Annons
Annons

Gotlandsinredningen – köket


 

Nu har vi kommit hela vägen till köket i summeringen av mina inredningsplaner för vårt nyköpta underbara sommarhus på Gotland. Köket är ju husets hjärta och himla viktigt att det blir bra, så här har jag riktigt mycket tankar och idéer!

Annons

Själva köket är rätt nytt, från 2007, och det är inget större fel på det. Dock tycker jag att husets charm och förutsättningarna (golv, spegeldörrar, skafferi etc) är så bra att det förtjänar ett lyft och lite detaljer som gör att det passar huset mer. Smågrejer som att byta knoppar, textiler, byta blandare och ändra bänkskivan kan ge en stor förändring.

Köket är avlångt och fortsätter rakt fram mot hallen. Det finns ett fönster och det är nuvarande delvis täckt av en arbetsbänk. Jag funderar på att ta bort allt på den här sidan av köket och göra plats för ett smalare frukostbord, kanske ett klaffbord och förvandla det till en matplats! Det går ju även bra att baka på tex. Då får fönstret och den grönskande utsikten mer fokus plus att det blir luftigare.

Förvaring kan man ju lösa med trälådor, ett litet vitrinskåp, öppna extrahyllor och andra smågrejer. Dessutom har de varit många fler som bott här innan så vi kommer ju inte behöva lika mycket grejer tänker jag, hellre en mysig inneplats att äta när man är liten barnfamilj!
Dörren ni ser till vänster i bild leder in i ett skafferi.

Här inne finns kyl och frys och förvaring för torrvaror. Ska göra så fint här inne. Med linnehanddukar och hyllband och gamla krokar!

Nu kör vi inspirationscollage på hur jag hade tänkt, ett smalt bord med tex pallar längs med fönstret, skomakarlampor, gamla kökshanddukar, några öppna hyllor och massa vackra gamla detaljer. Allt för att göra en vanligt kök till ett personligt och charmigt lantkök utan att riva ut det!

Tapeten heter Flora och kommer från Boråstapeter, vintagebänken kommer från Olsson & Jensen, det svarta klaffbordet från Oscar & Clothilde och alla inspirationsbilderna hittar ni i min mapp Gotland på Pinterest.

Vad tror ni? Blir det bra? Har ni några idéer och tankar? Puss.

Vill du läsa mer om Gotlandshuset? Inga problem! Här kommer det:

Vi har köpt hus!
Kakelugnen, pardörrarna och ladan
Planritningarna till sommarhuset
Gotlandsinredningen – punschverandan
Gotlandsinredningen – sovrummet

Translation: My ideas and thoughts in semi renovating our kitchen at our country house.

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar