Annons
Annons

Köksrenoveringen är igång!


 

Hej! Idag har det hänt lite i renoveringen light här i Gotlandshuset! Sakta men säkert tragglar vi oss fram, medan vi leker med Lynn, umgås, åker på utflykter (eh loppisar) och grillar. Idag har vi satt tänderna i vårt kök.
Det visste jag redan när jag såg de första mäklarbilderna att jag ville fixa till och göra mer tidsenligt. Men eftersom det var fullt fungerande fanns det ingen stor anledning (enligt mig) att riva ut allt och bara bygga nytt. Det är ju mycket mer ekonomiskt, tidseffektivt, hållbart och kanske till och med kul att göra om små grejer själv? Detta har hänt:

Annons

Så här såg köket ut från hallen förut.

Och nu ser det ut så här!

Ser ni fönstersidan?

Här satt ju en gammal plastbänk på lite udda skåp som jag tyckte tog alldeles för mycket fokus i det gamla fina köket. Jag vill kunna komma åt fönstret, sitta och äta frukost och få till en enhetlighet. Det är så himla plottrigt med alla dessa udda skåp!

Nu känns det mycket bättre. Här ska vi måla om och piffa med väggarna och sånt innan vi inreder på riktigt.
Jag borde såklart fotat förebilder med mobilen också, för nu tycker jag att märklarbilderna gör väggen med plastskivan och skåpen för mycket rättvisa om ni förstår. Det såg verkligen inte bra ut. Ja, men ni ser säkert vad jag menar.

Här ska det ju se relativt likadant ut, fast med vissa justeringar för att känslan ska bli mer lantlig och passa huset. Mer Gotländskt ska det också bli såklart! Visar när vi sätter igång med det.

Detta alltså. Att man sågar i fönsterfodret för att få plats med en plastskiva…. Gråter! Men! Det går att fixa såklart, det gör det mesta.

Klassiskt snygga solfläckar på golvet också.

Nu har jag äntligen bestämt mig hur jag vill göra med väggarna i köket, tror jag, hehe. Eftersom vi har vävstrukturtapet så tror jag det bästa och enklaste alternativet blir att måla. Med en färg. I dagsläget har köket en ljusgrå kulör, som nästan hela huset har i alla rum. Jag funderar på hur det skulle se ut med en lite mörkare grå? Då kanske klinkersen inte blir lika utstickande och det rostfria smälter in lite mer? Jag har iallafall hittat en färg som jag gillar!

Tornado från Beckers. Lite svårt att se så här på mobilbild kanske, men ändå en lagom mörk och varm grå. Jag kommer såklart beställa lite olika provburkar först och provmåla så man ser hur det blir på ytan! Och sen är det ju frågan om man ska ha helmatt eller halvmatt eller vad egentligen? Jag tror iallafall att en mörkare grå gör sig fint mot alla vita snickerier. Då kommer spegeldörrarna verkligen poppa! Ni får såklart se alla delar av processen, idag är jag så glad att det gick lätt att få ner plastskivan och att inte hela tapeten följde med!

Så här såg mitt inspirationscollage ut för köket. Bra att kika på när man är igång och fixar, så vet man känslan på målet man är ute efter! Puss.

Snart så! <3.

Translation: The kitchen transformation is on it’s way!

Spara

Spara

(7)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar