Annons
Annons

Loppisfynden från igår


 

Good morning! Idag väcktes jag klockan fem, men inte av Lynn utan av två envisa flugor. Pontus for upp och viftade som en tok med flugsmällan men lyckades inte ta dem. När han var klar var vi vakna alla tre, haha. Livet på landet. En trevligare sida med det hela är ju alla loppisar! I lördags var det dags för den årliga storloppisen i Slite och vi var där tjugo minuter innan den öppnade. Mina kompisar som bor i norr var redan där då, redo att fynda! Herregud adrenalinet när man står där framme och väntar på att de ska öppna grinden. Det är inte charmigt alltså. Men kul! Jag gjorde sinnenssjukt bra fynd, tycker jag själv. Och det är ju det som räknas. Eftersom ni sagt att ni gärna kikar på vad jag köper på loppis kommer här en liten genomgång av gårdagens fynd. Allt detta fick jag för 285 kr totalt. Alltså inte ens tre hundralappar. Då kör vi!

Annons

En glaserad kruka till stockrosskottet.

I en helt fantastisk ljusblå färg och ganska ovanlig form. Lynn krasade ju en kruka nyss, så det var perfekt att hitta denna!

Som iallafall inte är fabriksgjord då prickarna från bränningen syns här. För visst är detta ett tecken på att den gjorts i mindre skala? Ni som vet? Himla fin iaf! Som tagen ur Artilleriets sortiment.

En taklampa till vardagsrummet! Jag har ju letat rätt länge efter den perfekta och inte riktigt vetat vad jag vill ha, men när jag hitta denna stora fina svarta sak visste jag att det var rätt!

Den är från danska märket Lightyears och från 2013. Men jag hittar inte någon bild på den på nätet tyvärr. Fast liknande från samma märke kostar runt 6000kr så det känns som ett fynd! I plåt, matt svartmålad, vit inuti och tygsladd till.

Två småmöbler. En till piedestal till punschverandan som pelargonen ska stå på. Den ska jag måla om i ädelvitt med resterna från barnsängsmålningen.

Det lilla vitmålade bordet blir perfekt som avlastningsbord bredvid soffan. En vacker urna med ängsblommor i, några böcker och kanske en svart vägglampa på väggen bredvid? Eller en klassisk bordslampa på?

Två gamla ramar, en med glaset kvar.

Älskar den här typen av svarta ramar med guld och har ju redan en över soffan. Undrar om det är något speciellt gotländskt med dem eftersom jag aldrig sett såna här i Stockholm men hittat tre på kort tid här?

De ska få bo på den här väggen vid kakelugnen tillsammans med Malin Gabriella Nordin-postern i en trären ram tror jag. I den svarta med passepartout kanske det skulle vara fint med ett svartvitt fotografi i? Något dekadent från 70-talet, typ denna, eller Marilyn som läser kanske?

En korg med gottis från husgerådsavdelningen.

Ett klumpigt vitt fat, perfekt för rinniga kittostar, päron och en klick fikonmarmelad på fredagsmyset. Inte från något speciellt märke, men jag älskar klumpiga vita tallrikar som denna.

En bakform, perfekt för saffranspannkaka! Jag gjorde en ljuvlig härom dagen, recept kommer!

Lite olika blåvita tallrikar till samlingen.

Båstad av Eugen Trost 1952-58. Tre stycken mattallrikar.

Ett djupt fat i serien Tokio 1923-25.

Ett litet fat från Gustavsberg 1933.

Gammalt porslin är så vackert undertill! Berättar en hel värld. Här är min bästa sida för stämplar.

Två små vita äggkoppar med blå dekor. Jag tänkte ju samla på enkla vita gamla först, men tycker att dessa passar bra ihop med de andra. Hemma i Stockholm har vi ju dessa, och de skulle vara fint att blanda upp med.

Ännu en fin gammal svampkorg, att ha tidningar och ved i tex.

En underbar gammal trädgårdsbok från Bonniers 1959, men som verkligen skulle kunna vara släppt idag.

Omslaget är underbart.

och inuti kan man läsa om superbra grejer, som äppelträdsbeskäring som vi ju måste kunna då vi har många äppelträd.

Andra grejer som kanske inte är lika aktuella, hehe, men som är kul att lära sig om. Nu är det jag som lär mig odla och fixa fint i trädgården!

Sist men absolut störst är denna gamla bänken.

140 cm lång, perfekt sliten och väldigt vacker. Passar som handen i handsken här hemma. Kanske vid fotändan av sängen? Vi får se.

Det fick jag för 285kr, inte så illa fyndat va? Vilken grej var er favorit? Puss!!

Spara

Spara

(5)
(0)
22 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar