Annons
Annons

När jag blev kidnappad på dejt


 

God morgon finingar! Herrejesus vilken skillnad det var när Äntligen hemma kom hit igår. Full rulle, massa människor, bilar på uppfarten och fart och fläkt. Annan stämning än semestervilan vi haft senaste tiden.
Det ska jag försöka ta med mig in i programlederiet tänkte jag, lugnet. För när Hans Wiklund coachade mig i våras var det lugnet han påpekade att jag skulle vila i.
Det känns lite läskigt att köra igen, efter att ha presterat och inrett i det tysta. Nu ska jag liksom berätta för tittarna hur jag tänker. Men det blir kul, och kanske lite lättare än annars? Eftersom vi är i mitt hem. Jag har ju redan tankar för varenda hörn, diy och färgval. Det har legat och grått (höhö) sen jag först började drömma om ett Gotlandshus. Återbruket, kalkstenen, det karga torra, lugnet, vidderna, rågen, himlen och havet såklart. Det är som ingen annan plats.
Igår när alla kom hit for vi runt som virvelvindar, öppnade lådor som på julafton, jag visade var man fångar solnedgången bäst, vi började stöka runt i köket och bar in de tunga stenskivorna. Att vi har ett färdigt vackert kök på fredag är ju underbart! Då blir det kräftskiva bara vi i lilla familjen i helgen för att fira. Sen åker vi ju hem efter en vecka. Nästan lite retsamt att åka ifrån när det är så nytt och fint gjort, men kanske bra som morot inför när vi kommer tillbaka i höst.

Annons

Nog om ÄH och köket. Jag tänkte visa lite bilder från i tisdags när mamma fortfarande var här och Pontus och jag åkte på vår allra första dejt ensamma utan barn sen Lynn födes. När andra har visat bilder på Instagram etc på hur de gör romantiska grejer utan kids när de är under ett år har jag blivit lite sotis men insett att det inte gått för oss. Lynn har bara velat vara med en av oss och inte bli lämnad så himla gärna. Men nu när han är 13 månader har det känts bättre. Min mamma skulle alltså natta honom för första gången och Pontus hade planerat en kväll som jag inte hade någon aning om.
Vi har ju alltid haft med Lynn annars när vi gjort roliga kvällsgrejer och det har ju gått jättebra, men det är någon visst, nästan en tonårskänsla att sätta sig i bilen bara vi två och åka iväg. Hälften av mig fick panik och visste att det skulle gå åt skogen, men andra hälften kände att nu jävlar ska vi ha roligt för det är vi värda efter allt vi varit med om, och någon gång måste vara den första.

Vi sa hej då och hoppade in i bilen runt sexsnåret. Lyssnade på musik jättehögt och jag försökte lista ut vart vi var på väg.

Efter en kvarts bilfärd var vi här, bland stora träd, hängmattor och röda gamla ladugårdar. Hmm.

Jag fick slå mig ner, blev serverad champagne, syrade chips och blommor, friterad kirshkål och grillad Gotlandspadrones.

Under ett äppelträd!

Funderar på vart kvällen ska bära kanske?

Den här ladan var så himla lysande röd och vacker, jag blev sugen på att måla vår nästa år som ju är till hälften sten och till hälften rött trä.

Jag matchade superbra! I en vintageklänning från Beyond Retro, beigea skor från Maguba i modellen rio, Balenciagaväskan och en röd mohairtröja som jag hittade i min syster Andreas lämnade semestergarderob, från H&M. Älskar rött och beige ihop! Rött är sensommarens snyggaste färg också absolut.

Ett litet sällskap på håll.

Rosor mot fasad.

Min dejt, som alltid ser ut som en 30-talsskådis när han fått lite av mitt läppstift på sig.

Vi gick in i huset, som alltså var Krakas krog i Katthammarsvik här på Gotland, och började vår långa middag! Först Kalixlöjrom.

Som man tillsammans med saltat grönt, ister och surgrädde gjorde en egen liten paj.

Persilja med brända ärtor och ängssyra.

Färskost med groddad Gotlandslins och libbsticka.

I mitten av rättkavalkaden passade vi på att gå ut och hänga lite i kvällssolen. Alltså småtipsy mamma på stan som är rätt lycklig på den här bilden?

Livsnjuteriet.

Vi gick runt och smyginspekterade deras odlingar, Pontus har ju gått och blivit trädgårdsmästare sen vi fick en trädgård.

Sen åt vi blad och örter med rökt torskrom.

Kotlett med kappa, ångat kålblad och grillad tomat. Samt massa mer.
Mätta och glada åkte vi hem vid tiosnåret. Då sov både mamma och Lynn sött i vår säng! Det gick bra! Mersmaken nu, haha. Sån lyxig kväll på alla sätt, inte minst för föräldrasjälvförtroendet inför förskolestart. Det behövde jag.

(4)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar