Annons
Annons

Pontus svarar på era frågor


 

30070554335_4eed33255b_b

30060598654_ae261beee9_b

30669771805_76ce4615e3_b

30418312800_8abfa9a9b6_b

God morgon måndagsälskare! Nu är det dags för första stora drösen av frågor ni ställt till Pontus och hans svar. Han är så klok och bra min man, plus rolig och het. Om det framkommer i dessa svar får vi se, dags att läsa!
Och om du kom på något du undrar och vill fråga honom går det bra att ställa frågan i kommentarsfältet här, så tar han med den nästa gång. Puss!

Annons

Ponera att Elsa är lite extra ledsen en dag. Hur bär du dig åt för att få henne att må bättre?
– Jennie

Hej Jennie!
Jag gör mig jättemjuk, köper en röd ros och påminner om allt det fina hon tillför till världen varje minut i livet. Lynn är jättebra på att hjälpa till också.

Om du skulle ha på dig elsas kläder en dag! Vilka plagg skulle du välja och varför? Och vad skulle du vilja att Lynn fick för något yrke när han blir stor!
– Tora

Hej Tora!
Nånting fluffigt, helt säkert. Varför snåla om man bara har en chans, bättre att gå all in! Kanske hennes rosa hon hade på vår bröllopsfest, då kan vi testa valsen från den andres perspektiv.
Trummis, lätt – de är jättedyra att hyra.

Hur kändes det när du fick reda på att du skulle bli pappa? Vilka tankar gick genom huvudet? Och första gången när du träffade Lynn?
– Alice

Hej Alice!
Första gången måste ha varit när vi bestämde oss för att försöka bli föräldrar efter Way Out West 2015. Då hade vi haft någon slags nedräkning sedan 3-4 år som drog ut på sig efter hand. Jag tänkte ”Ja ja, här kommer det väl då,” och kände att vi var ganska så uppstyrda och redo. Bekräftelsen genom stickan var som en naturlig följd eller bekräftelse på att vi hade bestämt rätt, det funkade ju så snabbt!
När Lynn låg på magen för första gången tänkte jag ”Vem ÄR det här!?”. Men sen fick jag ju inte göra honom besviken, han skulle nog ha genomskådat det på direkten.

Kanskje et veldig personlig spml, men dere virker som så utrolig bra foreldre. Kloke, gode, morsomme, smarte. Og verden er full av barn som er helt alene. Kunne dere tenkt å vært fosterforeldre? Ta inn en liten unge som ikke er deres? Ville vært et forbilde til etterligning<3 trenger ikke svare, dere har sikkert tenkt alt av situasjoner:) tenker noen ganger blir livet bedre enn hva en kunne selv tenkt ut 🙂
– AnnaHove

Hej AnnaHove, tack för komplimangen!
Tänker du som en adoption? Det är något som jag tyckt verkat coolt i hela mitt liv, såklart ska vi satsa på det någon gång i vårt liv. Jag tror varje medlem hjälper till att definiera familjen, och någon som är född någon annanstans i världen än den plats familjen utgår ifrån kan verkligen expandera och berika den en massa. Då även våra extended families såklart. Men man får ha respekt för det där andra landet också, och inte ta för givet att de ska producera barn som vi kan ta del av för att det känns soft bara. Det finns ju såklart omständigheter där som gör att de inte kan ta hand om alla barn som föds, och det är ju en tragedi för individerna där. De biologiska föräldrarna inte minst.

Hej! Först: ni båda är så toppen, gillar er! Nu till frågan: Hur har din och Elsas relation påverkats av att ni fått barn? Jag är rädd för att få barn för att jag älskar min sambo så mycket, jag vill ju tillbringa massor av tid med honom och göra roliga saker tillsammans. Hur funkar sånt egentligen med barn, det måste ju vara med hela tiden och det känns som man får myyycket mindre tid för varandra.
– Sandra Lily Jansson

Hej Sandra!
Vi var beredda på det och har verkligen försökt planera inför föräldraskapet så att förhållandet ”vadderas” lite. Bl.a. har vi med våra jobb lyxen att ta ut 50% föräldraledighet var redan från början, vilket gör att vi båda kan vara med Lynn jättemycket och samtidigt hålla kontakt med våra passioner nästan dagligen. Det gör att vi båda är relativt pigga, slipper uppdatera varann om all utveckling som skett under frånvaron, samt att Lynn kan känna sig jämntrygg med oss.
Jag har bara känt det som att jag och Elsa har mer tid tillsammans, även när den är tillsammans med Lynn, och han är ju ändå med överallt. Summa summarum tror jag nyckeln är att inte hinna bli trött på att vara med sin unge.

Om ni fått en dotter nu när ni fick Lynn, vad hade hon hetat? 🙂
– Madelene

Hej Madelene!
Nice try, men det behåller vi nog för oss själva om vi skulle få en dotter någon gång i framtiden:)

Hej!
Hur har du hanterat dem senaste månaderna och hjälpt Elsa nu när hon/ni gått igenom en tuff period? Hur har du varit hennes bästa stöd och vad har du behövt/fått?
– Mathilda E

Hej Mathilda!
Jag har försökt ge upp självet och bara finnas där för henne under den här tiden. Det har varit svårt eftersom jag definierar mig själv mycket utifrån vad jag producerar som konstnär. Men det spelar ingen roll, vi är ju Ett när det kommer till sånt här.
I min släkt har det funnits många som verkat inom vården, så jag har känt mig orädd inför att förskansa mig och ta in fakta så att jag har kunnat vara steget före Elsa i vad som kommer hända så att jag kan vara helt lugn när hon kommer till den punkten. Se med lite större pragmatism på processen. Inför henne i alla fall, det tror jag har underlättat.
Vi har fått jättemycket hjälp av familjen också och framför allt av Elsas mamma Helene som i det närmsta flyttade in här ett tag. En superhjälte!

High five!
Verkligen high five!

Finns det någon låt som direkt får dig att tänka på Elsa? Och har ni någon låt som är ”eran”?
– Viktoria

Hej Viktoria!
Jag minns hur vi gick hem från ställen i natten med en hörsnäcka var och synkade våra steg till Queens ”I want to break free”. Lite småtöntigt och nykärt sådär. Många andra exempel finns; jazzlåtar, coola 90-talslåtar. Vi sjunger ganska ofta tillsammans känns det som. Nu på sistone barnlåtar inte minst!

Hej Pontus!
Jag undrar om du har något riktigt gott recept som du kan dela med dig av?
Hälsa Elsa så gott o tacka henne för en fin blogg, min absoluta favoritblogg!!
Kram Marie❤

Hej Marie!
Leilas recept på pizzadeg är helt grymt, googla det! Köp det dyraste mjöl du kan hitta och kör på ekologisk jäst. Dina vänner kommer kalla din deg lika legendarisk som mina kallar min!
I övrigt är mitt tips att aldrig nånsin bränna nåt i onödan, det är inte så dumt som det låter.
Ska hälsa! Kram

Hej Pontus! Vilket resmål har varit det bästa du besökt och vilket är ditt drömresmål?
– Ia

Hej Ia!
Jag har nog rest flest gånger till Paris i alla fall, den staden har det mesta. Vår Italienresa med en massa kompisar för ett par år sedan var en perfect storm av bra sällskap, mat, värme och location.

Hej! Nyfiken på vilka skolor gick du på under grundskolan? /Strängnäsbo

Hej!
Gick tyvärr inte i skola där, min mamma flyttade dit för 10 år sedan. Vi bodde i Österskär nära Åkersberga hela min skoltid.
Stockholmsbo

Hej! Hur tänkte du pensionärslivet?
Något du ser fram emot? Har du några drömmar kring där? Har du och Elsa delad vision? Kram!
– Emma

Hej Emma!
Som nu, fast med månadsbidrag. Ingen i min släkt har slutat arbeta efter pensionen, varken konstnärerna, forskarna eller tandläkarna.
Jag och Elsa sitter på Rivieran med 15 barn och barnbarn omkring oss, fast bara nån vecka om året förstås:)
Kram!

Hej Pontus!
Du liksom Elsa verkar vara sånna härliga levnadsglada prickar. Jag skulle vilja veta vad dina bästa trix är för att få den där härliga känslan i magen som bara säger ”satan va gött livet é”?
Vänligen, en som behöver piggas upp!
– Catrin

Hej Catrin!
Oj, ja det verkar vi faktiskt vara. Jag rekommenderar att man busar mycket med varann om man lever tillsammans med nån, njuter av alla tv-spel, flirtar och andra barnsliga saker man kan göra om man inte har det. Se att på ett år blir man bara ett enda år äldre, och hur extremt mycket fint man kan hinna göra på den tiden. Om ett år kanske du kan se tillbaka och konstatera att du gjorde ännu mer!
Gud vad livscoachigt det där lät, men det är en av grejerna jag brukar tänka på för att bli pigg;)

Elsa skrev att hon alltid letar efter en ny bostad.
Är du likadan eller är du mer av den ”bofasta” typen som inte gärna flyttar på sig?
– Maria

Hej Maria!
Jag har flyttat minst vart 5:e år hela mitt vuxna liv, så jag vet att det förr eller senare kommer hända av sig själv. Ingen stress!
Jag är en sån som litar väldigt starkt på min situation – i förhållande, jobb eller vad det nu kan handla om. Sedan när jag väl ska genomföra någonting kan jag vara väldigt beslutsam, då handlar jag bestämt och målinriktat. Ingen förändringsängslan ska stoppa mig liksom.

Hei, Pontus
Jeg lurer på hvordan Lynn og ditt nye liv som far har påvirket deg kunstnerisk og karrieremessig?

Hej!
Framför allt har det drivit mig till att höja min ribba kvalitetsmässigt, inte ödsla tid på att producera något bullshit. Dels för att han ska vara stolt över pappas musik, men också för att jag inte har råd att slarva. Jag har mindre tid över för att skriva och producera nu, men märker att de bästa idéerna kommer till mig när jag tar det lugnt, inte jobbar så mycket med annat. Det är ju lätt att fånga dem i mobilen och så, så jag skulle säga att det bara lett till det bättre. Vi får se om det håller i sig i längden!

Okej. Kärlek. Jag är över 30 och träffar ibland snubbar som jag klickar skitbra med, både fysiskt och psykiskt och som jag sen kan hänga ihop med under ett tag. Under tiden är jag dock livrädd och tar ut någon slags ”förlust” i förväg (förlust: att jag kommer bli den som blir kär, men inte han) – OCH det slutar alltid med att snubben inte vill va ihop. Hjälp! Hur gör en?
– Hanna

Hej Hanna!
Okej. Kärlek är ett bra ämne. Kan det vara det där klassiska övertänkandet som spökar, att man inte bara kör på liksom? Om man analyserar huruvida man klickar fysiskt och psykiskt kanske det är FÖRHÅLLANDET i sig man fokuserar på, och inte om man bara vill va med den andra personen utan att behöva tänka. Att bli kär innebär ju att bli swept away och att bli knäpp i huvet. Det kan lika gärna hända med någon man inte tror man klickar med, inte räknar som en möjlig kandidat. Kanske någon som dyrkar en, tjatar och aldrig ger upp. Någon man testar ett tag som spränger ens förväntningar.
Jag säger inte åt dig att sänka dina standards, men tänk på att kärlek kan uppstå på så många olika plan och man kan testa gambla med fler tärningar än den man testat hittills.
Om det inte funkar; gå på den du tycker är snyggast.

Translation: Pontus answers to your questions.

(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar