ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Enkla inredningstips för badrummet

Badrummet är det knepigaste rummet att få mysigt och fint tycker jag. Sterilt eller skitigt, helvitt eller knäppa gamla kakelplattor. Oavsett vilka förutsättningar man har i sitt badrum finns det några små fix och trix man kan göra för att få det lit mysigare. Inga stora renoveringar, med ändå skillnad i resultatet.

Annons

b1

En gammal spegel istället för ny över det enkla handfatet gör mycket för den unika känslan. Ofta går grunda badrumsskåp att plocka ner och bytas ut mot en gammal fin spegel. Passa på att göra en redig rens i skåpet och hitta små korgar att ha sakerna i istället.
En spegelvägg är alternativet för den som ändå vill ha kvar sitt badrumsskåp. Gamla speglar sätt med lagom avstånd och lockar fram exhibitionisten i vilken prydis som helst.

b2

Annons

Vissa växter klarar sig i badrummet. En gammal monstera nöjer sig med lite sol och ger fräschet till rummet. Ställ den på en hylla, på golvet eller där det finns plats. En enkel blomma i vas är ett alternativ för den som inte har så mycket plats.

b3

Det går att vara kreativ i sitt förvaringstänk i badrummet. Favoritparfymer, doftljus och annat kan man ställa på en platt toalettrygg eller varför inte lägga en gammal träplanka över badkaret som extrahylla och kombinerat mysställ för ett bad?

b4

För lite mer förvaring tycker jag att det är snyggt med öppna hyllor. Har man halvkaklat badrum ger det en lyxig känsla. Låt hyllorna vara relativt grunda så tar de inte upp så mycket rymd. Låt de hellre gå runt hela rummet för extra avställningsplats. Annars är små låga möbler som korgar och pallar enkla att få plats under annat med och flyttas lätt vid behov.

Annons

b5

En liten loppisfyndad tavla fixar snabbt myskänslan i ett annars småtrist badrum. Häng den på ett oväntat ställe!

b6

Mitt sista tips är tvättbara duschdraperier i bomullsmix. Inga fler superplastiga spexiga draperier, nu är det helyllekänsla som gäller i badrummet!

Alla bilderna är från min Pinterest där du också hittar källorna.

Annons

Translation: Some interior decoration tips for the bathroom. Check out my Pinterest for picture links.

Dela på:
Laddar