Annons
Annons

Frågor och svar – mest om Gotlandshuset, resa med bebis och inredning


 

Heej! Förlåt det var tusen år sedan jag svarade på några av era frågor. Jag letade fram en bunt bland hurra och grattis till husköpskommentarerna, så svar på dem kommer här! Om ni undrar något annat är det bara att fråga i detta inlägget så gör jag ett inlägg av de frågorna och svaren nästa gång. Puss.

Annons

Hej Elsa,
Jag skriver till dig som säkert så många andra gör. Jag är en tjej som bor i Budapest sedan 17 år tillbaka. Jag har en familj med 2 barn. Vi ska i dagarna flytta till en ny lägenhet efter att ha bott i en 2,5 rummare i centrala staden. Huset bredvid New York café. Nu skall vi flytta nära det hotellet ni bodde på sist ni var här.
Så till min fråga. När man bor utomlands så finns det så mycket ”fulare” lägenheter än i Sverige. Detta är en gammaldags underbar lägenhet men totalt sönderrenoverad dvs tidigt 90 tals strukturtapet. Lagt golv ovanför fiskbensparkett (som vi såklart skall ta fram) Fula men otroligt praktiska köksskåp. Då lägenheten såklart var ganska dyr hur tänker du man börjar att fixa utan att börja en storrenovering då vi flyttar in utan att renovera först?
Som sagt i Sverige hade känts lättare på nåt sätt då mycket är neutralt redan från början så man kan fixa med lite tyger prydnadssaker etc.. men vad tänker du på med ful renoverade lägenheter? Man vill ju börja på nåt sätt och kanske är det bara att ”sätta läppstift på grisen” till att börja med.
Tack på förhand och hoppas du känner detta kan vara intressant ämne att titta på och ta upp.
Tack också för dina fina blogg jag läser varje dag

Hej och kram tillbaks! Jag ska försöka svara på din fråga.
Det första jag brukar göra är att hitta det allra bästa med lägenheten. Vad är fint? Var vill man vara? Så framhäver jag det. Finns det vackra fönster? Dölj dem inte med gardiner. Är golvet fult? Dölj det med mattor, etc.
Bäst är alltid att starta med stora grejer som golv, väggar och tak och sen stora möbler. Piff kan man vänta länge med så länge man har de sakerna man behöver dagligen. Ju längre man väntar med småprylar, desto större chans att man faktiskt tar tag i de där stora projekten.
Strukturtapet är superkomplicerat, då man måste spackla allt eller sätta spånskivor. Fast kanske hjälper det att måla väggarna i en behaglig och neutral färg? Ett vackert och stort matbord, stolar och en soffa är de viktigaste möblerna att ha i början, resten ordnar sig pö om pö! Lycka till.

Hej Elsa!
Läste ditt fina inlägg om er Lissabon resa och det är så att jag, min sambo och vår 4 månaders bebis tänkte åka till Lissabon nu i sommar.
Bilderna såg så mysiga ut så jag undrar vilket hotell ni bodde på och om det var bra att bo där med bebis?
Sen undrar jag om du har något annat bra tips att tänka på när man åker dit med en liten skrutt. Blir vår första resa utomlands med honom så alla tips som kan underlätta resandet är toppen!
Tack på förhand

Hejhej! Jag hade faktiskt tänkt skriva ett helt inlägg om att åka till Lissabon med bebis, så det kommer i helgen eller nästa vecka! Men tills dess kan jag berätta att vi bodde på Independente, i en av sviterna. Inte så dyrt som det låter. Det var perfekt med barn! Fast det var krångligt att ta sig dit då det ligger på en höjd, så planera för det. Viktigt är att ha med sig bärsele, egen barnmat typ klämmisar och kontanter. Resten löser sig! Återkommer som sagt med mer konkreta och ingående tips snart. Puss!

Ser jättehärligt ut! Var har du köpt dom blå strumpbyxorna/Tightsen? Jättefina.

Tack! De är från Lindex.

Ljuvligt! Nyss hemkommen från en lång resa, men Lissabon får nog bli nästa stad att upptäcka, verkar så härligt! Din klänning, varifrån kommer den? Så vacker!

Den är från Zara! Puss.

Kjempefine bilder! Fikk lyst å dra til Lisboa. Men undrer på en ting ; du sa for noen bloggposter siden – kanskje mange, at du fikk så gode nyheter på en café/bakeri at bakeren kom ut for å se hva alt oppstyret var. Er det fortsatt hemmelig eller kan du fortelle? Hilsen nyfiken

Det var att Pontus ringde och sa att vi vunnit budgivningen på huset vi ville ha på Gotland! En så pirrig och underbar dag var det!

Hei Elsa!! 😀 Jeg har et interiør-spørsmål jeg håpe du kan hjelpe meg med. Jeg fyller 30 år i sommer, og er så heldig å få en ganske ”stor” gave av mine foreldre (ca 6000 SEK). Jeg skal også flytte i sommer, til en liten leilighet i København. I den anledning vil jeg ønske meg noe klassisk interiør som jeg kan ha lenge, og som passer i både en liten og en stor leilighet (for jeg vil jo flytte en gang i fremtiden). Jeg tenker først og fremst på lamper… ? Har du noen gode tips? 🙂

Hej!
Vad fint att få hjälpa dig med önskelistan! Många inredningsprylar är ju trendkänsliga, så akta dig för dem. Bäst är att köpa sig något riktigt vackert och klassiskt som man gillar själv. Jag hade nog önskat mig några vackra gamla möbler, tex sängbord med marmorskiva, lampor Josef Frank designat för Svenskt tenn, klassiskt porslin eller en Laminofåtölj! Typ det. Gärna gamla från en auktion! Håller för evigt både i stil och kvalitet. Puss.

Hej Elsa! Till att börja med, grattis till huset. Såg så fint ut. Ett riktigt ”Madicken-hus”.
Sen har jag en fråga, jag har nyligen fått en son. Jag älskar att bära klänning, vardag som till fest men tycker det är oerhört svårt att hitta fina sköna amningsvänliga sådana.
Du har alltid så vackra klänningar, kan du tipsa mig om vart man ska leta.
Tack och kram till dig och din fina familj.

Tack snälla!! Jag köpte mycket vintageklänningar med knappar fram, det funkade bra! Sen bytte jag ju stil också, hehe, och köprde mycket kjol med blus till! Stadsmissionen har bra vintageklänningar, kjolar och blusar! Puss.

Hej Elsa, har förstått att det regnar på er i Lissabon, men har ändå en liten förhoppning om att du vill tipsa om några roliga ställen/restauranger/butiker eller liknande innan jag åker dit på onsdag morgon 🙂 Om du inte hinner göra ett blogginlägg håller jag mina tummar för att jag får ett litet snabbt svar här i kommentarfältet. Kram kram

Såklart! Det kommer massa tips då jag fotade varje dag vi var där! Två dagar kvar med tips, puss ha så kul!

Men så härligt! Får man fråga var på Gotland ni köpt? 🙂 Vi har hus i Fårösund på norra Gotland, där man tar färjan över till Fårö! Huset ni köpt skulle stilmässigt passa in väldigt bra där, så blev nyfiken! Vi kanske fått nya grannar!

Hej! Vårt hus ligger i Alskog nära Ljugarn på sydöstra sidan. Det är så himla fint där!

Verkligen jättefint, grattis! Vad kommer hända med din brudklänningsuthyrning som finns inne i stan? Kan du pendla, flyttar den med eller blir det uppehåll under vård/sommar/höst?

Hej! Jag har min sista dag på bröllopsklänningsuthyrningen nu på lördag, då ska de sista klänningarna som är bokade lämnas ut. Sen tar jag sommarlov!! Eller, jag har massa jobb kvar i form av blogg, samarbeten, ett föredrag etc. Men inga fler inspelningar och ingen uthyrning förrän i höst igen! I augusti kommer klänningarna tillbaka och då är jag på plats i ateljén för att ta emot dem. Puss!

Har en fråga Elsa, har för mig att du pratat om en typ handelsträdgård med café utanför Stockholm, om jag har rätt, vad heter det? och om jag minns fel, har då något sånt ställe att tipsa om?

Hej! Jag tror du menar Rosendals trädgårdar! Det är iallafall dit vi brukar åka och fika och handla växter till vår balkong. Puss!

Wow vad roligt! Ser underbart ut! Kan du inte dela med dig av fler bilder från mäklaren?

Såklart! Ni ska få se alla bilder. Jag börjar med lite förebilder och inspiration från min Pinterest, det kommer inom kort! Här ovan är en på vår trädgård.

Haha, jag har tänkt kommentera flera gånger och undra lite över den där snygga brodern of yours – det känns som om han dykt upp allt mer ofta nu för tiden? Singel men ointresserad av mingel? Mycket snygg i alla fall!

Ja! Han är en mycket närvarande morbror till Lynn, och när jag blev mamma och sen sjuk har vi liksom blivit tajtare och hänger mer allihop i familjen. Det är underbart! <3
Han är iallafall singel och intresserad av mingel vad jag vet! Och nu får det väl snart vara nog med smygfluktandet i kommentarsfältet. 😉 Vi gör så här istället – inom kort blir det dejtinlägg för Sigge! Återkommer med det. Puss!

Hej Elsa! Jag är så nyfiken på att höra vad ni gör med Mira under era resor! Ni är ju borta ganska mycket på utflykter, på landet, utomlands osv. Har ni en kattvakt som kommer förbi eller lämnar ni bort henne på dagis eller hos en vän?

Mira bor nästan alltid i Strängnäs när vi är borta. Helena, Pontus mamma, kommer och hämtar henne och lämnar tillbaka när vi är hemma igen. Snällt va!

Snälla visa snart lite bilder på Mira. Mitt hjärta blöder av längtan av en kisse och hon är så fin. Ha en fin vecka. Leve kärleken. ❤❤

Leve kärleken!! Här kommer Mira i all sin prakt! Puss.

Translation: A bunch of your questions and my answers!

(5)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar