ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Min garderob har brunnit upp – igen!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Jag läste Sandras och Sofias bloggar och förfasades över det hemska att deras garderober brunnit upp, stackars dom! Och nu har det även hänt mig? Igen! Min lägenhet med allt innehåll brann ju upp i maj 2009 som ni säkert minns om ni hängt med sen dess. Det slutade ju lyckligt eftersom ingen skadades och jag fick flytta hem till min nyförälskelse Pontus. Men! Nu har det brunnit igen. Hemska tanke. Jag fick bara köpa 25 nya plagg som ska bli hela min garderob framöver. En basgarderob som är praktisk och användbar, känns jag och funkar långsiktigt. Detta har jag slagit till på:

Annons

För att inte frysa ihjäl i detta avlånga kalla land behövs en varm jacka. Jag tycker så mycket om min i italiensk ull från &otherstories och den här i Navy (reklamlänk via Apprl) med knyt borde bli perfekt. Varm och gosig, åldras fint.

Sen vill jag gärna ha en allroundjacka som funkar när det inte är lika kallt. En trenchcoat tröttnar man aldrig på, det är fint till allt och den vårigaste känslan. Den här från Tôteme vore en dröm.

Annons

Till sommarhalvåret behöver man kanske inte en jacka, men om jag ska ha en för att ibland är det ju kyligt ändå får det bli en vintage Levis jeansjacka i klassisk modell.

En varm halsduk måste man ha i garderoben. Den här ullhalsduken i brunt (reklamlänk via Apprl)  som är på rean var fin.

På fötterna. Först och främst ett par värmande boots. De här från Arket (reklamlänk via Metapic) (adlink) har jag väldigt liknande men som loafer så de vet jag håller mig kvar på trottoaren fastän det är halt. Man vill ju inte ramla.

Till våren, ljusa sneakers från Veja (reklamlänk via Metapic) (adlink). Mm så krispigt! Hoppas de går att tvätta i maskinen så de håller sig fina länge.

Annons

Slutligen ett par lite lyxigare ballerinas i skinn som kan funka både som festsko och som finsko till jeans på våren. Tänk de här otroliga från Flattered (reklamlänk via Metapic) (adlink) till jeans och trench? <3

Väska då? Måste omedelbart köpa tillbaka min Tulip leather tote från Little Liffner. Både jag och Nikita lever i den. 🙂

En liten finväska vill jag ha i garderoben. Som jag kan ha hela livet. Den här antika från 1920 skulle vara perfekt. Som ett smycke.

Annons

En till vardagsväska att ha livet ut skulle vara den här klassiska vintage Noe från Louis Vuitton (reklamlänk via Apprl) . Den coolaste tjejen Didi i min klass på högstadiet hade en sån här, Tessie-polo och idominsalva på läpparna och jag har drömt om den sen dess.

Under jackan då? Jo, först och främst skulle jag slå till på ett par av mina fvaoritjeans som jag bär nästan varje dag nuförtiden tiden. Jackie extra höga extra vida svarta jeans från Lindex (reklamlänk via Metapic) (adlink).

För ett vårigare par, klassiska blåjeans i hög modell och 1970-talssnitt från &other stories (reklamlänk via Metapic) (adlink). Så fint med blus till båda. <3

På tal om blus! Det måste jag ha. Mitt vardagsplagg när jag har jeans. En antik bomullsblus från 1910-talet bör finnas i varje garderob. 100 år av tidlös hantverkskunnande och lätt att tvätta. 🙂

Annons

När jag inte har blus har jag gärna rejäl bomullströja med lång ärm och ränder. En klassiskt fransk stil som håller över alla trender. Ett plagg jag haft sen högstadiet. Det bästa märket för riktigt autentisk känsla är Saint-James.

Om jag bara flått ha en stickad tröja, för det måste ju finnas i garderoben, får det bli en av Gotlänsk ull och merinoull. Den här är från svenska Residus (reklamlänk via Metapic) (adlink).

Klänningshyllan i garderoben måste ju återställas med några hållbara och extra fina val. Jag köper en klassisk 1950-talsklänning i bomull med stora fickor. Den kan jag ha på sommaren med bara ballerinaskor, cykel och känna mig som Marianne i Normal People. Eller en blus under, stickad tröja över, tjocka strumpbyxor och boots på hösten/våren.

Annons

Jag kompletterar vintageklänningsavdelningen med en vit bomullshistoria från 1980-talet som känns som något mer antikt. Perfekt att både få det praktiska med det vackra. Den här kan man ha över blåjeans på vintern och som den är på sommaren.

Jag slår till på två klänningar från Cecilie Bahnsen också, för de är de finaste jag vet. Tilde dress i svart.

och tungviktaren Karen dress i vitt. Den här vill jag ha jämt. Helst måndagar.

Jag måste has lite underkläder också! Finaste seten finns på &otherstories(adlink). Jag gillar bygelbehåar och klassiska trosor som inte skär in i rumpan. 🙂

Annons

Strumpbyxor måste jag ha. Ett par nästan fulltäckande i mörkgrått (reklamlänk via Metapic) (adlink).

och ett par ribbade i mörkgrått (reklamlänk via Metapic) (adlink). Det föredrar jag framför svart.

Slutligen finns det ett annat viktigt segment för mig klädmässigt. Sköna och riktigt bra träningstights. Jag har ju sprungit i det mesta, men bäst av alla och som verkligen håller sig uppe är Nora i 87% återvunnen polyamid och elastane från Rönisch (reklamlänk via Metapic) (adlink). De slår jag till på.

Annons

och ett par megasnabba löparskor från Adidas.

garderob

En garderob jag inte skulle säga nej till! 🧺

12 kommentarer till “Min garderob har brunnit upp – igen!”

 1. Marianne skriver: 31 januari 2021 kl 07:42

  Tur att branen höll sig lokalt i garderoben! Fattar! Har undrat vad du föredrar för slags nattplagg? Vorekul att se!
  Ha en fin söndagspromenad☀️


 2. Alicia skriver: 31 januari 2021 kl 08:17

  Åh älskar allt med kläder just nu! Har under 2020 bytt stil helt, eller snarare börjat våga klä mig som jag alltid velat. Det vill säga mycket 50-tal inspirerat, därav var jag tvungen att köpa skjortklänningen direkt när jag såg att den var i min storlek🙈🙏🏻💘


  1. Kariin skriver: 31 januari 2021 kl 16:43

   vilken skjortklänning?


 3. Sofia skriver: 31 januari 2021 kl 11:01

  Senaste jag köpte var ett par bruna typ manchesterjeans som inte är jättetjocka och sitter perfekt. Velat ha ett par bruna manchester så länge som just inte är för tjocka. Använder de så ofta nu. Till våren/sommaren vill jag hitta ljusare jeans, blå jeans som är kortare nertill och lite vida. Snyggt till sandaler. Nu längtar man till våren 😊


  1. Anna skriver: 31 januari 2021 kl 12:50

   Får jag fråga var du hittade manchesterbyxorna? Letar…


   1. Sofia skriver: 31 januari 2021 kl 23:08

    Hej Anna, hitta de på rean på Lindex, så ett mycket bra köp 😊


 4. Stina skriver: 31 januari 2021 kl 18:38

  Åhhh! Älskar detta inlägg! På tal om att köpa saker får man önska ett nytt efterlyses inlägg? Har ett plagg jag drömmer om dagarna i ändå och hade varit först på min inköpslista om jag bara visste var!


 5. Hildegunn skriver: 31 januari 2021 kl 20:06

  Herlig innlegg❤️ Jeg har to saker på innkjøpslisten i vår- en kappe og en skjortekjole (shirtdress) fra Skall studio. Begge superklassiske og nøytrale i stilen og plagg som kommer følge meg i mange år framover.


 6. Kristin skriver: 31 januari 2021 kl 20:13

  Men fy, vad du skrämdes!😱


 7. Lily skriver: 31 januari 2021 kl 23:08

  Underbart! Du är så inspirerande!


 8. Frida skriver: 1 februari 2021 kl 19:11

  Åh så fin garderob! Var tvungen att gå in på flera st o kika… Jag är dock värdelös på att tvätta. Kan du inte ha ett inlägg med dina bästa knep???


 9. Liselotte skriver: 1 februari 2021 kl 21:51

  Alltså de där ballerinorna kan vara det finaste jag nånsin sett 🤩


Dela på:
Laddar