Annons
Annons

österlen, fjärde dagen.


 

På den fjärde dagen var det strålande sol och utflyktsväder på skånes östra sida.

Så på med solglasögonen, sommarrosetten.

Annons

och med en picknickkorg i handen promenera in i skogen för att möta dundrande vattenfall och susande träd! Annaklara var extra tjusig i blommig klänning och min stråhatt dagen till ära.

Vi började med brunch! Termoskaffe, skinksmörgåsar och sen en fredagsskål!

Vi hade den bästa picknickplatsen under träden.


Sen packade vi ihop och gick för att titta på vattenfallen en stund. Det var snårigt och jag brände mig nog på fem nässlor på väg ner till dammen.

När man stått och tittat på vatten porla ner för ett berg blir man rackarns badsugen. Så vi sprang ner till Gyllebosjön för ett tjugofemgradersdopp och Alice fick ett getingstick. Det försökte vi lindra med en smulad flourtablett och sen var det för varmt och vi åkte igen.Den här gången var målet hem till Love på middag och utsikt! Han fick en supercool åttiotalstapet av vargen och mig som vi hittat på ölandsloppis.

Vi bestämde oss för att grilla ett närproducerat lamm som Loves pappa gömt i frysen.

och med Annaklaras tuseningredienserrödvinsky till var det nog det godaste jag ätit!

Vi satt där runt träbordet och tittade på när stearinet la sig på det som små spetsdukar när vi kom på att vi skulle gå på spökrunda! På Loves gård finns det nämligen en många hundra år gammal ladugård med tjänstefolkshus som vi kände att vi bara måste gå in i och utforska! En ficklampa tänkte jag.

Inuti det jordpackade huset var det alldeles kolsvart. Förutom där de små glaskrossade gluggarna lyste in och spred en liten strimma ljus genom orörd spindelväv. Vi smög omkring och petade försiktigt på gammal tapet och kvarlämnad spannmål.

Kedjorna från djurens boxar rasslade lite i den svaga brisen från de trasiga fönsterrutorna och ibland hoppade vi till när en svala flög tätt tätt över våra huvuden in i sitt bo under en takbalk.

Helt plötsligt såg vi någonting vitt längst in i ett gammalt ventilationsrör! Jag ropade på de andra och vi samlade oss med ficklampan runt hålet i väggen när jag stack in armen så långt jag kunde och fingrade ut det som låg där.

Det var ett ihoprullat brev! Ett försiktigt rullat brev med rött band krutet runt helt täckt av damm och jord. ”Ett pargament!” skrek jag.

Vi rullade försiktigt försiktigt upp det gamla pappret som var fläckat och gult och läste vad som stod däri. ”Till Arne på 20-årsdagen.” Det var en födelsedagssång! Ett gammalt vänskapsbevis från en festkväll. Vi läste hela texten högt och fick lära oss att Arne, han kunde allt läsa och skriva han! En rackare på att åka traktor var han också. Dessutom hade han haft en flicka i Brösarp en gång som han hojat till och hållt kär. Bra var han med djur och skötte gården så  att far hans skulle varit stolt. Vilken kille. Hurra på tjugoårsdagen!
Vi var helt stumma och helt lyriska över vårt fynd. Vilken skatt.


Resten av kvällen sprang vi omkring i den övergivna ladugården och skrämdes, tills vi tröttnade och blåste enorma såpbubblor i trädgården istället. Vargen vann.

Translation:
On the fourth day in skåne we went for a picknick by the waterfalls and went swimming for a while. Later Love invited us for dinner and then we found a old letter in an abandoned house! It was a birthday son that has been hidden for dacades! We were very excited about our find and had a great friday night on the country side!

(0)
(0)
28 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar