SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

Min inredningsprocess


 

Nu ska ni få följa med in i mitt huvud när jag inreder ett projekt för Äntligen Hemma! Det är ju lite annorlunda mot när man inreder till sig själv då man har kort tid på sig, jobbar med färre varumärken, inte bara kan gå och klämma på mysiga loppisar i en evighet utan ska ha hela rummet klart i huvudet innan första penseldraget läggs. Plus att det hela mest görs som en tv-produktion och det blir helt annorlunda än om man bara skulle inreda åt någon. Här ligger allt fokus på berättandet!

Annons

Mitt nästa projekt är inte ett utan två (!) rum i fil i ett gammalt hus strax utanför Stockholm. Projektet kallar jag rum med tapet och det är just tapeten som ska förvandla rummet. Det lilla rummet ska bli mörkare med myllrig tapet, mörkmålade dörr och fönsterfoder och mörkare träslag och det större rummet ska bli ljust, somrigt och inreds med ljusa träslag och pastelldetaljer.

För att inte blanda ihop allt i mitt huvud brukar jag i detta skedet (några dagar innan första inspelningsdag) göra små moodboards där jag ser hur uttrycket kommer bli.
Jag blandar produktbilder på möbler med textilier, färgval och detaljer. Här kommer fyra moodboards för nästa veckas två rum med tapet!

Det lilla rummet kommer få en fin blandning av modern design och formgivning från mitten av 1900-talet. Det för att huset ligger i Gustavsberg nära porslinsfabriken. Jag har tagit massa inspiration från Villa la Madonna, där jag tagit den övre högra bilden och känslan ska vara som när man kliver in i ett härligt Bed & breakfast! Färgstarkt, mörkt, lyxigt, personligt och kreativt!

Mörka träslag, romantiska inslag och massa mjuka runda former! Sverige möter Italien och England kan man säga.

Matsalen, det stora rummet med allt det flödande ljuset, ska i kontrast till det andra verkligen behålla enkelhet och flöde. Rummet har en vit kakelugn och ett fönster med underbar utsikt rakt ut i naturen så det ska förbi fokuset. Ljusa träslag, mycket glas för att återspegla fönstret och låta ljuset flöda fritt, lantlig charm och rustika detaljer.

Färgerna i tapeten plockar jag upp i linnegardiner, snittblommor och porslin. Ett stort härligt vitrinskåp får vara rummets ståtligaste majestät! Jag älskar när man visar upp alla härligheter i en matsal, så som champagnekylare, vinglas, bestick och rustika linneservetter. Klassisk design i lampor och detaljer ger lyxig och autentisk känsla!

Nu får vi se om vi får ihop det. Nästa steg är nämligen att kolla budget, prioritera, rensa och arrangera om.
Men det är viktigt att ha ett öppet sinne i den kreativa fasen, så väcker man geniknölarna och kommer på budgetlösningar och bra varianter när det behövs sen.

Vi får också se hur likt det blir slutresultatet, mycket kan ju hända under loppet av en inredningsprocess, speciellt när det är två rum som gäller!

Vad tror ni, blir det fint?

Inredning och möbler kommer från Sandberg, Nordal, Bloomingville, Gärsnäs, Örsjö, Olssons tyger, DBKD, Gustavsberg och second hand! För exakta källor på bilderna, kika i min mapp Rum med tapet på Pinterest.

Translation: A bunch of moldboards for my new projekt with Äntligen Hemma.

(3)
(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar