Annons
Annons

Senaste loppisskörden


 

God morgon! Jag sitter själv vid soffbordet i vardagsrummet och skriver. Lynn kollar på Alfons, Gustav och Lizzie sover fortfarande och Pontus har tagit flyget till Stockholm för att fixa och städa mellan våra hyresgäster. Det är grått och dimmigt i luften, fukten hänger tungt men det gör ingenting. Alla på Gotland är glada för att det regnat under natten. Det har knappt regnat någonting alls den månad som vi har varit här, bara gassande sol och allt grönskande har blivit gult. Fälten torkar och gräsmattorna blir taggiga. Hallonplantorna hänger och regntunnorna ekar tomma. Men inte nu!
Idag ska vi kanske ta bussen in till Visby och äta lunch. Älskar att strosa runt bland gränderna där. Imorgon åker Lizzie och Gustav hem och då kommer Pontus kompis Daniel. Efter det mamma igen och sen ett annat välkänt gäng. Men mer om det snart. Nu kikar vi på min senaste drös loppisfynd! Hoppas ni tycker att det är roligt när jag visar upp. Det är nämligen med loppisfynd jag hade tänkt inreda det här huset, känns mest rimligt så. Och eftersom ett gammalt hus förvandling från tomt till ombonat är det bästa jag vet att se är det ju viktigt att visa varje steg. Hoppas ni tycker detsamma!
Detta köpte jag alltså på Gotland största loppis som var i lördags. Kvart i tio stod en stor drös loppissugna bakom ett snöre och väntade på att klockan skulle bli tio och snöret skulle klippas. Sen sprang vi. Som vid ett kosläpp.
Allt detta fick jag för 300:-. Ganska välspenderade hundralappar tycker jag själv! Vi får se vad ni tycker.

Annons

Först ut en piedestal till glasverandan.

Perfekt storlek för korgen med tomatplantan att stå på.

Så kommer den upp en bit och får sol på sig! Den doftar ljuvligt denna kan jag lova, och ger nya tomater varje dag! I Punschverandan tycker jag att det blir fint med massa grönt, rotting, korg och färgglatt. Tapet ska det bli också, så småningom.

Piedestal nummer två. Lite mer maffig, svart och inomhusig. Till sovrummet.

Kanske en pelargon på?

Den passar så bra bredvid det svarta skåpet, och ser lite ur som Mira?

Lite grejer ur köksladan!

Gustav hittade denna potatisstomp till mig.

Ett Rörstrandsfat till min tallriksmix. Ska visa alla mina blåvita tallrikar snart.

Gustav hittade dessa två fina vita saker! Ett fat för stora sallader, och en underbart fin vit skål med knoppar längs med sidorna. Påminner rätt mycket om denna va? Som ju kostar 1499 pix.

En snurrbar gammal kontorsstol!

I underbart vackert trä. Mahogny? Den ska jag ha i den lilla skrivarlyan jag tänkte skapa på övervåningen. På denna bilden skymtar ni den nya väggfärgen i köket också. Blev så hiiiimla fint! Ser blåare ut än vad det är här, men jag visar mer snart så ser ni resultatet.

Drösens ståtligaste pjäs var denna sittvagnen!

Vinröd Brio, med korg och två krokar, i ok skick och fullt rullbar.

Det var Emma som hittade den och tipsade mig. Älskar att ha så mycket hjälp av vänner på loppis, då går det verkligen att göra fynd! Längtar efter september när jag rullar Lynn till förskolan i denna fina. Höstduffel och mysig mössa, gulliga skor och lilla ryggsäcken med. Jag har ju redan ett skolstartspirr som heter duga, och bättre lär det ju inte bli, haha. Vill bara planera och förbereda och drömma och längta efter årets bästa tid, de varma veckorna efter sommaren men innan hösten. Kantareller och kräftor, ny garderob och tjockvirkade halsdukar. Snörskor och långpromenader. Romantik och te. Spänning inför nystarten och energin att skapa igen!

Även denna lilla dockvagnen fick följa med hem. Eller sportkärra som jag fick lära mig att det hette.

Lynn älskar den så mycket att han inte vet hur han ska bete sig. Fyller den med bananer, leksaker, stearinljus och gamla löv. Rullar runt i en väldans fart, skriker på den, biter och vet inte vad han ska ta sig till av känslor.

Dessutom älskar han när  jag kör runt honom några varv i huset i den. ♡

Bra för 300:- totalt va? Vilken grej var er favorit? Puss!

(6)
(0)
21 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar