Annons
Annons

Lynn 1 år


 

Den 14 juni 2016 var jag beräknad att föda Lynn. Men 40 ynka veckor var absolut inte nog för honom att stanna i magen. Efter en hinnsvepning, ett glas champagne, många långpromenader och ett par böna och be födde jag honom den 26 juni 13.27.

Annons

Efter 36 timmars värkarbete kom han ut. 4450g och 54 cm lång. Med Pontus bruna ögon och min prick i hakan.

När Lynn var 1 månad hängde vi mest på landet, försökte hitta ett sätt att sovamma, klädde honom i alla söta vintageblusar vi hade i klädskåpet och lärde honom att ta napp.

När Lynn var 2 månader skrattade han för första gången, tappade allt sitt första hår, följde med på utlandsresa och grät nästan aldrig.

När Lynn var 3 månader vände han sig om själv, ville helst bli buren överallt och vi gick på svamppromenader i skogen.

När Lynn var 4 månader var Stockholm vackert av höst, han testade mat för första gången och tyckte att det var helt okej. Bäst är tutte dock, fortfarande. Jag började jobba lite grann och var borta från Lynn 8 timmar för första gången. Det är dock fortfarande det längsta vi varit från varandra, och än har ingen annan än Pontus och jag passat honom själv.

Fem månader och alltid glad! Det är det ord som beskriver Lynn bäst, det och social. Han har alltid en blick på alla i rummet. Just det, när Lynn var 5 månader lärde han sig att suga på tårna! Mycket viktigt att kunna det.

När Lynn var 6 månader fick han sina första tänder. Två små riskorn i underkäken. Han kunde sitta själv och älskade att leka med sina kompisar Greta och Sophia.

I Januari var Lynn 7 månader. Då var jag som ledsnast. Jag försökte att inte visa för mycket men ändå inte vara osann mot hur jag kände. Vi tog oss igenom allt tillsammans, och samtidigt som jag väntade på läskiga besked lärde han sig både krypa och vinka. Livet fortsätter.

I Februari var det värsta över och Lynn var 8 månader. Han klappade i händer och älskade att gunga i parken.

När Lynn var 9 månader fick han sina tänder i överkäken och gick längs med alla möbler här hemma. Lite hår började han få också! Undrar om det någonsin blir långt? Och rakt eller lockigt?

När Lynn var 10 månader tog han sina första steg och vi åkte till Göteborg och bodde på fint hotell. Hittills i sitt liv har Lynn varit med oss när vi rest fem gånger! Till Italien, Nice, Lissabon, Kalmar, Göteborg och Nice igen! Från och med nu blir det mest Gotland dock.

När Lynn var 11 månader sov han sin första hela natt. Yay! Dock nattammar jag ju fortfarande, men ändå helt utan att han vaknade, så det räknas tycker jag! Man börjar se hans ansiktsdrag mer och mer, och jag tycker att han är lik Pontus och hans sida av familjen näsan och uppåt och mig och min familj från munnen och neråt. Plus mammas starka öron såklart!

Nu är min gulliga lilla Lynn 1 helt år! Han är bestämd och modig, skrattar hela tiden och är fortfarande världens tryggaste kille. Han är sällan missnöjd, men säger ifrån om man gör grejer han inte gillar. Han äter lite mat och vill amma till tidens ände antar jag, han sover första delen av natten i sin egen säng men sen vill han komma upp till oss. Han tycker mycket om att dansa, sjunga snabba imse vimse spindeln, säga ”hej då” och vinka, gå runt med sina mjukdjur och prata för sig själv, krypa upp i Pontus famn och ligga i hans armveck, bada i pool, jaga Mira och riva ner klosstorn. Det bästa han vet på jorden är när min familj kommer genom dörren, när han får äta glass, när vi är bara vi tre i soffan och att leka titt ut. Det värsta han vet är att klä på sig, dammsugaren, när man tar hans grejer, sur frukt, när man går förbi honom utan att ta upp honom och kramas, att man inte får riva ut sidorna ur böckerna och mössor.

Idag fyller han år, och vi ska fira med att sjunga, en litet paket och sen en promenad förbi hans framtida förskola, som vi fick reda på att han fick plats på när vi var i Italien. Det är extra kul, för det var vårt förstahandsval! Tänk, min målbild från innan förlossningen när han står lerig och leker i galonisar och ser mig komma in genom grinden för att hämta är snart där! Och innan jag vet ordet av är han tonåring, vuxen och utflugen. Det är så knäppt. Att han bara är 1 år gammal och jag saknar redan varje minut som gått förbi. Tur att det finns många kvar tillsammans. Grattis Lynn Bo Hansel de Wolfe, du är redan min favoritperson.  ♡

Translation: Lynns 1 year birthday today, happy birthday Lynn!

(112)
(0)
27 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar