Annons
Annons

Listan om sömn


 

sova

Det är januari. Lika bra att gå i ide om inte solen är framme och lyser in med lite energi. Här kommer en sova-lista!

När brukar du gå och lägga dig?
☾ Runt klockan 23.

När vaknar du?
☾ Prick kl 8 efter 9 timmars sömn.

Annons

Är du morgonpigg?
☾ Ja. Jag är nog tom den mest morgonpigga personen jag känner. Det är inte så att jag är uppe supertidigt eller så, jag har bara den kortaste startsträckan i universum. Tar mig en minut sen är jag som att det är mitt på dagen. Pontus ligger och gnyr och slumrar i en timme helst.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Jag brukar titta på någon serie på datorn, spela spel på telefonen och bara mysa. Jag älskar känslan av att vara riktigt trött, klar för att sova men ändå få ligga där och gouda mig en stund först.

20990768012_c00dfcd254_k

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ Massa parfymer, lite hårtofsar, hårspännen, en lampa, handkräm, linser och min ring.

Hur är din säng bäddad?
☾ Nästan jämt med H&M Homes ljusgrå linnesängkläder, men nu är de i tvätten och vi har en mix av gamla från när jag bodde själv. Rosor från H&M home och Marimekkoblommorna i pastell plus udda kuddar.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Air – la femme d’argent

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Bädda sängen med nya krispiga lakan, ha alla lampor släckta, ta på dig din mest söndernötta sov-tshirt som luktar tryggt, sätt på en riktigt långsam och mysig film. Funkar för mig varje gång iaf. Plus ät inte sent och drick inte massa kaffe.

Hur sover du egentligen?
☾ Jag sover allra helst på mage, men nu kan jag inte riktigt det längre och sover i min nästa favoritposition, på rygg med armarna upp på var sin sida om huvudet. Sen sover jag tyst och stilla, snarkar inte och pratar inte i sömnen.

Vad har du på dig när du sover?
☾ Jag har oftast en sönderanvänd blus som är supertunn och mysig. Jag älskar att sova i gamla nötta kläder. Gärna Pontus t-shirts också, inte helt nytvättade. Och trosor, plus mjuka fluffiga tofflor nu när det är så kallt.

22465045106_21b5b795de_k

Hur är din sovfrisyr?
☾ I en knut högst upp på huvudet eller två flätor. Har nordens mest slitna hår så jag måste ta hand om det så gott jag kan.

Vad har du för säng?
☾ En 140cm säng med inbyggda förvaringslådor i vitt från Ikea.

Vad gör du mitt i natten?
☾ Jag går upp och kissar två gånger, jag vaknar svettig mitt i drömmar, jag kan ligga vaken och ha vargtimme (varför är alla problem man har så himla katastrofala mitt i natten och varför tror man att man måste lösa dem just då?) och så klappar jag på Mira som kommer och hälsar på och purrar ibland.

17008494835_1366dacb1a_k

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Jag tycker om när det inte är för mycket som händer i sovrum, men tyvärr har jag alla mina klänningar precis bredvid mig. Allra helst ska man ha en hotellbäddad säng med en miljard fluffiga kuddar, ett fint gammalt skåp, en matta, några krokar, en fin lampa och sen inget mer tycker jag. Jag gillar inte när det är för mycket kontor eller annat rum i sovrummet helst.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ En gång när jag jobbade på Beyond Retro hade vi haft ett event och eftersom jag var PR-ansvarig så var det jag som var kvar sist. Efter att jag råkat tappa en höbal på golvet, hällt ut trettio liter isvatten på det och sen städat upp allting var klockan så mycket att jag bestämde mig för att sova kvar i butiken. Den på Åsögatan alltså, skulle ju ändå jobba nästa dag. Så jag la mig på soffan, täckte mig med vintagepälsar för det var mitt i vintern och låg där i rokokosoffan mitt i affären och försökte sova. Min konstigaste natt. När jag var yngre tänkte jag ofta att det liksom var smartare att sova kvar än åka hem. Vet att Pontus gjort samma sak en gång när han jobbade på Moderna museet och var på fest sent och tyckte det var en briljant idé att sova över någonstans på Skeppsholmen istället för att åka hem till Åkersberga med nattbussen. Han hittade ett olåst båthus och låg där mellan båtarna med lite fiskarkläder på sig som värme och sov till nästa dag. Så smart!

Translation: A list about sleep.

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar