ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Frågor och svar om loppis, hur jag får det så billigt, Gustavs produkter, höra av sig till kompisar och konsumtion

Vilken fångst! HUR gör du för att bara betala 400 spänn? Är loppisägarna galna? Förtrollar du dom? Jag skulle så gärna vara en fluga på väggen på din jakt!

Så här gör jag: Jag samlar alla grejer jag vill ha i en första runda. Eftersom jag mest letar efter möbler och liknande går fyndandet på kanske fem, tio minuter. Jag lämnar ladan med kläder och porslin till senare, för de vet jag inte töms på samma sätt. Sen när jag har min hög med grejer letar jag efter en person med väst eller magväska som står och hänger runt i ladan. En volontär. Det finns kassor också, men där är kön superlång och det brukar bli dyrare. Volontärerna får också ta betalt, de finns till för att man ska kunna köpa möblerna direkt och inte behöva släpa med allt tungt och joxigt till kassorna. Så tar jag en till sidan, visar min hög och plockar fram två tvåhundralappar som jag tagit ut tidigare. Säger: 400 för detta? Och håller fram pengarna. Han tittar på grejerna, tittar på pengarna och säger. Ok. Klart!

Annons

Åh såna fina fynd! Vilket roligt och inspirerande inlägg (är ju iofs det mesta du skriver ?)! När är Slite-loppisen?

Annons

Tack! Sliteloppisen är nu på lördag, alltid första lördagen i augusti. Sök på Lions. 🙂

Elsa! Går det att bada någonstans på Gotlands östkust nu? Hittade ni någon ny strand? Är i Tofta och vattnet är fullt av alger, går knappt att bada 🙁

Japp! Både Ljugarns strand och Svajde där vi badar mest är helt algfria och supervarma! Igår när jag badade (2 ggr) var det 27 grader i vattnet i Svajde, i Ljugarn lite kallare. Helt sjukt, man svalkas typ inte ens. Men härligt är det. Dock var det massa små räkor (?) i vattnet igår som bet oss i benen! Vad är det?? Varför bits de? Så störigt.

Annons

Gillar verkligen dina härliga Gotlands inlägg, härligt för oss att du orkar fota så mycket!
Till min fråga! Såg här att du ”tänkte skicka iväg ett hej” till Johanna. Hur brukar du vara med dina vänner/bekanta, brukar det vara du som hör av dig först? Jag tycker det kan vara jobbigt ibland att alltid vara den som hör av sig, kan tom känna mig lite ensam om jag inte gör det eftersom jag sällan blir ”hörd av först till”… Har du några råd?
Kram

Hej! Ja det låter jobbigt. Trist att alltid vara den som vill hitta på nåt. Kanske dags för lite nya vänner som är lika sugna som du på att göra saker? Finns massor med fina personer där ute som delar dina intressen. Om du känner att du alltid får dra ut dina vänner på grejer kanske det inte skadar att höra av dig till någon ny och testa? Jag hittar personer på Instagram, bloggar jag följer etc. Kanske finns det läsare där som också vill göra sånt som du gör? Kanske är det dags för mig med ett hitta kompisar-inlägg? För såna som gillar att ses på lördagar, gå loppisrundor på olika ställen, fika, dricka bubbel, picknicka, etc? Är det något ni skulle vilja?
Mitt tips till dig är annars att strunta i vem det är som hör av sig först. Jag tror jag hör av mig först lika ofta som jag blir hörd av till, eller jag har ingen aning egentligen. Jag försöker att inte tänka på det. Man säger nej till folk som hör av sig oftare än man tror också, bara att då är man så mitt uppe i något att man inte tänker på det. Kanske blir du lite nedslagen av att höra av dig? Försök att inte ta så hårt på det. Testa att vara ute i god tid också, det brukar hjälpa! Alltid roligt att ha saker i kalendern att se fram emot. Puss!

Annons

Hej!
Undrar över namnen på produkterna du fick av Gustav?
Ville också bara säga att jag älskar din blogg. Har läst den i 10 år nu, sen jag var 14 men har nog aldrig kommenterat förrän nu. Minns att en gång för några år sen la du upp en bild från min flickr på din blogg! Skryter fortfarande om det. haha

Hej! Åh fint! Saknar de där flickrbilderna, så eteriska och fina.

Gustav hälsar att han ”krämade på lite” och att La Mer-oljan inte kostar 4000:- som han sa till mig utan 245 dollar. Produkterna på hyllan är:

The Ordinary – Buffet Serum
La Mer Renewal Oil
Lumene Instant Glow Uv Primer SPF 30

Annons

Puss!

Jag vill se fler bilder från verandan, förra året var det massa bilder därifrån! Vill också veta knäppa grejer som vilken ingång till huset ni använder oftast typ.

Ja, verandan alltså. Det är husets egna lilla bastu! Eftersom det varit 30 grader varje dag hela juli har det inte gått att vara där. Den ligger i söderläge och är helt oerhört stekhet. Dödade en tomatplanta, sen har vi kanske fem torra örter i krukor och fem stora kartonger som väntar på bättre förvaring. Därav inga bilder. Men jag tror jag tog en bild där igår som kommer i morgondagens inlägg, så håll ut! Vi använder nog båda ingångarna lika mycket. Framsidan med glasverandan vetter ju mot vägen och vår parkering samt äppellunden där vi har tvättstreck. Så den använder vi när vi kommer och går och ska ta bilen, ska hänga tvätt eller plocka in. Dessutom äter mamma och Andrea och jag frukost på den trappan nu när de är här, så då är vi där också. Sen blir det för varmt. Baksidan, eller grovingången, vetter mor vår trädgård så den använder vi när vi ska ut och leka, ska äta middag ute, ska gå på promenad på grusvägen, hänga i järnsängen eller bara vattna trädgårdslandet. Kram!

Annons

Hej Elsa! Hej världens bästa bloggare! Hoppas du har det bra på Gotland och äntligen får lite regn!
Jag har en inredningsfråga, har suttit på Pinterest i timmar för att försöka lista ut en lösning men sen insåg jag att jag kanske kan fråga dig istället! Med tanke på hur bra du är på inredning/har en massa fantastiskt duktiga inredningsinspo läsare så kanske det finns någon där som har några bra idéer?
Jag och min kära partner har letat efter en lägenhet så länge nu och äntligen hittat en vi vill ha! Mitt uppe i budgivning nu (håll tummarna!) och eftersom jag inte kan låta bli att föreställa mig att vi får lägenheten har jag börjat tänka på inredning. (Vet att jag inte borde ta ut något i förskott men för svårt att låta bli!)
I vilket fall som helst är det en riktigt fin lägenhet med ett problem, den är från 60-talet och majoriteten av väggarna är täckta i bajsbrun träfaner (tänkt 70tals fjällstuga). Träfaneren är i vardagsrummet, sovrummet och till och med köket. Har du/ni något bra tips på vad man kan göra för att ändra utseende på träfaner? Utan att betala skjortan? Måste man riva ner det eller kan man måla över det? Går det att måla snyggt överhuvudtaget?
Tack för hjälpen!
Fia

Hejhej! Och tack snälla! Jag ska försöka hjälpa dig. 🙂 Mitt tips är att måla, och varför inte en härlig klassisk Karin Larsson-aktig vacker färg? Dalablå kanske. Få det att kännas lite pärlspont istället för träfanér, om du inte gillar looken på det alltså. Nu har jag ju inte sett hur det ser ut, men det är mitt tips iallafall. Kanske något fint ljusgrönt, a la Artilleriet kitchen? Puss!


Kan du gi noen refleksjoner over materialisme/konsumerisme og hvordan du tenker om det? Det er jo bedre å kjøpe brukt, så klart, men jeg tenker likevel at det er noe problematisk med fokuset på ting/prylar? Eller, hvordan tenker du?

Annons

Så länge det finns en plan med konsumtionen, i mitt fall inreda ett helt hus (5 rum) med loppis från ön, tycker jag det är bra! Grejer behöver vi ju ändå, men sen finns det ju valet i hur vi konsumerar dem. Jag väljer att köpa sånt som också går att sälja vidare, på det sättet kan jag ägna mig åt min favoritsport (loppis) med gott samvete. Jag hoppas också att de signaler jag sänder ut med mina loppisfynd inte är en hets på prylar, vilka prylar som helst och att man kan köpa snabbproducerat och trendigt, utan snarare ett sätt att utveckla sin personliga smak, bli bra på att se vad som är hållbart och kommer vara snyggt i längden. Sen går det som sagt alltid att sälja när man konsumerat smart och gammalt, till skillnad från nya grejer, och det är den stora punkten tycker jag. Tar man hand om gamla saker kan många njuta av det i generationer. Som vårt gamla hus tex, tänk vilken glädje det ger oss, Lynn och kanske hans barn i framtiden.
Prylar är inte det som gör en lycklig i livet, det ger kanske ett kort rus. Men att skapa miljöer som är hållbara, miljövänliga, plånbokssmarta och dessutom vackra och hemtrevliga, det är mer än bara prylar som lyckas med det. Det är vad vi kan göra med prylarna.

8 kommentarer till “Frågor och svar om loppis, hur jag får det så billigt, Gustavs produkter, höra av sig till kompisar och konsumtion”

 1. Julia skriver: 1 augusti 2018 kl 15:55

  Tack för svar!


 2. Clara skriver: 1 augusti 2018 kl 20:04

  Tack bästa Elsa för detta inlägg. Nu vet jag precis vilken färg jag ska måla i vårt trapphus. Dalablå, så himla perfekt till vår mörka trätrappa. Kram!


 3. Amanda skriver: 1 augusti 2018 kl 22:08

  Tittade på dina instastories just o blev nyfiken vad det var för tygskorn du hade på dig på palla-äppelbilden? De såg så fina ut, och äpplet såg gott ut också, kram


 4. Emma skriver: 1 augusti 2018 kl 23:05

  Tycker så mycket om såna här inlägg! Ibland får jag tillomed svar på saker jag inte visste själv att jag undrade haha tack Elsa!


 5. Maja skriver: 2 augusti 2018 kl 07:43

  Så varmt, fint och briljant tanke att matcha kompisar via bloggen <3 Har inte behov själv men det fyller en funktion & lucka för de som behöver det – inte sett idén tidigare. Hatten av för dig Elsa!


 6. Elin skriver: 2 augusti 2018 kl 08:35

  Det vore ju jättekul med ett hitta kompisar-inlägg såhär inför hösten! Och tacktacktack för bästa bloggen <3


 7. S skriver: 2 augusti 2018 kl 11:43

  Fia:
  Menar du fanér? Alltså plywood? Det kan ju vara fantastiskt tjusigt och coolt och är ett bra mycket bättre material än de gipsväggar som är standard nu för tiden – så kasta inte bara ut det!
  Se: https://no.pinterest.com/search/pins/?q=plywood%20interior&rs=typed&term_meta%5B%5D=plywood%7Ctyped&term_meta%5B%5D=interior%7Ctyped
  Absolut en trend sedan en tid tillbaka och som håller i sig.
  Eller menar du panel?
  Också bättre än gips, men kanske lite svårare – även om jag är säker på att furutrenden kommer starkt.
  Här är några som laserat, om man vill ha ljusare men ändå trästruktur:
  http://tillflykten.se/forsta-vaggarna-malade/
  Eller, ännu coolare, gå all in och kör 70-talsinredning – se tex Eames house:
  https://eamesfoundation.org/wp-content/uploads/eames4594.jpg
  https://i.pinimg.com/736x/d6/32/2b/d6322b2bc504b1fe72d96ab130a5cb92–modern-interiors-house-interiors.jpg
  Älskar!


 8. Christina Siljeving skriver: 2 augusti 2018 kl 12:26

  Bra och utförligt inlägg! 🙂 Vilka loppisar brukar du handla på? Kan inte minnas att det har funnits några volontärer där jag har varit… :/

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg


Dela på:
Laddar