ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Mitt sovrum 2.0

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

sovrum

Hej! Jag har gjort om i sovrummet! Ska vi kika?

sovrum

Allt började ju med det här nya väldigt gamla skåpet. Jag hittade det på Söders retro på Bondegatan och eftersom det är så stort var jag tvungen att möblera om lite för att få plats. Och det var så jag kom igång med fixandet. Den gula sammetspuffen och det vita skåpet vi hade innan såldes och några nya saker har hittat in. Några gamla har fått ny plats.

Annons

sovrum

En sprillans ny detalj är den här mattan. Lohals från Ikea. En riktig klassiker. Jag valde den mindre storleken för jag tyckte den passade bättre i utrymmet. Älskar ruffigheten i juten mot det välpolerade skåpet. Detta är verkligen en matta som passar i de flesta hem, bra prisklass också.

Annons

sovrum

Två överkast från H&M Home, du hittar dem här (reklamlänk via Apprl) .

sovrum

Lampan vi har är en rislampa från Granit (som jag inte hittar online tyvärr). Förut hängde den rakt över sängen, men nu när sängen är flyttad mot balkongen hänger den bättre, fritt över mattan.

sovrum

Rottingfåtöljen som jag köpte som amningsfåtölj när jag var gravid med Lynn är från Bloomingville och den har fått ny plats under spegeln från Olsson & Jensen vintage.

sovrum

Annons

Älskar den här fåtöljen.

sovrum

Så här nära balkongen sover vi nu! Vaknar av solljuset och kan ha öppet på varma dagar när man ligger och drar sig. Så mysigt.

sovrum

Kudden köpte jag i Köpenhamn på Beau marché. Finns här.

sovrum

Så här ser det ut från balkongen sett. Dörren till vardagsrummet till höger och vårt mysiga garderobsmellanrum rakt fram. Där har Pontus sin garderob, Lynn sina kläder i skåpen och till vänster där ligger vårt badrum. Det är så härligt med all inbyggd förvaring i vår lägenhet. Och de vackra dörrarna.

Annons

sovrum

Ett litet loppisfyndat avlasningsbord med fynd på.

sovrum

Bläddervänliga böcker och en loppisfyndad snäcka.

sovrum

Piedestalen är från Återvinnarna och vasen från Myrorna.

sovrum

Annons

Blusen är helt ny, från H&M conscious och finns här (reklamlänk via Apprl) . Visst är den vacker?!

sovrum

Loppisfyndade fårskinnstofflor står redo att stoppa vårfrusna fötter i. Nattduksborden har jag fått av min faster.

sovrum

Och doftljuset från Fornasetti (reklamlänk via Apprl) fick jag av Pontus när jag fött barn. Det doftar så himla mycket så det räcker att ha det tänt en kort stund. Älskar att det håller så himla länge. Och när det är slut är porslinsburken ett eget litet konstverk. Förut tyckte jag att det var tråkigt att det blev så svart inuti, men nu har jag ångrat mig och tycker det är vackert.

sovrum

Annons

sovrum

Jag är så kär i den här bordslampan som jag hittade på Stadsmissionen i Gamla stan. 1920/30-tal när det är som vackrast. Med en nyare skärm. Favorit”färg”kombination för tillfället är vitt med beige. Kallt och varmt.

sovrum

Här har vi sängen. Där det vita skåpet stod har jag nu satt upp en gammal knopplist, från Evensen antik.

sovrum

Det bästa förra ägaren gjorde var att dra om all el och sätta bakelitkoppar, knoppar och uttag. Gissar att det inte var billigt, men jag njuter av det varje dag. Det är ju detaljerna i ett rum som gör helheten. På knopplisten hänger den här nattskjortan (reklamlänk via Apprl) som jag lever i för tillfället och en vintagefyndad 40-talsmorgonrock. Den lilla tavlan har Pontus pappa målat. Jag tyckte att att den passade så fint. Lampan i mässing och vitt glas har jag hittat på den gamla fina butiken loppis-gallerian i Sundbyberg som tyvärr inte finns längre.

sovrum

Annons

Mittemot sängen har vi elementet (som förre ägaren målade svart som alla andra i lägenheten för att matcha kontakter etc) hänger en vintageklänning och en vintagekimono. Krokarna i form av trollsländor köpte jag för många år sedan på Brandstationen.

sovrum

På skåpet hänger årets första påskpynt också.

sovrum

Glasägget jag köpte med mig från Norrviken sist.

sovrum

Mammas tavla på William Morris-tapeten.

Annons

sovrum

Ja det var nog allt jag hade att visa från vårt nygamla sovrum! Trivs så bra här nu. ✨

13 kommentarer till “Mitt sovrum 2.0”

 1. Stephanie skriver: 15 april 2019 kl 14:01

  Alltså!! Har alltid älskat er sovrum men nu har den på nåt sätt lyckats bli ännu finare ? hur var det möjligt?! så snyggt och harmoniskt! vad kul!


 2. Linda skriver: 15 april 2019 kl 14:28

  Underbart fint och drömmigt sovrum! ? Roligt att se hur det blev.


 3. Petter skriver: 15 april 2019 kl 14:31

  Hallå! Fint! Varit sjukt sugen på den där mattan men tyckte den kändes liksom lite stickig när jag kollade på den. Hur är den? Jag tänker, du har ju lagt den bredvid sängen så alltför oskönt att sätta fötterna på kan den inte vara?


 4. RiP skriver: 15 april 2019 kl 16:22

  Superfint! Blir dock nyfiken på vad ni har bakom draperiet? 🙂
  Med risk för att avslöja slapstick-frekvensen i mitt eget hem undrar jag ändå om det inte är liite bökigt med lampan (slår i huvud och/el vevande arm när jag klär på mig), samt att nå in bakom draperiet pga både stort skåp lite för nära framför OCH smal piedestal intill med vas + yvig bukett på?!


  1. elsa_billgren skriver: 15 april 2019 kl 16:35

   Funkar fint lovar! ? bakom draperiet är det en garderob med klänningar. Fattar att det inte är lätt att se allt på några bilder, men som jag skriver är det mysigt och jag trivs! Inte bökigt alls.kram


 5. Sabina skriver: 15 april 2019 kl 17:06

  Alltså blusen är magisk! Undrar hur den är i storlek? Vilken storlek har du? Tack för en fin blogg <3


 6. Ana skriver: 15 april 2019 kl 18:42

  Super fint! Men vad händer med den underbara Disney spegeln?!


  1. elsa_billgren skriver: 15 april 2019 kl 21:38

   Den är på vinden i väntan på en ny plats. ?


 7. Jennie skriver: 15 april 2019 kl 19:15

  Superfint! Älskar spenat i stan-boken. Och odlingspodden som författarna gör med, så inspirerande.


 8. Maria skriver: 15 april 2019 kl 23:26

  Jag gillar kontraster. på ett litet plåtskåp i grått har jag en lampa med vit sidenskärm och marmorfot båda fynd från myrorna.


 9. Hanna skriver: 16 april 2019 kl 08:32

  Vilken härlig känsla bilderna förmedlar. Verkligen ett jättefint sovrum!


 10. Li skriver: 25 april 2019 kl 11:33

  Så fint inrett. Du borde ha ett eget inredningsprogram ?


 11. Hanna B skriver: 7 maj 2019 kl 07:02

  Blir så nyfiken hur skåpet ser ut inuti 😀


Dela på:
Laddar