Annons
Annons

Modetrendspaningen hösten 2017


 

Jag bara älskar modesuget som tar tar i mig så här i slutet på sommaren, början på hösten. Den här årstiden är ju som gjord för en utrensning av garderoben, införskaffning av ett par riktiga kvalitetsplagg och efter månader av landetlunk i gamla trasor vill iaf jag klä upp mig lite igen snart.
Varje höst de senaste året har jag trendspanat. Nu är det dags igen! Vi tar modebiten nu och inredningsbiten en annan gång.
Jag trendspanade ju lite i våras redan, för att jag tyckte att modet var så stakt då. Då var det blå eller rödrandigt, korgväskan, Riviera och Jane Birkin. Här kan du läsa.

Annons

Förra höstens trendspaning såg ut så här. Juvelfärger, lurv, massamassa volanger och Gucci. Ganska spot on ändå? Volanger har ju verkligen varit senaste årets it-grej. Nästan så det växer volanger ur munnen på mig nu.

I år tror jag på en enkelhet. Vi är trötta på alla mocka slip ins, på volangerna och tom korgväskan börjar kännas lite mättad. Ledordet för höstens modetrender skulle jag säga är lyxiga naturmaterial, så som linne och ekologisk bomull. Raka linjer, fast ballongärmen på både blusar och koftor. Färgmässigt är vitt den starkaste färgen. Den krispiga vita skjortan och gärna avklippta småutsvängda vita jeans med fransar. Beige och off white är också trendigt. Samt knallrött och dova pasteller. Alltså inte gulligull-pasteller utan urtvättade färger. Det ska se naturligt och äkta ut. Inget fejk. Men också lyxigt, feminint, fladdrigt, tunna material möter tunga lurviga jackor. Hårt skinn. Gärna i väskor eller jackor. Riktigt tjockt och obearbetat skinn. Mössan med boll byter ut förra årets Acne-mössa som it-mössa. Jag tror på sidenslipklänningen, utan t-shirt under som det varit tidigare samt omlottklänningen. Känslan är Arket och Tôteme, lyxig enkelhet och skandinavisk tidlöshet. Jag håller tummarna för hucklet, men det gör jag ju varje höst, hehe, och kjolen i mellanlängd tror jag kommer synas mer och mer. Dessutom kanske 20-talsklänningen kommer tillbaka, det var ju ett tag sen sist? Ränder på längden och ribbat funkar fortfarande.

Ja, det var det! Vad tror ni?

(3)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar