Annons
Annons

om att bli glad av en bild.


 

Så, nu är det dags för era fina fotografier i den här tävlingen om positiva fotografier! Ni är så nedrans duktiga på att ta och vara med på bilder och här kommer först lite av de som jag tyckte allra bäst om! Längst ner kommer vinnaren och det är kanske världens bästa bild.

Annons

hej fina elsa. här är ett foto som får hela mitt hjärta alldeles varmt: det är taget från när jag var på bob hund i somras tillsammans med en massa fina vänner och jag träffade fina frida för första gången <3 saknar henne väldigt mycket nu i det här dumma höstmörkret. kände igen mig lite i det där som du skrev att mitt hjärta verkligen ler när jag ser den här bilden.
-julia


det här är jag och min bror som åker omkring i en pytteliten bil i en miniatyrvärld. albin, som den lilla pojken heter skrattar för fullt och jag själv ler lite nervöst när vi nästan kör på en gul cabriolet medan mamma desperat jagar oss med kameran för att få bilder till fotoalbumet. det kändes som om bilen åkte jättejättefort (även om vi säkert körde i snigelfart) och det var faktiskt ganska läskigt, tro det eller ej. ändå blir jag så himlans salig och sprudlig varje gång jag ser bilden.
felicia

det här är nog en av mina favoritbilder. den föreställer min pojkvän (till vänster) tillsammans med vår vän sebastian. jag lyckades fånga när de, så himla kärleksfullt, kramade varande mitt på dansgolvet. fotot gör mig så glad och det känns verkligen äkta.
ia

för ett år sedan åkte jag till min pappas hemland för första gången, malaysia. min kusin skulle gifta sig och han hade tillfrågat mig om jag ville vara brudtärna. bilden är tagen strax innan vi ska gå ner till altaret och jag var så nervös, inte minst av att alla stirrade på mig hela tiden eftersom jag inte var därifrån. men så vacker och så full av lycka som jag kände mig när jag gick där inför 400 personer har jag aldrig gjort förut, därför är det här min bästa bild.
andréa

efter ett hårt år med depressioner, ensamma städer och en brännskadad bror fick jag nog, tog mitt pick och pack och flyttade in i världens bästa källarkollektiv i göteborg med världens bästa vän. när jag morgonen efter inflyttningsfesten vaknar upp i min rumskamrats säng med en fin mans arm om midjan, slingrar jag mig försiktigt ut ur greppet och möter det här. tre av mina, så att säga familjemedlemmar, i mjukt dun och morgonljus. det vackraste som finns.
matilda

min bild har ingen fin berättelse, och den är inte heller flera år gammal. men den betyder mycket för mig. jag har aldrig varit den med bra självförtroende och jag har aldrig sett mig i spegeln och gillat det som speglat tillbaka. men för inte så längesedan började jag inse att jag inte kommer någonvart om jag bara fokuserar på det negativa istället för det som är okej. jag klippte av mig 30 centimeter och färgade håret. jag började på universitetet. slutade umgås med folk som drog ner mig i mörkret. ett nytt liv, vid nitton års-ålder. denna bild påminner mig om hur mycket bättre jag känner och gillar mig själv jämfört med bara ett par månader sedan. även om det finns dagar då jag känner mig ful och äcklig så vet jag nu hur söt jag kan se ut. jag ser på denna bild varje dag och gör mig påmind, om att jag allt är vackert, bara man vill se det.
josephine

jag tänkte dela med mig av den finaste bilden jag vet. det är en bild på mig och min grabb när vi efter en misslyckad svampjakt beslöt oss för att ta en knasig bild i stället. jag har aldrig skattat så mycket någonsin när jag blivit fotograferad och det pirrar i magen av kärlek varje gång jag ser den!
caroline

jag älskar den här bilden. den är från när jag bodde i ett kollektiv i göteborg. hade precis kommit hem från skolan och läste stieg larssons luftslottet som sprängdes, var helt inne i boken. kom så hem och en av dem jag bodde med och hennes pojkvän hade varit på djurrättsaktivisternas demonstration och hade en chinchillamössa + dräkt med sig. så jag provade mössan. dessutom var det våffeldagen så vi hade fullt med våfflor, guacamole, ajvar och annat gott i köket. blir alltid lika glad av bilden!
tagen av bästa karin öst.
mimo

this picture aaaalways makes me at least smile – me and my little sister.
gabija

det var riktig vinter ute, sådan som man bara hade när man var liten med mycket mycket snö och iskallt ute. jag hade firat 1 år med min pojkvän ett par veckor tidigare och vi var lika förälskade. jag jobbar nästan alla dagar men just denna dag var jag ledig och jag och ludvig hade bara underkläder på oss långt fram på eftermiddagen. ludde ville så gärna ta kort på min nyklippta frisyr och det fick han göra, med gos som betalning emellan fotona. vackert minne och duktig pojkvän!
sia

detta fotot togs i somras då jag spenderade halva min sommar i stockholm. jag har varit i stockholm typ 100 gånger innan men oftast med familj och släkt. men denna sommaren träffade jag nya vänner. sådana vänner som man tror man har känt hela livet, bara att man inte visste vad de hette eller var de bodde tidigare , men att dom en dag bara står där framför en och är helt underbara. vi anordnade en minifestival i mina vänners hus och drog ut alla mattor och bord i trädgården med fina musiker och glada sommarpojkar och flickor. hade grillfester varje dag, tog natt och morgon dopp. jag hoppade från första balken på västerbron och kände pirret enda från tårna upp till öronen trots att jag knappt vågat hoppa från bryggkanten innan. sovplatserna var oftast upptagna i huset så då sov man i en säng på altanen under stjärnorna. ja då kunde man sova ute utan att frysa och hade man tur låg någon med armarna runt midjan. det var min sommar och den hade inte kunnat bli på något annat sätt med dom fantastiska människorna!
jag tror jag fick samma känsla som bryan adams måste ha fått när han skrev summer of 69!
freja

här är mitt bästa foto och det föreställer min pappa som dricker whiskey och spelar guitar hero. min pappa hatar alla former av spel för han är fritidsledare och har som jobb att spela spel så när han kommer hem vill han inte leka. men den här gången ville han leka, så här sitter han nu, gravallvarlig och spelar guitar hero! jag älskar den för han ser så himla rolig ut eftersom minen och spelet inte matchar för fem öre. dessutom står det ”jag är en naturkraft” på tröjan. bästa bästa pappa.
anna

och så vinnaren!

jag är en väldigt nostalgisk människa och den bästa tiden i mitt liv hittills är nog barndomen ute i skärgården med mina allra bästa, kreativa barndomsvänner. denna bild tog jag i somras med morfars gamla kamera och när jag ser på bilden tänker jag på hur lycklig och fri jag var under alla dessa fantastiska somrar. jag simmade säkert minst 3 gånger varje sommardag vid vår brygga på den tiden och att göra roliga hopp med mina barndomsvänner var såklart det roligaste som fanns.
nanó

Grattis Nanó! Något fint åker hem till dig med posten.


Here are the finalists and the winner of this ”positive photo” competition! thanks for all the amazing pics!

(38)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar