SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

Fika hos Emma, hej då huset och en minikräftskiva


 

God morgon! Jag har mått lite sådär senaste dagarna. Ni vet lättretlig och moody. Det kanske är allt städande, flängande och resdagarna? Att stänga att stort gammalt hus för första gången när man bara haft lägenhet innan är ju inte lätt. Vi stängde av vattnet, tömde det helt och fixade i ordning, fastän vi är tillbaka ganska snart. Lika bra att vara på den säkra sidan, men hoppas innerligt att vi gjort alla rätt. Jag som varit med om lägenhetsbrand brukar ju gå tillbaka och kika på spisen att den är av ibland när jag lämnar lägenheten, och visst drog jag ut locktången? Men nu är det svårare. Det går ju inte att hoppa på en båt för att kika att allt står rätt till med huset. Men jag får ha is i magen. Det kommer gå bra! PLus att vi har gulliga grannar som kan kolla till.
Men som sagt. Skönt att vara hemma, hitta till vanliga höstlunket och idag ska bli en skön och härlig söndag har jag bestämt. Mysig. Lugn.
Jag ska fika med kompisar och deras barn, sen ska jag bara strosa runt på stan och titta på fina grejer. Ikväll ska jag äta middag med min familj, och that’s it. Det verkar bli fint väder också, så det ska nog inte bli något problem att få till myset.
Här kommer nu en stooor drös bilder från Gotland. Jag tänkte ta bort några för att inlägget skulle bli lagom långt men ångrade mig. Det är väl lika bra att spara? Vill man inte läsa behöver man ju inte.
Här kommer iaf vår onsdag, två dagar innan vi åkte till Stockholm igen.

Annons

God morgon gosfejs! Att han kan vara så mosigt gullig när han vaknar, tröttnar aldrig. Ramlar runt och frustar och försöker öppna ögonen och är glad.

Någon har lärt sig att gå ner själv från höga höjder också, rumpan först!

Vår glasveranda. Jag skördade de sista tomaterna från plantan och bestämde att pelargonen får följa med till Stockholm istället för att stå i källaren hela hösten.

Jag älskar verkligen alla gamla detaljer i huset. Som handtagen, och allt som skvallrar på vilka klassiska knalliga Gotländska färger snickerierna, och säkert väggarna, huset hade fött. Mycket gult och grönt har jag hittat.

Finast är dörrlåsen som är såna här stora spakar man drar upp och ner för att stänga. Och ljuset! På det gamla golvet.

Jag tog fram lite frukt ur kylen.

Och sen åt vi frukost i köket.

Efter frukost hoppade vi in i bilen och åkte till Dalhem, där Emma med familj bor! Vi har ju setts en miljard gånger i många sammanhang, allt från blogg till vintage, och eftersom vi båda har sommarhus på Gotland känns det roligt att ses! De hade världens smartaste gunga i äppelträden som jag också måste bygga. Av en Europapall, rep och lite gosiga täcken. Måste göra en likadan!

En liten klapp på Majken.

Emmas trädgård är verkligen underbar. Helt ljuvligt lummig, ostörd och mysigt piffad. Dessutom har de fått iordning odlingar, rabatter och annat imponerande!

Jag insöp omgivningen. Visst har mitt post-gravida hår kommit tillbaka nu? Långt har det blivit i all d-vitaminsol dessutom! Helt i min egen färg, och ofixat efter tvätt.

Vi poserade lite framför solroserna.

Barfota i rutig vintageklänning.

Förutom Emma med familj var Maria som har Tellkiddo med familj också förbi. De bor på Själsö och hade med sig bullar från Själsö bageri som ska vara Gotlands godaste!

Majken for runt och visade ägorna.

Gulligt torp har hon också.

Här satt vi och fikade, under äppelträdet, med kids som for runt som det ska vara.

Efter fikat blev det bokläsning.

Och formellt hej då! Hoppas vi ses i oktober!

Sen for vi hem till vår egen trapp. Inte lika välfylld med finheter, men dock en trasmatta på vädring, lite stockrosor och krassen som börjat blomma! Den fick också följa med till Stockholm, för vad gör man annars med en blommande krasse?

På eftermiddagen kom äntligen regnet. Monsterregnet. Som vi längtat i två månader utan regn.

Då får man vara inne och vila.

Jag passade på att slå in present till Greta som hade namngivning på lördagen. Hon fick ett gammalt pussel och nägra lekdjur jag hittat på Kuriåsa. Samt ett kort med G på, salmbärssylt och tomatskörden.

När det slutat regna gick vi på promenad. Här ska vi göra det mysigt i trädgården nästa år. Potatisodlingar och ängsblommor ska vi ha.

Och ladan ska bli lokal, för fester, fotograferingar, kontor och loppis. Huset är i bra skick så det får stå kvar som det är, med lite fler målade fönster (blev två i år) och en fullt inredd och mysig glasveranda i lummig orangeristil, fast med tapet.

Vi testade ett äpple, ej moget. Kanske i oktober!

Och sa hej då till varje vrå.

Lummiga hörn.

Och avslutade sista dagen av Gotlandsnjut med minikräftskiva! Hela torsdagen skulle bli städdag så här fick man passa på!

Bästa bubblet, Privat.

Mmmm, godaste jag vet!

Jag gjorde en minivästerbottenostpaj.

Och de färska kräftorna från Småland köpte vi på fiskaffären i Hemse.

Kantarelltoast såklart!

Och det var det med det! <3
Tack för att ni orkar läsa. Puss.

Spara

(0)
(0)
(1)
14 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar