SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

En söndag med nya vintageklänningar och så en förskoleuppdatering


 

Ni var många som ville ha en förskoleuppdatering så jag tänkte lite kortfattat berätta hur det går!
Vi valde ju att bränna av vår föräldrapenning och nästan vara tillsammans alla tre i 14 månader av lite olika anledningar. Så när vi sökte förskoleplats blev september ett bra val. Vi tänkte att då har många börjat i skolan så det finns utrymme för nya barn samt att då är Lynn 14 månader så det kanske går att börja då, istället för att vänta ett halvår till och leva på besparingar vilket kändes svårt.

Annons

I juni fick vi reda på att vi fått vårt förstahandsval på förskola vilket är en big deal iallafall här i Stockholm. Många ställen har långa köer och vissa, de med bra rykte och mysiga lokaler, är favoriter.
Vi valde ställen i vår top 5 efter vad vi hört från andra som har barn där, hur det kändes när vi kikade förbi och var de låg.

Anledningen till att vi fick vår plats var för att en liten tjej skulle flytta till hus just i september och vi fick hennes plats då vi sökte till prick då.
Eftersom vi var så glada över förskolan var hela inskolningen extra pirrig och förväntansfull. Att Lynn ska få vara i en miljö full med andra härliga barn, bli stimulerad och lära sig massa saker känns nämligen bara superkul.
Jag känner verkligen inombords att han är redo också, eller så redo som man kan bli. Att vara med sina föräldrar är väl ändå det primära för ett barn? Men vi måste börja jobba också, och att få umgås utan datorer på morgonen och kvällen är något jag verkligen längtat efter.

Vi har varit på förskolan två gånger och hälsat på. Lekt i en timme och kikat runt. Så i tisdags började inskolningen och Pontus var där mellan 9-14 med Lynn. Igår var det min tur och det var verkligen en upplevelse!
Allt gick bra, Lynn var supersocial och det kändes som att han glömde bort att jag var där. Han hade lite svårt att sova stilla i en vagn så jag gick runt med honom lite, och sen när han vaknade igen var han lite känslig. mMn i det stora hela känns det verkligen som att det är en toppenplats för honom. Han hoppar upp i pedagogernas famnar, vill lekalekaleka och att se honom skrota runt där med de andra barnen som är så himla snälla och pratar med honom och frågar saker gör mig helt gråtig. Det är så fint att se honom i ett större samanhang. Dessutom känner jag många av föräldrarna som har barn där, så jag stannade och pratade med några av dem vilket kändes skönt. Då kan man liksom vara en stark föräldragrupp och inte känna sig ensam och vilsen.

Lynn har fått en låda för teckningar med sitt foto på som han går fram till hela tiden, pekar och säger dääää!
han har en krok, extraklädeslåda och nu har jag köpt klassiska namnband som Helena ska få sy på hans favoritkläder.
Idag ska Pontus skola in igen och på måndag är det jag som är där. På tisdag ska vi vinka hej då första gången och det kommer bli kämpigt såklart. Men vi har bestämt att den som lämnar och hämtar också är den som jobbar i närheten vilket känns tryggt. Jag ska sitta på Il caffé och bara få så himla mycket gjort!
Sen är vår tanke att han kanske går 4 dagar i veckan mellan 9-15 max. Men vi får följa honom, se vad han vill.
Jag är iallafall så glad att han hamnat på ett så bra ställe och hoppas att han ska trivas de fem åren som han går där i samma grupp! Sen börjar han skolan! Åh herregud, nu får vi lugna ner oss. Det är ju ett tag kvar iallafall, än så länge är han mitt lilla förskolebarn. ♡

Okej detta kanske inte var så kortfattat, hehe, men nu hoppar vi till en helgdag och tar lite söndag bara sådär! Varsågoda.

God morgon säger hasselnötsögat! Vi börjar alltid varje dag med tjugo minuters gos i sängen, dagens absolut bästa stund.

Och sen är det frukost! Denna söndagen blev det gröt med rysk yoghurt, hackad mandel och blåbärssylt, en enkel jordgubbssmoothie, ägg och kaffe.

Efter det packade jag upp ett bud som kommit på fredagen som jag inte öppnat än.

FRån ett av mina absolut bästa skönhetsmärken Estelle & Thild.

Lådan innehöll mängder av lyxig hudvård för mig och Lynn! Härligt med ekologiskt, allergitestat och parfymfritt i fina förpackningar.

Lite lek i sovrummet.

Och sen gjorde vi oss iordning!

Vissa fick stanna hemma och söndagsslappa.

Men vi begav oss ut i septemberluften. Jag älskar årstiden när man har sneakers, bara ben men en tjocktröja.

Nån var surtrött och ville vara uppe i famnen när vi väntade på bussen.

Vi träffade min mamma och bror vid svampen.

och gick till Snickarbacken 7 för lunch. När alla andra ställen vid Stureplan är fullproppade finns det alltid plats här, och det är så himla mysigt och gott!

Trevligt att sitta ute också.

Sen gick vi till loppmarknaden som är varje söndag på Hötorget, och jag kunde inte låta bli den här ljuvliga vinterkappan till Lynn! Hur söt 70-talare?

Mamma hittade en likadan till sig, i fårskinn (jag har ju typ samma!) för 100kr.

Jag, min bror och mamma i Humlegården.

Nyvaken unge också såklart!

Sen gick vi hem till mamma som bor så fint vid parken.

Lekte på golvet och drack kaffe.

Jag rotade i mammas garderob och hittade två vintageklänningar som jag tog med mig hem! Denna roskreation i svart och rött från tidigt 60-tal.

Och en blommig 40-talare som jag nog ska ha på teater på lördag. Känner mig så tjusig i liten puffärm.

Lynn fick ett vintagegalonset! Med regnbyxa från 70-talet som mamma fyndat på Erikshjälpen och en sydväst som vi barn hade när vi var små. Hur gulligt är detta?!

På kvällen åkte Pontus, Lynn och jag hem till oss och hade klassisk söndagsmiddag med Sigges underbara brunsås. Här kommer hans generella recept:

1. Reducera rödvin med rödavinbärsgelé tills trögflytande
2. Tillsätt soya + kalvfond – koka/sjud 1 min
3. Tillsätt grädde och reducera
4. salta & peppra efter smak

Familj, utflykt, lunch ute, loppis, nya vintageklänningar, rödvin och mysmiddag – den perfekta söndagen i mina ögon! Eller, en hundvalp och lite skog får gärna slängas in i smeten. Tur att vi får just detta nu på söndag då!

(3)
(0)
(0)
18 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar