Annons
Annons

Så inreder jag mitt drömuterum


 

Så fort det blir lite vår i luften gillar jag att börja planera uterum, trädgårdar och verandor. Jag inreder ofta utomhus, på balkonger och nära naturen i Äntligen Hemma så här års, röjer runt på landet och får mail med frågor på temat. Så idag tar vi upp och reder ut det här med uterum – hur gör man?

Annons

Först och främst handlar det om att köpa bra möbler som man kan ha ute. En sittgrupp, en trädgårdssoffa längs en vägg kanske, ett bord som tål vind och rusk och sen fylla på med livsnjuteridetaljer.

På kvällen är det härligt om det går att tända ljus och använda ljusslingor. På dagen vill man skydda sig mot solen, slappa i något och sitta på mjuka kuddar.

Ett bra uterum förändras, men har en stomme. Här kommer två collage med inspiration för uterummet som jag har knåpat ihop.

Ett uterum får gärna vara mjukt och behagligt inrett om du frågar mig. Är det en veranda, låt grönskan runt omkring vara i fokus. Ställ upp en enkel matgrupp med duk och ha gärna bänkar och andra sittytor. Finns det träd i närheten är hängande myggnät vackert i vinden och parasoll ger riktig Gotlandsvibb.

1. Underbart fin rottingsolstol från Broste Copenhagen. Rotting är för övrigt ett av mina finaste material för uterum. Gärna med massa plädar och kuddar i ljusgröna toner. Linne helst såklart!

2. Bambuparasoll från Ellos. För den ultimata strandkänslan hemma!

3. Världens vackraste böjträsoffa från Thonet, som jag hittade på Bukowskis market men som är såld nu. Gick för hela 15700! Så går det när en trend möter välgjord design.

4. Stellan Herner för Elle Interiör, klassisk Gotländs karg utiomhuselegans

5. Kuddfodral i den bästa färgkombinationen smutsgrönt och vitt, från Ellos.

6. Enkelhet i en uteplats med klassiska möbler, ett bord med duk och ljusslinga. Jag hittade bilden på Pinterest men tyvärr ingen vetting källa till den.

7. Att tänka på höjden är viktigt när man inreder en uteplats. Finns det träd eller andra höga strukturer att sätta fast saker i kan tex ett myggnät vara hur vackert som helst. Som en sänghimmel i trädgården eller på verandan! Från Ikea. Har man ett trädäck eller altan är det mysigt med lite kuddar och filtar under nätet för lässtunder eller middagslurar.

Rustika detaljer och knalliga blåtoner. Det ger något för blicken att fästa sig vid!

1. Vackert stenfat som funkar fint som fågelbad. Jag hittade det på Bukowskis market och det är tyvärr redan sålt nu. Gick för 900 kr om någon undrar.

2. Om man vill tänka nytt när det gäller sittmöbler i sitt uterum så är ju en hängande variant både rogivande och vacker! Denna kommer från Anthropologie.

3. Enkla sittmöbler med en bäck och korgstol i mörka material som kamouflerar sig fint i grönskan. Bild härifrån.

4. Den här utesoffan i bambu är 100% ekologisk och ett smart alternativ om man letar trädgårdssoffa och inte hittar det man vill ha på tex loppis eller auktion. Från Ellos.

5. Ishink, för den där lilla extra dekadenta lyxen, inte såld än från Bukowskis market.

6. Den perfekta längs med huset-trädgården, bild härifrån. Drömmen är ju att ha allt från stockrosor till lavandel så här.

7. Ljuslyktor för levande ljus på kvällen är ett måste för alla uterum. Dessa är från Anthropologie.

8. Alla trädgårdar och uteplatser måste ha något blått. Det fångar upp himmelens färg fint och gör sig bra mot allt det gröna. Detta kuddfodral är från Ellos.

9. Denna inspirationsbilden från Ikea tycker jag är så himla underbar. den visar vad man kan göra med ette enkelt skjul eller garage och vanliga utemöbler.

På second hand och loppisar kan man ju hitta det allra mesta, även om det är svårt att göra collage om. Tex så letar jag alla sorts porslin, glas och uppläggningsfat på loppis. Bestäm dig för en färg och mixa vilt inom de ramarna! Gamla tyger, gardiner och spetsar syns enkelt ihop till utedukar, slitna mattor gör sig bra på altangolv och stora träbackar och urnor planteras det med fördel i. Inget behöver kosta sjuka mängder pengar om man inte vill. Man kan hitta föregångare som man sparar i minnet och sen leta nog så goda varianter på loppisarna. Allt handlar om kreativitet och känsla!

För uterummet går jag på ledorden svävande, havsblått och sjöskumsgrönt, bambu, rotting och karg sten. Som kontrast serverar jag gärna bubbel i kristallkupor och lägger upp frukostmackorna på snirkliga porslinsfat. Så inreder jag mitt drömuterum!

Translation: A blog post about how to decorate your outside spaces.

(3)
(3)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar