ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Ellen Dixdotters shakerkök på Österlen

I Billgren Wood pratar vi ju nästan varje vecka om Sofias bästis Ellen Dixdotter och här på bloggen visar jag ju ofta inspirationsbilder från hennes hem. Just nu är hon klar med sitt shakerkök från Nordiska kök i sitt sommarhus på Österlen, och eftersom vi också ska renovera kök så småningom tittar jag ju på allt med lupp som kan ge inspiration till vad vi ska göra, och detta är bara så oerhört fint!

Annons

Luckorna är målade i den varmgrå tonen NCS 3005-Y20R som lutar lite åt grönt och blir urfint ihop med den massiva ekskivan. Jag är helt säker på att vi kommer se enklare material i köken framöver och träbänkskiva känns helrätt. Jag tänker dock att till vårt kök ska vi ha en rundad kant som i Grünewaldvillan. Men kanske att porslinsho skulle vara fint!

Annons

Och definitivt vitrinskåp. Vi drömmer ju om två höga vitrinskåp på vardera vägg i köket, mitt emot varandra, och detta vitrinskåpet med antikglas hos Ellen och Jacob är bland det vackraste jag sett i köksväg.

Så enkelt och pampigt, praktiskt och självklart. Skjutdörrar och glas som fångar ljuset vackert. Exakt ett sånt klaffbord som står där vid fönstret letar jag efter till vår matsal.

Annons

Drömmen att få fylla ett vitrin med vackert porslin. Längtar tills det är vår tur!

En underbar utsikt. Tur att sommaren kommer nu!

Vilken fröjd att få följa den här renoveringsresan och perfekt inspiration nu till oss och vårt framtida kök! Längtar att få skissa upp det tillsammans med ett proffs. ✨

Annons

3 kommentarer till “Ellen Dixdotters shakerkök på Österlen”

 1. Åsaatmycasa.se skriver: 12 juni 2019 kl 15:03

  Fantastiskt härligt hos Ellen:)
  Du vet kanske att hon (eller heter det hoen??) i Grünewaldvillan är en vanlig porslinsho som de enkelt kantslagit med koppar.//Åsa


 2. Anna skriver: 12 juni 2019 kl 15:30

  Älskar vår porslinsho men skulle dra ut bänkskivan över hokanten och inte lämna en spricka mellan bänkskivan och hon. För hur lite vare du än spiller rinner det ner mellan hon och bänken…. Bara ett litet tips.
  Trevlig sommar från ett soligt Calgary.


 3. Maria skriver: 12 juni 2019 kl 22:25

  Bilder ljuger än del, Y20R = 80% gult och 20% rött och drar alltså inte inte åt grönt! Kan rekomendera kurserna hos NCS som är väldigt bra och prisvärda om man är intresserad av färg!


Dela på:
Laddar