ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Bröllop, The French Dispatch och sjalettsäsongen

Har ni sett att Fanny Ekstrand gifte sig med sin Måns i Paris i helgen? Omg det var en inspirationsbomb och nu vill jag ha prick så här varje dag i mitt liv framöver tack. Fimliskt, lekfullt, fritt, vackert, klassiskt och så så så romantiskt! Längtar efter att få se mer glimtar. Finast hittills är Chanel-diademet, hur hunkiga alla män är och det där som inte går att sätta fingret på men som ger ett sug i magen, känslan av roligt! Längtar tills det är min tur, igen!

Annons

Annons

Sidsel Alling är så chic så chic och jag blev akut sugen på att ha sjalett även nu på hösten. Innan mössäsongen officiellt är igång.

Jag älskar ju formgivning och tycker att det verkar vara kanske världens roligaste jobb och titta bara på den här menyn för restaurangen Esmée i Köpenhamn som lagraphicdesign gjort. En restaurang som jag absolut ska boka bord på när Pontus och jag åker dit på love trip i december. Tills dess inspireras jag av den gröna färgen. Hur kan en kulör vara så perfekt?

Annons

Ett av mina favoritkonton på Instagram är Lost in history-pics. Man får ta historien med en nypa salt ibland men att bara få titta på vackra gamla bilder med människor gör en gott i flödet fullt av nytt tycker ni inte? Kolla bara hur gulliga de här tjejerna är, redo och uppklädda för skolbal på 1920-talet. Tänk att bara några år tidigare hade den här bilden sett helt annorlunda ut. Världens vänds upp och ner och då gör även modet det. Att vara lika, det ser vi inte som något dåligt här, i backspegeln. Här rör vi oss mot framtiden tillsammans i gemenskap.

Jag har aldrig varit i inredningsstudion Garbo interiors men nu snart känner jag att det är dags! Deras inredningsstil ligger helt i linje med min. Romantiskt med skav, formstark fransk vibb med mycket textur och filmisk känsla. Haha. Vad få ord! Men jag ska absolut se till att få till ett besök snart för den typen av irl-inspiration kan verkligen ge en skjuts.

Annons

Ojjoj insert min egen kille i prick denna outfit i en skidbacke så vill jag hångla upp direkt! Vad har ni för planer till nyår förresten? Jag skulle gärna vara där det finns snö. Är lite trött på att stå och kisa här på söders höjder mot nåt dis och kanske se ett halvt fyrverkeri när snö och krispigt finns. Och hångel! Outfit från Arket.

Har ni sett trailern till Wes Andersons senaste film The French Dispatch som går på bio nu? Jag kände livet i mig när jag såg den! Det måste bli en dinner and a movie-dejt med den snart. Tänk, nu får man gå på bio och insupa kultur i grupp igen! Vilken underbar tid att vara alive som man säger!

En bonusgrej:

Annons

Har ni sett att SVT söker en rekvisitör i Malmö? Kanske det roligaste jobbet jag kan komma på! Sök om ni är sugna och det passar er. Puss! 🍭

11 kommentarer till “Bröllop, The French Dispatch och sjalettsäsongen”

 1. Jenny skriver: 27 oktober 2021 kl 07:14

  Märks att vi bor i ett avlångt land… här har det varit mössa på sen början av september 😂
  Bor lite norrut – och är frusen…


 2. A skriver: 27 oktober 2021 kl 07:19

  Hehe fast alla ser ju likadana ut nu också? Tycker man bara ser samma (osäkra) mode överallt, iaf i Sthlm.


  1. Elsa Billgren skriver: 27 oktober 2021 kl 07:20

   Det är exakt vad jag menar! Idag ser vi likheten som något negativt och jag-svagt. Men tittar vi tillbaka på historien ser vi gemenskap!


   1. Moll skriver: 27 oktober 2021 kl 13:40

    I min västafrikanska hemland har vi ofta exakt likadana kläder just för att visa att vi hör i hop! Behöver ju inte handla om osäkerhet här i Sverige heller, man är vänner och inspirerar varandra och har liknande uppfattning om vad som är fint. Inspiration är ju något man ger och får hela tiden tiden tänker jag. I vårt hemland kan man se gamla män gå hand i hand i exakt likadana traditionella kläder bara för att de varit bästisar hur länge som helst.


    1. Malin skriver: 27 oktober 2021 kl 14:33

     Fan vad fint! <3


   2. A skriver: 27 oktober 2021 kl 14:47

    Ah, då missuppfattade jag!


   3. E. skriver: 27 oktober 2021 kl 15:25

    Intressant, ja så är det nog att ju mer individualistiskt ett samhälle är (rika länder och storstäder framförallt, där jaget verkar ha störst status?) desto mer ser vi ner på det som kan uppfattas ”identitetslöst”, ”opersonligt” etc. Vi är rädda att sticka ut ur normen, men samtidigt rädda att vara för normativ. Hehe.


 3. Camilla skriver: 27 oktober 2021 kl 10:16

  Såg The French Dispatch igår och har fortfarande stjärnor i ögonen! Blir så glad när jag tänker på alla som har upplevelsen framför sig (och på att jag själv kan se om den precis när jag vill)! Vill du bli ännu mer sugen på filmen kan jag rekommendera den tecknade ”trailern” med Jarvis Cocker. Alltså. Jarvis Cocker + Wes Anderson ❤️


 4. Magdalena skriver: 27 oktober 2021 kl 10:25

  Nyår i fjällen = underbart! Naturen, snön, luften, stjärnhimlen är så speciella i fjällmiljön.
  Ett tips är att bo på ett mysigt hotell med spa och barnvänligt badområde. Då kan ni kombinera uteliv med bad-och spamys inne.
  Ett annat alternativ är att hyra en större stuga och åka flera familjer till fjällen. Nyårsfirande med snöaktiviteter utomhus på dagen och festligt firande på kvällen är så trevligt. Det blir ett heldagsfirande!


 5. Sofia skriver: 27 oktober 2021 kl 23:09

  Exakt vad jag funderat över också med nyår. Skulle vilja åka uppåt och hyra stuga. Också lite trött på att hänga i Stockholm.
  Vill ha snö, brasa, laga massa god mat med vänner, vara i naturen. Bara ha det väldigt mys och titta upp mot stjärnorna 😊


 6. Lisa skriver: 28 oktober 2021 kl 10:40

  Hyr en stuga i fjällen i kombo med någon/några nätter på hotell. Exempelvis Åre på hotell (fina hotell med spa och god mat och lite puls om man önskar) och stuga i Ottsjö, Edsåsdalen eller Storlien för lugn och ro (åka spark, turskidor på fjället till våffelstuga och värmande brasor i goda vänners lag).

  Förra året hade vi 20 minus vid nyår och ordentligt med knarr under fötterna och gnistrande stjärnhimlar (jag bor i Vålådalen, Åre) men det är ju ingen garanti tyvärr.


Dela på:
Laddar