Annons
Annons

En frukost, lunch och middag + dagsläget


 

Hej! Tack för all positiv respons på mitt inlägg tillsammans med Tink! Det betyder mycket, eftersom det är viktigt för mig att annonssamarbetena känns relevanta och intressanta även för er läsare och inte bara som intryckt reklam man scrollar förbi. Det gör mig glad!
De här senaste dagarna har gått i ett. Jag har filmat en massa, bland lamm och vildmorot, målat, skruvat, borrat, inrett, sågat och sprayat färg! Allt i en tv nära dig i höst. Därför blir det lite skralare på bloggfronten dessa dagar, men imorgon kanske jag får tid att gå igenom lite bilder! Då är Pontus, Lynn och jag ensamma för första gången på mer än en månad, och så har vi hela sju dagar ihop bara vi tre, vårt nya kök och den Gotländska sensommaren. Idag var det 24 grader (skrev detta igår fredag) och min näsa har fått fräknar. Jag fattar inte vad det är för dåligt väder alla pratar om hela tiden. Här på Gotland har det regnat två tillfällen sen vi kom hit 1 juli, och det var på natten mestadels. Annars strålande sol och torka torka. Hoppas det kommer lite regn, men sen får solen gärna stanna en bit in i oktober. En pirrig och ljummen promenadfylld, uteserveringstät, mys under filten-härlig höst vill jag ha.
Nu kommer tre små recept! Eller tips kanske jag ska säga. På vad man kan äta på en dag. En frukost, en lunch och en middag. Detta åt jag för någon vecka sedan och rekommenderar varmt. Puss!

Annons

Till frukost:

Rysk yoghurt med Paulúns granola med dadlar och hasselnötter, färska hallon, valnötter och flytande Gotlandshonung.

Till lunch:

En smörgås (Gotlandslimpa) med gårdagens rester. Kokt potatis som jag värmer upp med en klick smör i en kastrull, matjessill, hackad rödlök, ruccola och lite vällagrad västerbottenost.

Till middag:

En sparris och shitakesvampsrisotto med citron och mandlar. Själva risotton gör jag med arborioris och följer basanvisningarna på paketet. Viktigt att hålla grönsaksbuljongen varm i en kastrull. I risotton har jag även en skvätt vitt vin, lite parmesan och pressad citron. Shitakesvampen och sparrisen steker jag vid sidan om och vänder i när risotton är slut. Allt toppas med hackade mandlar, olivolja och ruccola.

Det var det, hörs imorgon!

(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar