Annons
Annons

Senaste drösen loppisfynd, rosa mangold och augustiuniformen


 

Augusti har verkligen varit den finaste månaden här på Gotland. Det är lugnare, dikena och ängarna blommar fortfarande, man kan köpa underbara grönsaker nästan överallt och eftersom det snart är dags att lämna blir kärleken till huset ännu starkare. Samtidigt som det känns okej att åka. Med bara tre dagar kvar har jag fullt schema innan vi tar båten till Stockholm igen. Det ska fotas två samarbeten, hela huset ska städas, allt ska tvättas och så ska vi se till att stänga huset för några veckor. Vill ej komma tillbaka till fuktskador eller vattenläckage. Sprickorna i glasfönstrena i verandan ska tejpas och hela gräsmattan klippas en sista gång. Pust. Men mellan uppgifterna strosar jag lugnt runt och njuter in i det sista. Här kommer lite bilder som summerar månaden kanske:

Annons

Min senaste drös med loppisfynd. 12 st gamla och enkelt raka dricksglas.

Jag hittade denna lilla vita porslinstekannan och blev blixförälskad. Kombinationen ”knöggligt” vitt porslin och snirkligt öra är så fin. Lite Artilleriet kitchen am I right?

Två fat. Ett helvitt supergammalt och ett blåvitt. Plus en 100 år gammal tårtspade i jugendstil. Älskar jugend, det är så elegant.

Köpte en vintermössa till Lynn också. Man får passa på med gulliga hättor etc medan de är små, hehee. Så fint med rutigt till tex kängor och duffel, och fina metallspännen på var det också. Allt detta plus en hylla i trä köpte jag för 165 pix.

Vårt lördagseftermiddagsmys. Det är så härligt att kunna sitta vid köksbordet nu, lösa lördagskrysset och lyssna på musik med öppna fönster i ett nypiffat kök.

Jag är så kär i min nya treklöver från Sekelskifte som jag har ringen i på nattduksbordet.

Och de här gröna dricksglasen från Serax.

Nu när vi har ett nytt köksbord har det gamla lilla bordet åkt tillbaka ut till glasverandan. Äntligen kan jag ha fina fatet där med skörden på. Haha, just nu ligger tre egenodlade tomater, en köpetomat och en fin squasch där som jag fått av Emma!

Snart ska skålen digna av goda grejer, nästa år!

Så länge får jag köpa grönsaker i affären. Den här vackra och knallrosa mangolden hittade jag på Ica! Närbodi i När för att vara exakt. Det är det bästa med Gotland, att man supportar lokala bönder och odlare främst, eller försöker iallafall.
Mangolden blev stuvad och som tillbehör till lammbiffar och färskpotatis i söndags.

Jag fick hämta ut ett paket på Ljugarns handel härom dagen också.

Så fint brev och presenter från Montern.

Frön att så nästa år. Allt från gurka och vitlök till vildblommor som ska få bo längs med laduväggen. Diskmedel och fin diskborste också.

Så här har jag sett ut på sistone. I samma augustiuniform.

Min syster lämnade en drös randiga tröjor i sin garderob på övervåningen fritt för alla att låna. Så jag har haft dem över bomullsklänningar och bara ben. Håret i en slarvig tofs.

och lite sommarfärg på näsan har jag också fått, visst?

Spara

(6)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar