Annons
Annons

Gotlandsrenoveringen – badrummet


 

I vår, sommar och höst ska vi ju renovera mera på Gotland! Nu är ju de viktigaste delarna klara. Dvs, vi har kollat att vårt avlopp duger, taket är bra, fasad och källare tiptop. Vi har piffat köket, inrett vardagsrum och vårt sovrum.

Annons

Nästa etapp blir trädgården, ladan som ska bli kalasvåning, gästrummen på övervåningen, punschverandan som jag ser som ett miniorangeri framöver och framför allt badrummet då! Det ska vi börja med, nu redan i maj blir det av. Så här går mina tankar kring badrummet ↓

Vårt hus är ju från 1910 så jag vill att stilen ska smälta in i huset, kännas lyxig men ändå Gotländskt lantlig. Vi har ju ett väldigt enkelt litet badrum här i stan så vår tanke är att lägga krut på att badrummet på Gotland ska bli superhärligt så vi vill vara där fler månader om året.

Stilen beskriver jag så här:

– Edwardiansk
– Kalksten
– Klassisk
– Loppis
– Lantlig

Färgerna blir:

– Vitt kakel
– Gråmelerad kalkstensfärg
– Kromad metall
– Slitet trä

Jag gillar ju klassiskt 15×15 kakel och tror vi väljer det på väggarna. Allra helt i klassisk omlottläggning tätt utan massa fog. Frågan är dock hur högt det ska gå och hur vi ska avsluta kanten? Jag funderar på en trälist som man kan måla in i väggfärgen och sen skruva i udda krokar i.
Över den vill jag ha just grå målad vägg. Antingen en melerad färg så man får stenkänsla eller bara enkel kall grå.
Golvet blir troligtvis åttakantig vit klinkersten. På en av bilderna ovan är det lagt i mindre variant som en mosaik, det var också fint.

Vi var på Nacka byggnadsvård härom dagen och kikade på badrumsinredningen och jag föll för serien Lady som har mjuka knoppar och allra bäst tyckte jag om blandaren som man sätter ner i tre hål. Alltså två rattar och en kran separat. Handfatet i fyrkantig stil med kromat handduksställ. Men det blir nog på porslinspelare och sen ett mindre kromat räcke. Lite enklare så, och billigare men ändå lyxigt.

Vi ska inte ha något badkar men en vägghängd dusch och en toalett i gammal stil med svart sist. Jag har köpt en stor och klumpig vintagespegel som får bli badrumsspegel och sen får min loppisfyndade bänk bli sittyta samt förvaring för korgar med handdukar i etc.

Det som är kvar att bestämma är belysning. Där har jag ingen aning än faktiskt! Har ni några idéer?

Vad tror ni? Blir det bra? Jag tar självklart före och efterbilder sen, och lovar att ni får följa med på resan. Oavsett om det blir lätt och härligt eller total kaos. Håller tummarna för det första alternativet! Jag har aldrig renoverat badrum tidigare men har ju hört att det inte brukar vara det smidigaste, hehe.

(2)
(2)
(10)
25 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar