Annons
Annons

On my mind


 

Det går riktigt bra saker på tv nu! Typiskt när våren precis börjar dra igång och man ju absolut inte ska ägna frukosttimmen framför någon skärm, men jag kan inte låta bli.

Ser ni senaste säsongen av Girls? Alltså h-e vad sinnessjukt bra och nervkittlande den är. Trots alla spoilers som internet bjuder på. Obs googla ingenting om ni inte vill veta.
Den är extra svår och finstämd den här säsongen tycker jag. De vågar berätta på ett långsammare, mörkare och mer mångbottnat sätt. Karaktärerna är inte lika tillspetsade, fast ändå på något vis, mer trovärdiga än någonsin.

Annons

Förutom Girls såg jag att en ny säsong av Gift vid första ögonkastet Sverige har börjat på Svt. Herregud vad bra det är. Eller, bradåligt alltså. Jag har sett de flesta varianter på detta program och det är alltid så intressant att se vilka som blir kära och vilka som hatar varandra. Jag undrar såklart också vem de skulle parat ihop mig med. Hade det blivit en Pontus-typ? Jag skulle sagt att jag vill ha en kille som är snäll, sexig, driven, lång, mörk, konstnärlig, rolig, smart, självgående men inte rädd för att vara sammankopplad med mig. Hehe, låga krav. Kanske likt Pontus ändå? Dessutom är ju min hetaste person Adam Driver (är han snyggare än någonsin i nya Girls-säsongen? Tror det faktiskt) och där är ju Pontus lite lik iallafall. Tur att jag hittade honom en blöt kväll (eh morgon) på Spy bar och slapp vara med i tv och leta då.

Jag har sett alla avsnitt av Husdrömmar också. Älskar det programmet! Jag tycker att Gert Wingård är en så underbar person. Vet inte så mycket om honom privat, men i tv är han 100% ljuvlig. Smart och rolig, kunnig och rättfram. Alltid glad.
Men projekten blir konstigare och konstigare tycker jag. Mindre fokus på husbyggande och mer och mer fokus på privatlivet hos de som lever där. Eller har jag fel? Jag tycker att det är så spännande att se hur allt funkar arkitektoniskt, inredningsmässigt och vill liksom in i husbyggarnas huvuden när det kommer till byggeriet, inte annat. Men just nu är allt som innebär sjukdom och sorg helt förbjudet för min hjärna. Det går liksom inte att ta in mer.

Mitt favoritbygge, avsnitt och hus är nog det med Jim och Josefin som byggde ett hus i Malmö på världens finaste tomt. Väldigt inspirerande!

Vad tittar ni på, några tv-tips?

Jag är ju i full fart med att inreda två rum med tapet för Äntligen Hemma, men direkt efter det ska jag göra om ett klassiskt vitt sovrum till en sovrumsdröm. Jag funderar på att ta inspiration från Amelia Widells vackra sovrum. Älskar den färgen!

men kanske blanda det med sovrummet hos Viktoria Holmgren? Alla gillar väl en sänghimmel, eller? Vad innehåller ditt drömsovrum?

Angående tapetrummen så blev jag superinspirerad av Anna Valentines hem i London och funderar på att inreda hallen prick så här. Det är nämligen en bakre hall som vätter mot en liten veranda och jag har funderat på vad man behöver ha för typ av möbler där? I dagsläget funkar rummet som ett mindre tv-rum med alldeles för stora skinnsoffor etc, men jag funderar på att flytta ut tekniken och låta naturen och ljuset ta fokus istället. Göra det till ett avlasningsrum med byrå, bord, böcker och konst. Lyxen av att ha rum över i ett hus!

Sist ut så förbereder jag en middag för sex kompisar och jag har lovat att jag ska laga vegoburgare. Det har jag aldrig gjort förut och letar efter inspiration på Pinterest. Jag hittade dessa två recepten, ett med kikärtor, quinoa och halloumi och ett med rödbetor, sötpotatis och guacamole. Vilken blir godast tror ni? Eller har ni något grymt recept på vegoburgare som ni brukar göra? Ibland vet man ju inte med den här typen av recept om det håller i verkliga livet eller inte tycker jag.

Lovar att återkomma om det blir bra!

Det var de onsdagstankarna, nu ska jag iväg och träffa Daria och Sophia som är i Stockholm på blixtvisit, har saknat dem så mycket!

Translation: Some things on my mind. The new season of Girls, vego burgers and bedroom interior.

(0)
(0)
48 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar