Annons
Annons

En läsarfråga om barn i reklam


 

Hei Elsa! Hva tenker du om å bruke barnet ditt i reklame?
Det er debattert i Norge nå. Hadde vært interessant å høre dine refleksjoner!

Hej!
Väldigt intressant fråga, som säkert många funderar på! Jag fick frågan tidigt hur jag skulle göra med min bebis när han kom ut. Om han skulle få synas i bloggen och i mina andra kanaler? Det jag sa då var att det kommer visa sig. Jag är ingen principfast person i övrigt och får helt enkelt se vad Pontus och jag känner när han är här.

Annons

Angående sponsrade inlägg har nog jag känt likadant. Så länge jag håller i kameran har jag makten och så länge han syns i mina kanaler är det på våra villkor. Lynn har ju ingenting att säga till om än så länge. Vi klär honom, ger honom mat och rutiner.
På samma sätt fick jag vara en del av mina föräldrars arbete när jag var liten. Stå modell för fotograferingar, vara en del av konstprojekt och jag jobbade ju till och med i mina föräldrars ateljé i många år. Jag har ju formats och blivit en del av deras produkt, på gott och ont.

Än så länge känns det naturligt att Lynn är med när jag gör inlägg om tex frukostar och annat. Han är ju med överallt i verkliga livet! Ska Pontus hjälpa mig att fota något är ju Lynn fastklistrad vid mitt ben.
Men så fort jag känner att det går över gränsen kommer jag sluta. Jag har tex en väldigt stark känsla av att jag inte vill ta med honom på några event eller andra ställen där det finns kameror som inte är min. Knäppt och säkert ologiskt, men så känns det. Iallafall pressfotografer, vänners kameror gör mig inget. Och när det kommer till mitt barn kommer jag nog gå rätt mycket på magkänsla.

Vi får se hur det blir när han är äldre. Varje unikt tillfälle har ett unikt utgångsläge. Så länge Lynn sitter på min höft kommer han vara en stor del av allt jag gör. Jag är ju en arbetande mamma, så det är knepigt att få ihop det på andra sätt. Men, det är verkligen en intressant diskussion med många sätt att se på saken! Dock är det även en svår diskussion eftersom det inte är något allmängiltigt. Det finns väldigt många människor som har små barn och det finns färre som har små barn och kanaler där de har reklamsamarbeten. Det är alltså lätt att ha åsikter men kanske svårare att sätta sig in i situationen? Dock så fanns ju den här diskussionen också när sociala medier kom och man pratade om att ha med vs. inte ha med sina barn på bild. Om det vara en fara för dem osv. Det känns som att det har hänt mycket där. Iom att små barn har tillgång och liv på internet, egna telefoner osv.

Mitt största jobb i livet är ju att alltid ha örat mot Lynns håll och se att han har det bra, inte utsätts för faror och kan utvecklas och frodas. Det kommer jag göra tills han är 18 år, och sen några år därtill! Längtar!

Hoppas det var gott nog svar för dig! Kram. <3

Translation: Some thoughts on having my kid in my blog.

 

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar