Annons
Annons

Hur jag sminkar mig – steg för steg


 

Nu blir det sminkguidesdax! Jag har ju haft nästan samma sminkrutin sen jag fyllde 15 ungefär, men vissa grejer och rutiner ändras sig. Ibland stöter jag på en produkt jag älskar och då och då vill jag byta färgpalett.
Nu under hösten och vintern har jag fallit för det koralliga och mustigt russinsröda!

Annons

Så här sminkar jag mig just nu:

Här har vi min sminkväska. I den lägger jag de produkter jag använder dagligen. Jag har en större med andra saker i, men detta är vardagsväskan.

Första steget efter att jag tvättat mig och smörjt in mig är foundation. Jag använder Nude air från Dior och en pensel från Yves Rocher.

Jag tar några droppar under ögonen och så utgår jag från det, penslar ut över ansiktet. Jag vill inte ha för täckande, men ändå se jämn och pigg ut. Just denna foundation är extremt rinnig men pigmentrik, perfekt kombo om man som jag vill täcka mörka ringar men inte bli torr och fnasig över hela ansiktet. Som en superrinnig concealer typ.

Nästa steg är den vita pennan. Jag tycker att Max factors Kohl pencil är bäst, tätt följt av Mac. Och jag har testat en del!

Den vita pennan har jag på nedre franskanten och lite där ögat går upp på insidan om ni förstår. Ja, ni ser ju på bilden. Här ser ni hur foundationen ser ut på också, väldigt fin tycker jag! Jag tar alltid lite på läpparna också. Då sitter läppstiftet bättre sen och kanten blir skarp.

Nästa steg är ögonskugga. Jag har en från Estelle & Thild som heter Quartz. Den är lagom varm och en bra allroundskugga tycker jag.

Jag lägger den på utsidan av locket så här.

Och sen tar jag en skimrande skugga på insidan. Denna paletten heter Taupe Chéri och kommer från & other stories.

Nästa steg är brynen. Jag har rätt naturliga bryn och noppar dem extremt sällan. Typ aldrig om jag ska vara ärlig. Min brynskugga kommer från & other stories och jag har haft den så länge att namnet är avskavt men jag tror det är den som heter nr 2.

Nästa steg är rouge! Mitt rouge är mycket mer koralligt än vad bilden visar, heter Péche Troupe och är från & other stories.

Jag lägger det på kindbenen rätt långt fram så de blir ”äppliga”. Plus lite på ögonlocken så det matchar kinderna.

Dags för eyeliner! Jag har en flytande från Isa Dora. Först gör jag vingen.

Sen drar jag längs med franskanten. Och efter det mascara! Men det har jag ingen bild på fast ni vet nog hur man gör. Min favoritmascara heter Vertige longeur och är från Yves Rocher. Den drar verkligen ut fransarna med sin pyttelilla borste! Jag lägger alltid eyeliner innan mascara för då minimerar man kladd.

Sista sminksteget är läppstift. Jag har förälskat mig i denna mörka nyans från & other stories som heter Raisin Égal.

Den är perfekt mustig och tar fram det rosiga i rouge och ögonskugga. Samt mina blå ögon. Jag som har kalla toner i hy och ögon passar bäst i rosaaktiga läppstift och inte orangea. Tycker jag.

Min höstlook!

Och så favoritfrisyren på det!

Den får jag till genom att ta ”luggen”, tupera och sätta upp i en tofs, sen knyter jag ett band i en rosett runt.

Det blir 60-taligt och festligt, fastän det är så enkelt.

Haha, alltid lite läppstift på tänderna, ändå glad.

Det var det! Hojta om ni har några frågor! Puss.

Foto: Beata Holmgren / Studio Emma Svensson

(1)
(1)
(3)
11 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar