Annons
Annons

Sommarens läsning


 

De här tre lektyrerna kommer jag avhandla inom kort är det tänkt. En bok att läsa för Lynn, en tidning att njutbläddra i och så semesterns roman.

Vi börjar med romanen!

Gruppen av Mary McCarthy handlar om åtta unga kvinnor som precis tagit examen från Vassar College. Det är 30-tal och det moderna stadslivet i New York väntar. Boken ansågs frispråkig när den kom ut första gången 1963, har sålts i miljonupplagor och nu har den kommit ut i översättning av Amanda Svensson. Den anses vara en milstolpe inom den moderna litteraturen, och innehåller alla de element som gör en bok bra. Kristofer Ahlström på DN säger ”Att kalla Gruppen för urkällan i traditionen att skildra kvinnors strävan inom områden som sex, relationer och karriär är ingen överdrift.” Det låter ju härligt! Med förord av Sara Danius dessutom. Återkommer om den var bra.

Annons

I tidningsväg måste jag tipsa om ELLE travel. Så himla göttigt magasin!

Gulp liksom.

De guidar bland annat om London, och dit ska ju jag relativt snart. Massa härlig reseinspiration alltså.

Tredje lektyren är en barnbok som heter Allting händer av Anders Holmer. Jag fick den som recensionsex skickad till mig och kunde inte släppa den med blicken.

Den är nämligen på pricken lik min absoluta favoritbok från barndomen ”Grönsakslandet” av Kerstin Bergtoft. Både i hur den är tecknad och hur den är skriven. Kika bara!

Så himla vacker är den, och magiskt fantasifull.

Jag älskar att läsa på rim, kanske för att min mamma bara läste på rim för mig. Allt annat var tråkigt att läsa tyckte hon.

Hur fin är den här cykelloppsscenen?

Han måste vara inspirerad av Grönsakslandet väl? Det vore intressant att få reda på det!

Det var allt! Puss.

Translation: A bunch of books and magazines I want to read this pre summer.

(2)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar