ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Saker jag upptäckt senaste veckan

Mycket nytt som händer nu, stort som smått. Vänner som går igenom förändringar, jag försöker vara öppen och mottaglig mot allt som kommer min väg så får vi se var vi landar. Som den trygghetsknarkare jag är kanske det är gott för mig att få vara lite skakis och testa nya saker. Men stora känslor öppnar ofta upp får det lilla också har jag märkt. Ögonen ser skarpare och blicken bättre. Detta har jag upptäckt senaste veckan:

Annons

upptäckt

– The Great

Annons

Hur kan jag ha missat serien The Great på HBO? Jag fick till och med höra igår av Sofia att hon tipsade mig om den för super länge sedan. Men det är väl som det är med saker man får höra men ändå har en bestämd uppfattning om. Det tog mig många år att inse att Downton Abbey är för mig tex. Nu har jag plöjt The Great lagom till att en säsong 2 kommer på Hulu om några veckor. Alltså. Allt är amazing. Jag ligger i badet med bubblor, skrattar högt och känner livet i mig. Det är så absurt, så hemskt, så roligt, så buskis, så vackert. Underhållning i en liten ask. Älskar den!

upptäckt

upptäckt

upptäckt

Annons

– Galärvarvskyrkogården

I söndags hängde vi med våra grannar Nina och Anton och deras barn som ju är Lynns nära kompisar. Vi promenerade genom Galärparken på Djurgården och hamnade i Galärvarvskyrkogården och jag var tvungen att stanna till och snurra ett varv runt för hur kan jag aldrig varit på den här platsen? Är det kanske Stockholms vackraste plats? Gamla vackra stämningsfulla gravar, bänkar, träd, små lundar, kullar och nu också täckt av gula löv. Så vackert att strosa runt i tysthet och bara titta. Kanske slå sig ner på en av de fina bänkarna och dricka kaffe, läsa en bok och bara njuta av platsen. Jag blev helt kär. En miniupptäckt i den stora är att KA1-filtret i VSCO är perfekt för höstbilder. Tips till er som gillar sånt.

– Morgonträning

Jag är ju morgonpigg och ligger ofta och scrollar i mobilen tidig morgon för att 1 inte väcka alla och 2 vad annars ska man göra kl 06? Det kan ibland vara en skör grej när man har massa kanaler där folk skriver om nätterna, kommentarer, Instagrambilder etc. Bedömningen sker konstant och när man jobbar på och är uppe i sitt är ju inte det något som kanske kommer åt en men kl 06 ensam i ett mörkt rum när alla sover kan en kommentar om ens toaborste bli svår att tackla. 🤓
Igår ringde klockan tidigt och innan solen gått upp träffade jag Amina på hörnet här nere och så promenerade vi raskt tillsammans till Becore och gick ett Megaforer-pass tillsammans. Superjobbigt var det såklart, jag har svårt att rolla deo nu för träningsvärken, men det var så mysigt så mysigt. Hela dagen var jag bubblig och glad. Hem efter förskolan kände jag mig pepp att ta hand om Lynn och hans kompisar och det var som att vakna på helt rätt sida. I ett samtal med en vän, en promenad och sen träning. Hade jag varit själv hade det inte varit samma såklart. Att få träffa en kompis innan solen går upp tycker jag känns så himla tryggt. Som utflyktsdag i skolan.

Annons

– Höstkransar

Att pynta för höst är så himla mysigt tycker jag. På vår ytterdörr har vi en stor bullig höstkrans som jag blir glad av varje dag jag kommer hem till men titta vad fint Annacate gjort på gamla torkade hortensiablommor! Det ska jag definitivt kopiera.

Annons

– Höstprojektet

På tal om vackra saker så stannade jag till av den här bilden i flödet för den lilla barnblusen var så fin. Åh vill ha en egen, men det verkar bara finnas för just kids 1-8 år. Drömmen vore att ha en klänning i liknande modell och tyg. Kanske är det jag som får gå till en tygaffär och leta och sy upp en egen? Samma modell som min vanliga och sen kanske en knytkrage som jag tråcklar på. Det vore kul med ett höstprojekt. Älskar svarta korta byxor och ballerinas eller boots till vit prasslig utställd kortare klänning. Pärlor och/eller diadem till.

– Bircher Muesli

Annons

Jag hade aldrig hört om Bircher muesli förrän igår när jag fastnade vid den här bilden med björnbärs och kakao Bircher muesli från 26grains. Tills jag googlade och insåg att det är originalet till overnight Oats, skapat av Schweizaren Bircher för 100 år sedan. Tänk vad man lär sig!
Jag är verkligen en frukost hela dagen-person. Jag trodde man bara ”fick” äta kall smoothie och yoghurt etc som lunch och middag på sommaren men jag är sugen på vitaminer, fruktig, knaprig, syrlig, söt mat även nu på hösten. Den kan vara murrig och höstigt i säsong ändå, titta bara på den här skålen med overnight, jag menar Bircher muesli. Mums!

– Vänskapsdörren

En underbar upptäckt är hur mysigt och kul det är att ta med inte bara Lynn hem från förskolan utan även hans kompisar. Se dom hoppa runt bland soffor och puffar leka inte nudda golv för att precis innan man säger till sitta stilla med en liten kula och bygga en kulbana av klossar. Fråga vad dom vill äta för middag och laga prick det. Hjälpa till toaletten, lyssna på ett annats barns berättelse om hur förskoledagen varit och vem som gjorde vad. Om det var rödbetsbiffar eller som Lynn tror blodbiffar till lunch. Lyssna på dom och se samspelet. Inse att allt det där jag oroat mig för om Lynns ensamhet egentligen bara är en projicering av mig eftersom vi aldrig hade kompisar hemma när jag var liten. Komma på att man gör ju som man vill och orkar. Jag vill och orkar. Varje liten sak jag kommer på att jag kan bestämma över själv i vuxenheten vecklar ut en ny sida i livskartan. En till dimension när vi kliver in genom den dörren tillsammans.

22 kommentarer till “Saker jag upptäckt senaste veckan”

 1. Linnea skriver: 20 oktober 2021 kl 07:16

  Fint inlägg!


 2. Josefine skriver: 20 oktober 2021 kl 07:22

  God morgon Elsa!

  Det är så skönt att man kan göra som man vill med sina egna barn! Mina föräldrar höll sällan små saker de lovade i vardagen, eller större, så det är jag så noga med! Fick inte heller skjuts nästan någonstans trots att de var ansvariga för att vi bodde mitt ute ingenstans. Jag skjutsar så mkt jag vill! Tycker det är mysigt att småprata i bilen.


 3. SaraF skriver: 20 oktober 2021 kl 08:20

  Så fint om Lynn och hans kompisar. En sån fin grej som han nog alltid kommer minnas.


 4. o skriver: 20 oktober 2021 kl 08:31

  Galärkyrkogården var en av mina bästa platser att gå till när jag bodde i närheten. En fridfull stämning sannerligen.


 5. Bittan skriver: 20 oktober 2021 kl 08:53

  Så fint skrivet…alltihop…Happy höst!


 6. Eva skriver: 20 oktober 2021 kl 08:57

  ”En till dimension när vi kliver in genom den dörren tillsammans.” Tack, så fint skrivet <3 Jag älskar din ärliga, sköra, känslosamma sida.


 7. Giselle skriver: 20 oktober 2021 kl 08:59

  Galärvarvskyrkogården* min faster vilar där 🥲


 8. Amanda skriver: 20 oktober 2021 kl 09:00

  men gud blev jättegråtig av detta inlägg!! du skriver så fint.


 9. Therese skriver: 20 oktober 2021 kl 09:19

  Elsa vad du är helt fantastisk på att skriva texter med djup och funderingar. Längtar alltid efter nästa inlägg.
  Men också. denna toaborste?? Har nämns flera gånger nu? Fattar ingenting och blev så nyfiken redan då som nu. Berätta vad har folk för åsikter om er toaborste??


  1. Elsa Billgren skriver: 20 oktober 2021 kl 09:36
 10. lilla jag! skriver: 20 oktober 2021 kl 10:52

  jag hade jättegärna läst ett inlägg om hur du tänker kring kritik. dels hur du tar emot och bemöter kritik från läsare och dels hur du reflekterar kring den. tycker att influensers gör väldigt olika och skulle gärna läsa vad du tänker kring det.


  1. Elsa Billgren skriver: 20 oktober 2021 kl 11:02

   Det är så svårt att resonera kring tycker jag eftersom det beror på tusen olika saker. Men jag försöker mer och mer inse att den viktigaste kompassen har jag inom mig och om jag slutar lyssna på den pga för många röster så blir det inte bra alls. Det är svårt att göra bättre när man blir bombarderad med kritik, men efter ett tag när andrum finns är det lättare att fundera, låta saker landa och sen förhoppningsvis justera sig själv, sitt jobb eller arbetssätt till det bättre. Att vara ”ensam” som det ju är på min sida kan ofta leda till en direkt sköld som att det nästan upplevs som farligt när många samtidigt berättar något för en, men med det sagt så tror jag på att i grunden finns det en gemensam vilja till bättring och framåtrörelse som kommer ur kritik. Både i det privata och i rollen som influencer eller bloggare eller vad man nu vill kalla det. Offentlig person. Att klumpas ihop med ett stort gäng som alla är olika gör också att man blir defensiv, men att se till sin egen situation och korrigera den så den blir så bra som möjligt behöver alla göra såklart. Jag känner kanske starkare än någonsin vad som är viktigt för mig och hur jag ska lyssna både på den stora massans viljor, den enskilda kommentaren och på mig själv och min inre kompass. Det tar många år att lära sig eftersom klimatet på internet, vad som anses vara viktiga frågor och jobbet hela tiden förändras och utvecklas! Hoppas det var lite svar på din fråga. Kram


 11. M skriver: 20 oktober 2021 kl 10:56

  Så fint att läsa om hur du känner för Lynns vänner. Här är ännu en mamma som skulle ha plats i livet för fler än ett barn men det blir inte så jag önskar att vårt hem blir ett ställe dit dotterns kompisar vill komma och vara när hon blir såpass stor att hon leker aktivt. Hoppas hon får massa med kompisar 😊


  1. Elsa Billgren skriver: 20 oktober 2021 kl 11:03

   Ja, kompisar är så viktigt och man kan verkligen hjälpa till som förälder har jag märkt! Våga vara aktiv, bjuda in, komma med förslag och lära sitt barn hur man är en riktigt bra kompis. <3


 12. Malin skriver: 20 oktober 2021 kl 12:10

  Åh! Tänker att jag måste tipsa dig om Familjen Bridgerton på Netflix. Gillar du the Great borde du gilla den. Älskade den!


  1. Elsa Billgren skriver: 20 oktober 2021 kl 12:39

   Älskade den men tycker absolut att The Great är mkt bättre, mer min humor kanske!


   1. Hildegunn skriver: 20 oktober 2021 kl 16:16

    Enig med deg der Elsa. Gleder meg virkelig til sesong 2 av The Great. Huzzaaaah! Ellers; Takk for superfint innlegg. Jeg husker hvordan jeg som liten hadde en tydelig oppfatning av mine kompisers foreldre- jeg ble så glad i den som tok meg på alvor og lyttet til meg, og en sånn virker du å være ❤️


 13. Anne Thulin skriver: 20 oktober 2021 kl 12:14

  Hej Elsa!!! Heter Anne (brukar poängtera Ann with an e.) är 65 år har hamnat in på din blogg och gillar den. 🌝 Dina härliga klänningar ditt sätt att skriva, kul att se Gotland. Ha det gött som vi säger i Götlaborg.


  1. Majsan skriver: 20 oktober 2021 kl 13:38

   Vad roligt Ann med e att vi åtminstone är två 65 åringar som tycker om Elsas blogg. Dessutom är jag halv Göteborgare (andra halvan finländare så bor i Finland) och heter egentligen Marianne; så de va la också gött.. ha det bra!


 14. Moa skriver: 20 oktober 2021 kl 15:34

  Så fin reflektion kring Lynn, hans kompisar och din egen barndom. Det berörde verkligen! Har en 2,5 åring och nu börjar det märkas på honom hur mycket han tycker om sina kompisar. Det är såå fint!


 15. Maria skriver: 20 oktober 2021 kl 17:47

  Ååå jag minns den tiden då jag flera gånger i veckan hade andras barn (och mina 😉) med mig hem från förskola och skola. Jag älskade det. Fullt liv kring matbordet. Nu är barnen 17 och 19 men jag älskar fortfarande när deras kompisar är på besök.


 16. C skriver: 20 oktober 2021 kl 19:34

  Tänker massor på sådana här frågor kring hur man gör i olika familjer och blir nyfiken på hur det kommer sig att ni inte hade kompisar hemma när du var barn? Kanske har du redan skrivit om det? Jag hade mycket kompisar hemma men mina barn har lite färre. Tror att förklaringarna är att min mamma var ensamstående i lägenhetsområde och vi är kärnfamilj i innerstadsområde men vad vet jag?


Dela på:
Laddar