Annons
Annons

Planritningarna till sommarhuset


 

Jag tycker alltid att planritningarna på hus och lägenheter ger massa bra info och är spännande att kika på, så idag tittar vi på de som tillhör huset på Gotland som från och med 1 juli är vårt sommarställe!

Annons


På undervåningen ligger det som kommer bli vår primära vardagshäng. Här hittar vi punschverandan som leder in till hallen som rakt fram blir till köket och vidare ut mot groventrén eller baksidan. Där finns badrummet och trappan ner i källaren.
Vänster i hallen finns en trappa upp till övervåningen. Går man höger i hallen kommer man till vardagsrummet och där finns en dörr till matsalen som också leder in till köket. I köket finns ett skafferi med fönster där man hittar yl och frys.

Det första jag hade tänkt göra om är matsalen, den kommer troligtvis bli vårt sovrum. Rummen på undervåningen har supervackra gamla dörrar och detaljer och jag tänker att det känns skönt att ha nära till allt när man har ett litet barn som far runt.

En annan grej som vi nog ska göra om är att ta bort alla bänkar och förvaringen på vänstersidan i köket. Jag gillar kök som bara är på en sida, och dessutom vill jag ha plats för bord och sittyta där. Jag älskar frukostbord i köket, och om vi gör om matsalen till sovrum måste vi ju ha någonstans inomhus att äta på. Bänkskivan i köket sitter lite knäppt vid fönster också, så den vill jag ta bort för att få in mer ljus och grönska från trädgården.

I vardagsrummet blir det en härlig soffa, i hallen en sittyta och förvaring och i punscheverandan även här härliga platser att sitta på.

På övervåningen hittar man tre rum och tre garderober. När övre plan einreddes från råvind delade man upp ett av de två fönstren för att ge ljus till två rum. detta är en lite konstig lösning tycker jag och funderar på om man ska ta bort den gipsväggen och göra det till ett stort sovrum istället. Men det kanske blir konstigt med dörrarna då? Det kan behövas byggas om en hel del för att få fram fönstret i sin helhet, så jag får se om det är värt det. Det är ju skönt med hela tre gästrum på ovanvåningen också! Vi har ju tänkt att ha många fester, hehe.

Det var mina initiala tankar, nu har jag dessutom öppnat upp min fullspäckade Pinterestmapp som heter Gotland som varit hemlig och låst ett tag. Där finns alla mina inredningsidéer i bild! Tankar rum för rum med bilder kollar vi på snart!
Puss.

Translation: The floor plans for our summer house on Gotland.

(3)
(0)
13 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar