Annons
Annons

Mer inredning och loppis plus lite solnedgång


 

Hej! Det blir två blogginlägg idag, så trevligt! Förbered er på extrem bildkavalkad. Här kommer nämligen en full redogörelse från gårdagen, som kanske var sommarens hittills bästa dag här på Gotland. Pontus tog hand om Lynn medan jag och de andra tjejerna fick sex timmar barnfritt att bara åka runt på loppisar. Det är så skönt att få koppla av hjärnan helt några timmar och bara tänka på sig själv. Sån himla klyscha men det är verkligen så. Det var en strålande solig tisdag och jag kände att de här loppisarna, de ska jag verkligen ta vid hornen! Sånt självförtroende, redo att pruta, drömma och fylla ett gammalt hus

Annons

Dagen började med frukost. Jag äter alltid hälften rysk yoghurt hälften vanlig, med granola och frukt. Och kaffe till det.

Vårt sängöverdrag har kommit nu också! Det är från Bemz, kudden är loppisfyndad.

Lynns hörn börjar arta sig.

Och sängen är bäddad med rätt sängkläder. Sängen och sänggavel är från Hilding, sängborden som är gamla skolbänkar är från Olsson & Jensen. Sänglampan var kvar när vi köpte huset och hatten är från Andrea. Ett prov från H&M tror jag.

Sängkläderna kommer från H&M home och den vita är gammal. Vet inte var jag köpt den tyvärr, men tycker att kanten är så fin.

På svarta skåpet, från Olsson & Jensen, står Lundbyvaserna. I den gröna bor två extremt taggiga, men väldoftande, nyponroskvistar från trädgården.

Tonåringarna, som jag kallar dem, hängde i vardagsrummet och åt frukost. Ska bli så kul att fynda tavlor och speglar att ha över soffan. Mattan och bordet är från Olsson & Jensen. Ljusstakarna är loppisfyndade.

Redo för loppisdag! Fick lite Marilynvibbar av denna, eller?

Lillskorven ska ha solhatt.

Vid 11 tog vi bilen till Kuriåsa.

Fina koppar.

Erika fyndade skärbrädor.

Och nästa stopp var stationshuset i Havdhem. Herregud vad vi fyndade här! Men man får inte vara rädd för att rota och ta sin tid.

Inomhus är det helt kolsvart och alla grejer ligger på varandra, så det är viktigt att veta vad man vill ha. Jag tänkte skriva lite om hur man kan tänka när man loppisfyndar imorgon.

Vackra gamla fioler.

Klockan 13 tog vi vår fullproppade bil och åkte ut till Ronehamn för att äta lunch på Kapten Grogg.

Bärs och fish & chips ska det vara efter hårt loppisfyndande.

Och runt hörnet i samma hus visade det sig finnas ännu en grym loppis! Här håller Erika upp sin 30-talsshaker som ska få bo på hennes drinkbord hemma i stan och min vitglaserade bakskål med träslevar och ljusstakar i.

När vi kom hem höll Pontus och Lynn på att göra knäckig paj av alla vinbären.

Vi radade upp fynden och jag fotade av allt. Vi lär honom tidigt!

Sen turades vi om att vila i soffan. Här skymtar ni några av mina fynd och Erika hittade en fin svart underklänning att ha över t-shirt.

Näste man att ta en nap.

På eftermiddagen lagade jag mat och Andrea klippte gräset. Nu är vår traktorgräsklippare tillbaka från service och går som smort!

Efter middagen tog vi den vanliga promenadrundan bakom vår tomt där det finns skog, grusvägar och bondgårdar.

Kvällsljuset är helt otroligt här.

Vi hälsade på kvigorna och ungtjurarna som vanligt.

Och plockade blommor. Erika är en sån mönsterposör. Som ett omslag till tidningen Lantliv.

Det var allt! Imorgon berättar jag mina bästa tips för loppisfyndandet tänkte jag, lite hur man hittar de bästa ställena här på Gotland och sen visar jag upp alla grejerna! Hoppas ni får en mysig onsdag kväll. Jag tänkte börja provmåla, dammsuga och tvätta håret i trädgården igen. Puss.

(10)
(0)
15 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar