Annons
Annons

Gotlandsinredningen – vardagsrummet


 

Min hjärna och mitt tangentbord går varma just nu i planeringen av Gotlandshusinredningen! Tanken är såklart att bo in sig försiktigt och sakta, men vissa grejer kanske man saknar att inte ha direkt, speciellt om det regnar? Soffa är en sån grej. Någonstans att kura ihop sig alla tre, titta på Poirot eller spela brädspel och dricka ett glas rött framför brasan när det öser ner utanför. Så sjukt att vi kommer göra det i ett helt nytt hus bara inom kort! Förhoppningsvis är det ju en strålande sommar med mestadels sol och strandutflykter, hehe, men av erfarenhet behöver det ju verkligen inte bara vara så.

Annons

Nu har vi alltså kommit till vardagsrummet i huset. Ett ganska litet rum, som jag inte heller vill ha övermöblerat. En soffa, kanske ett gammal skåp för spel och sånt och så kakelugnen. Den ska få första parkett! Med en snygg vedkorg och en härlig eld på kvällarna. Eftersom vardagsrummet ligger bredvid det som jag tror blir vårt sovrum (den glasinfattade dörren) och köket känns det som ett viktigt rum att ha mysigt och skönt. Sittytan man verkligen behöver! Här kommer mina idéer på inredning. Varsamt, grått, vitt, luftigt, Gotländskt, klassiskt, vintage och mysigt. Utan för mycket grejer eller färg, men med mycket charm såklart.

Jag funderar lite på vilken soffa vi ska ha. Allra helst vill jag ju köpa en gammal, för det känns sådär att beställa massa stora saker som ska skeppas över till ön. Kanske att jag köper en gammal i gott skick och bara kastar ett lakan över? Det är ju Le grand air-känslan jag vill åt? Eller så hittar jag något bra på Blocket, men när jag kikade nu fanns mest bäddsoffor och trädgårdsmöbler. Hmm. Vi får se.

Stolen, bordet och skåpet kommer från Olsson & Jensen, soffan är som sagt Le grand air från Rum21 och resten av inredningsbilderna hittar ni i min mapp Gotland på Pinterest.

Fint med växter på piedestal eller pall inomhus, en enkel mörkgrå matta, vägghängda lampor, kristallkrona, kaminspeglar och en inbjudande soffa. Massa kuddar och plädar för kalla vår och höstdagar också såklart. Samt ett välfyllt spelskåp! Vad tror ni? Blir det bra?

Vill du läsa mer om Gotlandshuset? Inga problem! Här kommer det:

Vi har köpt hus!
Kakelugnen, pardörrarna och ladan
Planritningarna till sommarhuset
Gotlandsinredningen – punschverandan
Gotlandsinredningen – sovrummet
Gotlandsinredningen – köket

Translation: My ideas for the livingroom in our summer house. What do you think?

(3)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar