere så detta blir gästernas rum.

Sängen fick vi av förra ägarna och sängkläderna är från Odd Molly Home.

Mitt i ombäddandet, hehe. Två loppisfynmdade stolar agerar nattduksbord just nu. Bra förvaring med garderobsstång i kattvinden bakom.

Och utsikten från sängen. Utsikten och en dörr med klassiskt Gotländskt ovalt fönster i.

Det finns två rum till där uppe, varav detta är en bild från ena. Jag tänkte ju att vi skulle riva väggen eftersom det är så knäppt med vägg mitt i ett fönster så här. Men de har ju satt el i väggen och fixat bra element och det får helt enkelt bli bra så här. Dessutom är det ju tre stora gästrum som man kan ha minst två bäddar i varje så det kommer bli bra! Speciellt med lite mysig tapet, gammalt skåp, härliga korgar och annat piff! Extrasängarna lämnade förra ägarna kvar.

Utsikten från fönstret, vårt nyklippta gräs.

Bakom köket ligger toan och en groventré som jag tror byggdes på 30-talet. Här ska vi ta bort plastmattorna och måla trägolvet under grått någon gång. Men först ska badrummet renoveras. Vi har ju en stor källare så där och här har vi ställt allt bös vi skruvat ner och som väntar på att tas till tippen.

Här kommer man ut till trädgården.

Och så här ser det ut på baksidan! På höger sida ska vi ha odlingar framöver, precis som de hade när huset var nybyggt! Längtar så mycket efter att få sätta tänderna i trädgården lite mer. Men ändå rätt bra jobbat för en sommar? Och då har ni inte sett köket än!
Puss.

(19)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar