Annons
Annons

Gotlandsinredningen – punschverandan


 

Nu sätter vi igång och går igenom mina inrednings och renoveringstankar (och drömmar) för huset på Gotland! Som vanligt var hjärnan igång redan när jag såg annonsen på Hemnet. Och nu är det lite som en dröm att inredningsidéerna jag har faktiskt kan bli verklighet! Pinterestmappen som heter Gotland och som varit hemlig ett bra tag på mitt konto har jag pinnat bilder på sen långt innan detta huset dök upp. Drömmen om en egen sommarstuga, ett större hus med många rum och en tillflyktsort på landet, har jag haft länge. Efter allt vi gått igenom, efter att jag blev mamma, efter att min familj splittrades, efter att vårt gamla landställe blev förort, så har det varit en dröm att få göra detta. Kunna fly till något vackert och varmt. Vårt. Ett hus som Lynn alltid kommer minnas. Han kommer kunna varje rot i stigen, hur många stora kliv det är ner till ladan, var lysknapparna sitter även i mörkret och prata varmt om vårt hus med sina vänner när de är stora. Så som jag har gjort om Gladö kvarn där vi tillbringade många långa sommarveckor hela min barndom. Nu är grusvägarna asfalterade där, träbryggor ska bli marinor och den lilla ensliga byn har blivit åretruntboende. Men från och med 1 juli har Pontus och jag vår egen dröm och framtid. Huset i Alskog ska banne mig bli det gulligaste lilla hus som någonsin skådats! Det är det värt. Det är vi värda.

Annons

Vi börjar med punschverandan, den pampiga entrén till huset och kanske det vackraste av alla dess rum. Ett par kvadratmeter helt omslutna av spröjs. Fullt av ljus och det bästa av två världar – ute och inne på samma gång.

Här vill jag kunna sitta och njuta hela våren och sommaren. På hösten får det gärna förvandlas till en mysig varm oas när regnet smattrar mot rutan. Jag vill ha en rottingsoffa mot ena sidan och kanske en fåtölj och blomsterpidestal på den andra. Jag vill fylla rummet med grönska, pelargoner och massa textilier.
Krokar på väggarna och gummistövlar vid pardörrarna. Fårskinn och växter. Loppisfynd och lyxiga detaljer. Typ så här hade jag tänkt mig!

Den fina soffan kommer från Ikea, kudden är från Svenskt tenn. Resten av bilderna hittar ni i min Gotlandsmapp på Pinterest.
På trappen ner får det gärna stå massa krukor och byttor fulla av lavendel och pelargoner. Kanske en pampig lampa i taket? Eller en liten enkel skomakarvariant? Oavsett ska känslan vara mysig, klassisk, vintagedoftande, lyxig och ändå stilren. Sisalmatta på golvet och terrakottakrukor. Man ska kunna läsa, dricka kaffe eller bubbel, pyssla med blommorna eller något annat och bara njuta! Ett rum utan massa praktiska lösningar, men som det första man ser när man kommer in ett viktigt första intryck! Vad tror ni, blir det fint?

Nästa gång tar vi vårt sovrum!

Translation: My thoughts on the entrance of the house.

(4)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar