Annons
Annons

Sommarplanerna och en ljummen sallad


 

Jag är fortfarande i något sorts rus efter gårdagens loppisfyndande. Jag har nog aldrig hittat så mycket fina saker på en dag. Bilder kommer of course. Lite tips på hur man gör själv för att bli mästerfyndare slänger jag in på köpet.
Idag ska vi på ännu en loppis, och sen ska jag testmåla lite i köket. Det är ju en lång process att se vilken färg som är rätt. Fem olika kulörer har jag valt ut.
Imorgon ska vi på utflykt norrut och på fredag åker mamma och Andrea hem. Då blir vi själva här över helgen. Det ska bli skönt. För även om det är ljuvligt att ha dem här, se hur kära de är i Lynn, hur mycket de trivs i huset och älskar loppisar precis som jag, är det ju min lilla familj som bor här. Vi måste ju få vara själva lite för att se hur vi lever. Njuta av tystheten, göra listor och ta sovmornar. Skrota runt nakna, hehe, och bara vara utan att prata. Men nästa vecka får vi besök igen! Sen avlöser de varandra tills vi åker hem i mitten/slutet av augusti. Tiden flyger förbi samtidigt som att sommaren här på Gotland känns oändligt lång. När vädret är detsamma många dagar i rad vet jag knappt om det är måndag eller fredag. Det är så jag minns sommaren när jag var liten, det är så jag vill att Lynn ska få ha det. Ett töcken av vinbärsplock, solnedgångspromenader, sandstrandslek och tända ljus och samtal i rummet bredvid när man somnat.
Projekten är många här i huset och på vår tomt. Denna sommaren kommer vi fokusera på nedervåningen, göra huset bovänligt, mysigt och vårt. Men i framtiden ska vi riva gästhus, bygga växthus, tömma ladan på bråte och öppna upp inne till nock (så vi han ha långbord för kräftskivor/midsommarfester samt loppisar där mellan!) renovera badrum och piffa på övervåningen. Det kommer ta sin tid. Och kosta massa pengar. Men det finns många år kvar, många somrar och som tur var många loppisar att roa sig med som belöning mellan varven.
Härom dagen svängde jag ihop en ljummen sallad till lunch. Den bestod av middagsrester och lite grönsaker vi köpt KRAV-märkt från Lilla Bjers. Jag hade inget recept utan gick helt på känsla och eftersom den blev så rackarns god delar jag med mig av innehållet till er! Kanske inspiration till en sommarlunch? Ljummna sallader är ju den bästa sorten!

Annons

På ett loppisfyndat Pyrexfat la jag ingredienserna i lager på varandra. Sallader serveras bäst på platta fat, men det vet ni säkert. Hehe, alltså högst personlig åsikt.

Underst ekbladssallad, sen paprikarostade kikärtor. De gör jag genom att ta sköljda kikärtor och steka i smör, vitlök och paprikapulver och salt i en stekpanna. Sen på med lite stekt hallouimi, kokt potatis.

Skivade tomater, kokta gulbetor.

Chimichurri (här finns recept på det!) och massa dill!
Toppa med flingsalt, lite extra citronjuice och nymalen svartpeppar! Klart! Glad sommar och puss.

(2)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar