Annons
Annons

Saker jag målat, köpt och satt i kruka


 

God morgon! Solen skiner in i vårt sovrum och alla sover. Det verkar bli tradition nu, att jag skriver här när alla andra ligger och snusar fortfarande. Det är så lugnt och tyst då. Pontus kom hem med nattfärjan imorse, och hade med sig Andreas kompis Erika. Jag älskar att vi redan haft så mycket besök, och nu har Gustav och Lizzie bokat biljetter också så huset här på ön är redan ett minipensionat, haha! Nej men på riktigt så är det min dröm. Jag vill att alla mina vänner och hela min familj ska känna sig hemma här.
Idag har det gått 16 dagar sen vi flyttade in för sommaren. På Instagram har jag redan fått frågan om vi tänkte bo här året runt, och det tänker vi inte. Men denna sommaren, den första sommaren, blir minst sex veckor lång här. Nästa år vill jag se våren också, hur syrenerna blommar och fixa med trädgården.
Nu vaknar de visst här så jag får skynda på! Okej, här kommer lite bilder på mina senaste fynd och saker jag gjort. Puss!

Annons

I sovrummet ligger nu ett till lammskinn. Det fyndade jag på loppis för 300:-. Tycker inte att sovrummet behöver mer mattor än så. Här ser ni barnsängen målad också. Och dess nya, kanske lite inträngda plats. Det blir dock ok när man stänger dörren på kvällen. Men om jag känner lilleman rätt så kommer sängen knappt användas och isf stå bredvid vår i början. Men först ska den bäddas och piffas!

På samma loppis i Ardre (en tillfällig) hittade jag gamla dunkuddar. De är vackra som de är och behöver inte örngott om man har dem så här i fåtöljen tycker jag. 25:- kostade den här.

Vacker och mjuk.

Av en liten tjej köpte Lynn en bok och hennes gamla Pippi-stövlar. 10:-/styck. Stövlarna ska jag skriva ”Lynn” i med tuschpenna och sen får de följa med till förskolan i höst.

Vi var på Lilla Bjers igår. Ett av mina favoritställen på ön. Maten är ljuvligt god, men de har så himla bra plantbod och gårdsbutik också!

Vi köpte deras Krav-märkta och egenodlade sallad, potatis, dill, tomater, lök, gulbetor.

Svartkål.

Och vitlök. Så himla fina! Jag längtar tills vi kan odla i våra trälådor i trädgården. De är superstora så man får säkert plats med potatis!

Juste, en till dunkudde från loppisen, i 50×50. Kanske till soffan eller Lynns barnsäng?

Här har ni en förebild på en blå, enkel träsoffa som vi fick behålla från förra ägaren. En klassisk blå kan man tro men bilden är lite missvisande. Den är liksom preciiis fel i tonen, samt gulflammig.

Så jag målade den grå! Skorsten från Beckers. Det blev superfint. Nu står den i punschverandan med Helenas lammskinn på och en loppisfyndad kudde. Den här bilden ger mig så mycket hopp om att det kommer bli färdigfixat och mysigt här i huset snart! Buketten är blockad på vår kvällspromenad, ser ut som vilken finköpt som helst.
Vad ska jag göra med golvet? Räcker matta? Eller måste jag lägga in något nytt klinker eller liknande tycker ni? Det behövs ju inte för värmen, eftersom det är söderläge och finns element. Iaf. Den grå väggfärgen. Gillar vi den eller är den liite för ljusblå? Hmm, många tankar man kan ha, och mycket man kan göra. Får sätta allt i prio-ordning!

På Lilla Bjers köpte jag husets första pelargon! Många ska det bli kan ni tro. Hoppas den här lever länge och lämnar många bebisar efter sig.

På en loppis i Havdhem (i stationshuset) köpte jag två små blå kaffekoppar som blivit allas favoriter att dricka ur. Intressant att känslan är så olika beroende på vilken kopp man har, eller hur?

Ett fint paraplyställ i rotting som bara hamnade i vår loppiskorg men som vi behöll där i för den visade sig ju vara fin. Vissa grejer ramlar man liksom bara över på loppis. Det är ju så svårt att se i det sammanhanget och kräver träning.

Sist ut så bor nu en krasse i stora svarta krukan på trappan. Andreas kryddor i småkrukor bredvid. En klätterpinne ska ner och så får de gärna blomma till framtida sallader!
Det var den senaste skörden, nu måste jag gå upp och gosa med mina killar och säga god morgon och välkommen till Erika! Puss.

(3)
(0)
19 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar