Annons
Annons

Q&A, del 1.


 

birthday outfit.

Om du fick åka på resa till ett land du inte varit i förut, vilket land skulle du först vilja besöka då? Och varför?
– Jag skulle gärna åka till Island. Helst vill jag till San Fransisco, fast i USA har jag redan varit så det räknas inte. I Reykjavik skulle jag fota karga stränder, gå på sjuka klubbar och kolla på inredning. Det verkar så magiskt där, som i rymden.

Annons

Vilket är ditt favorit julgodis?
– Marsipan minns jag från när jag gick på dagis. Då fick man bara äta en bit, så idag tar jag igen och äter hur många jag vill.

Om du måste välja ett alternativ nedan:
1. Skulle du rädda 10 pandor från att dö, men bli tvungen att ha på dig bara byxor och t-shirt resten av livet.
eller
2. Skulle du låta dessa 10 pandor dö, och få ha på dig precis vilja kläder du vill.
– Jag skulle rädda pandorna. Skulle känna mig som världens bästa person och stolt gå i byxor (prickiga, täckta av rosetter och volang) efteråt.

Vad är din tips om man vill starta eget? Måste det alltid finnas en s.k. kundkrets innan man startar?
– En bra idé är att kolla runt lite bland efterfrågan innan så man gör något som folk behöver eller vill ha. Research är superviktigt, men också mod såklart! Allra bäst är om man har ett fast jobb också innan, så man kan ta det lugnt och inte behöver stressa fram det viktiga varumärkesbyggandet! Riktiga jobb är ju urballa, men egenförverkligan är också bra.

my new kodak duaflex! <3

Kaffe eller te?
– Kaffe, med mjölk.

Jag undrar om du har gått någon speciell inrednings- eller dekoratörutbildning eller om du har blivit jätteduktig helt på egen hand. Hur har du gjort för att komma dit du är idag och för att kunna allt du kan?
– Jag har aldrig jobbat som inredare. Däremot har jag jobbat som programledare sen jag var 19. Direkt efter gymnasiet blev jag tillfrågad om jag ville vara med i en dramaserie på SVT och efter det fortsatte jag som programledare på ZTV, TV4+ och SVT. Under tiden har jag alltid jobbat med mina egna projekt, som ofta har handlat om vintage. Jag har varit visual merchendiser och PR-ansvarig, Jag tror att kokar man ihop allt man är intresserad av och kan går det att applicera på många yrken. Nu trivs jag superbra som inredare på Äntligen Hemma, för att göra fint och fixa hemma har ju alltid varit ett intresse, och med tv-vanan går det prima!

breakfast sneakpeak.

Nu är det såhär att jag har precis flyttat och har ett helt nytt rum att bosätta mig i som jag vill. Har du några bra tips för hur en ska tänka med inredningen? Två stringhyllor har jag inhandlat och så en trasmatta men mycket mer är det inte.
– Ett rum kan ju bli precis hur som helst! Jag samlar på massa fina inspirationsbilder på Pinterest, och använder mig av när jag inreder. Testa att spara sånt du gillar och hitta liknande, sen är det bara att köra! Mycket behöver inte vara nytt heller, köp gamla saker och gör om! Tänk också på vad du behöver dig av i ditt rum. Garderob? Skrivbord? Myshörn? Testa att ha ganska avskalade och enkla möbler och gå loss med färg på accessoarer, plus en spexig tapet!

Har du någon gång sett en Elsa-lookalike/Elsa-wannabe? Jag såg en tjej på en flygplats en gång, som hade kopierat din stil rakt av! Hon hade 50-tals klänning, beigebrun kavaj, rödfärgat hår, svart eyeliner, färgglada strumpbyxor och en vit sjal med svarta prickar! Vad tycker du om personer som ”imiterar” dig?
– Jag har sett en del, men tänker väl att det kan ju inte vara efter mig heller. Vissa kanske inspireras, men rena kopior går ju aldrig att få till! Att andra blivit intresserade av vintage och skaffat rött hår är ju bara en komplimang. När man minst anar det blir jag ju svarthårig!

Vilken är din favoritdrink?
– Älskar gin och tonic med gurka och rosenblad.

Blir du aldrig sugen på att bära byxor?
– Nej, vilket konstigt sug.

Kan du lägga ut en bild på dig som bebis/barn/tonåring?
– Ja visst! Här kommer en på mig och pappa från när jag är typ två och en på mig med nyfödd Sigge i famnen när jag är fyra!

me and dad. #throwbackthursday

me and lil-bro! #throwbackthursday
Alltså Sigge såg lite ut som en söt reptil när han föddes. Han och pappa är sinnessjukt lika.

Jeg undrer meg over hvordan du farger øyenbrynene dine røde?
– Jag färgar dem i samma som håret när jag är hos frissan och så målar jag dem med läppenna ibland!

Hej rara Elsa! Jag & min kombo Anna planerar en inflyttningsfest och jobbar på en spellista. Än så länge är det nästan bara musik från ditt sommarprat (Vi har blivit besatta av ”In the heat of the night” och som du då förstår är inte listan så lång än, hehe. Kan du tipsa om annan kalasig musik att svinga sina spiror till?
– Allt från Sandra är så himla bra! Annars så kan ni ju spela min förfestplaylist om ni vill! Här kommer den.

Hur ska man göra för att komma över att ens finaste person, som varit allt och är en så stor del av ens identitet, inte längre vill vara med en? Eller när någon i ens familj dör? Tror du man någonsin kommer över det? Kommer all smärta försvinna eller blir bara lite suddigare med tiden?
– Det försvinner nog aldrig, kommer fram ibland när man minst anar det. Men är man snäll mot sig själv hittar man sätt som gör det lättare. När jag tänker på något som gör mig alldeles gråtig inombords kan jag föreställa mig samma person, som ju är högst verklig, göra något jag inte gillar. Så tänker jag på att jag är ett ganska bra kap ändå och att mina vänner älskar mig och att Mira alltid hör om man gråter och jamar det högsta hon kan för det är så hon tröstar.

peace & love prt 2.

Hur ofta får du elaka kommentarer? Har du någon gång tagit illa upp av en elak kommentar?
– I början fick jag fler elaka kommentarer, men de gör mig inte så mycket. Värre är när jag tänker på att ni inte skriver lika många kommentarer som ni gjorde förut. Då vill jag hellre ha en sur, då vet jag iaf att ni finns.

Vad är det mesta du gjort illa dig? Vad hände då? Fick du ärr, efter det? Jag har så mycket ärr över kroppen och i huvudet och berättar aldrig om hur jag fått dom, men tänker ofta på och undrar vad som skett när jag ser andras ärr.
– Jag blev påkörd när jag var tio år. Mitt på Valhallavägen av en taxibil. Det blev världens smäll och jag flög tio meter genom luften och landade så hårt att mina ridstövlar flög av mig. Då blev jag medvetslös och slog ut en tand plus stukade en tå. Svårare än så har jag nog aldrig gjort mig illa. Förutom när jag vaknade förlamad från midjan och neråt. Fast det var en virusinfektion och inget sår. Ända ärren jag har på kroppen är ett i pannan från vattkoppor, några på armen av Mira och lite finnar som jag envisats med att klämma på.

En förfrågan: En rörlig film med Mira eftersom jag toksaknar min katt och hon liknar din, vore det så fint att få se! (Med rörlig menar jag, ej ihopklippta bilder) Vill se henne strutta runt, eller leka eller vad som…om du har tid och lusten finns!
– Haha, ja! Strutta runt! Det kommer supersnart. Hon måste bara vakna och sluta ligga som en död sill på soffan bara.

midsommar!

Dina bästa tips för att fota svarta katter?
– Dagsljus och fokus på ögat. Sen får resten bli svart. En liten rosett kanske också.

Hej Elsa, du verkar vara en ganska självgod person. Har du någonsin haft mycket komplex över din kropp och över dig själv? Kan du fortfarande känna någon slags identitetskris? Det känns som du beskriver dig själv som perfekt vilket gör att din blogg känns så förljugen. Jag är ledsen att jag ger dig kritik men du får endast så otroligt många komplimanger.
– Hej. Jag är ingen självgod person. Jag har självförtroende och tycker att jag duger. Det kan förväxlas då väldigt få tjejer porträtteras så på nätet och i media. Hoppas du får se fler sorters personer i framtiden och förstår att det handlar om personlighet och inte om arrogans.

Har du någon gång ”gjort slut” med en kompis? Jag blev tidigare i år totalt dumpad av någon jag trodde var en av mina bästa vänner, och även om jag nu förstår att hon inte var bra för mig så har jag fortfarande lite svårt att liksom…. acceptera det, antar jag. hur tänker du kring sånt?
och hur skaffar man fler vänner som *faktiskt* är bra för en? hur lär man känna nya människor?
– Jag har varit nära ett göra slut, och det var kanske det värsta jag varit med om någonsin! Att inte ha sina bästa vän nära kan vara som att få sitt hjärta urplockat och sönderklämt mellan fingrarna. Jag vill aldrig vara där igen så nu tänker jag mycket på att bekräfta och ta mig till att lyssna, göra inget och inte tro att vi är små längre. För den största anledningen till göra slut med en kompis är nog ofta att man glider ifrån varandra, förlorar den där kemin och sammanflätningen. När man är vuxen behöver man ju inte ses jämt, men då är det extra viktigt att göra det på riktigt när man väl gör det, och inte bara babbla plattetyder. Jag har bara lärt känna nya personer via jobb och andra projekt, men sätt dig i situationer där det finns många med samma intressen som du! Nu jobbar jag i Konstakademien som är full av kreativa människor! Efter en fika i caféet har man ju minst två nya kompisar om man vill!

Vill du bo utomlands någon gång? Var då i så fall?
– Jag vill bo ett år i Paris med vargen. Bara för att bocka av på att göra i livet-listan.

Du verkar så otroligt bekväm med din kropp. Är du nöjd med din kropp? Har du alltid varit det eller är det något som växt fram med åldern och så? Jag själv känner att jag påverkas ganska mycket av den rådande jätte super smal normen vi tyvärr har idag. Det känns som att du verkligen inte bryr dig om det, utan kör din egen grej. Det är ju först när man är bekväm med sig själv som man ser den verkliga skönheten hos människor tycker jag! och du är himla tjusig!
– Jag pratar aldrig om min kropp eller gör någonting med den som gör att jag verkar bekväm eller obekväm. Jag bekräftar den inte hela tiden, då jag tycker att andra saker, så som vad man har på den, är viktigare. Det är intressant att någon som aldrig nämner sin kropp anses vara bekväm med den, det säger rätt mycket om vad det vanliga är. Jag påverkas nog inte så mycket av normen då jag har vänner i alla former och har en man som skulle ge sin högra arm för att jag skulle vara naken jämt. Tror det är viktigt att man är fysisk också. Mina vänner och jag brottas, gosar och rör på oss tillsammans. Vi vet exakt varje millimeter.

peace & love.


My first answers on your questions from the Q&A post! Read them in ENglish by clicking the flag!

(0)
(0)
29 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar