Annons
Annons

Svar på era frågor om Sigge, vad vårt hus kostade och det där med alkohol och amning


 

Så nyfiken! Hur går det för bror din och dejtandet? Var ju så sjukt många härliga läsare som kommenterade på inlägget!

Hej! Ja! Det går bra, sakta framåt. Som du skriver så var det ju mååånga kommentarer (mail och till och med vykort!) så det tar ett tag att beta igenom. Vi har läst alla nu, gjort ett urval och Sigge kommer höra av sig till några av de som han tyckte lät perfekta för honom iaf för en dejt snart! Jag vet inte om jag berättat men jag fick till och med ett mail från en podcastproducent som ville göra pod av hela grejern, hehe. Så det är fler som tycker att det är spännande! Vi kommer nog hålla berättandet om detta inom bloggen dock, det är ju tillräckligt offentligt om man säger så! Håll ut, det kommer! <3

Annons

Hej! Vilken fin loppis med fina stolar t ex. Var hittade ni den? Jag är också på Gotland, nära ert fina ställe. Vilken drömgrej ni gjort! Köpa ett hus, bara köra, få lite ångest – och följa sitt hjärta så. Heja dig!

Hej! Tack! Loppisen ligger längst ner på Gotland och hette Petersarve marknad. Puss!

Hur delade du och Pontus på ansvaret under Lynns första bebistid? Tänker eftersom du ammat sen start. Hur delade ni på nätter osv?

Jag tog de mesta av nätterna och sen gick Pontus ut med Lynn tidig morgon så jag fick sova kvar. En ganska vanlig lösning tror jag!

Åh drömmen men ett sommarhus <3 om något år hoppas jag att även vi ska kunna förverkliga denna dröm. Får man fråga vad ett sådant vackert hus kostar på Gotland?

Hej! Ja, det är verkligen en dröm. På Gotland finns allt jag älskar. Loppisar, god mat, vackra stränder, roliga utflyktsmål och massa fina vänner. Hus här finns i de flesta priskategorierna, det handlar om vad man prioriterar. Vi har egen brunn och inte kommunalt vatten, ingen vattentoa (än), det finns dock indragna rör för det och huset ligger rätt nära en landsväg. Vi betalade ca 2 miljoner för vårt hus. Det var dock ny el, nytt tak, ny fasadputs och massa andra saker som var sköna att de var gjorda. Det var inflyttningsklart men med små, lite roliga renoveringsbehov, så det var lagom för oss med en ettåring. Det handlar om vad man kan avvara och vad man vill ha. Vi ville hemskt gärna ha en stor och lummig trädgård, ligga relativt nära vatten, massa gamla detaljer, stenhus, punschveranda, en lada för framtida fester och tillräckligt många sovrum för att vi ska kunna ha massa besök. Men egentligen började allt med att vi funderade på vad det skulle kosta att köpa en lägenhet på söder i Stockholm med ett rum till. Vi gick på lite visningar och insåg att för ett rum till får vi ett stort hus med trädgård på Gotland. Plus alla renoveringar! Helt sjukt egentligen. Så växte drömmen fram. Det känns så himla bra och smart inför livet nu!

Hej! Testar igen. Kanske en konstig fråga, men jag undrar var Pontus har hittat sina pyjamasbyxor som syntes i ett inlägg för ett tag sen (randiga i vitt och rött/rosa)? Jag har letat överallt efter såna byxor, till och med letat efter ett sånt tyg så jag kan sy egna, men det är omöjligt att hitta! De är superfina, skulle vara supersnällt om du kunde fråga varifrån de kommer. Tack för en inspirerande blogg! 🙂

Hej! Han hälsar att de kommer från Claes Göran. Puss!

Står det nåt om tillverkaren på det snygga äppelunderlägget i Gotlandshuset? Men antar det kan vara loppisfynd? Älskar såna underlägg 🙂

Det är loppisfyndat tyvärr, och står ingenting under. Puss.

Vilket fint hus ni har skaffat!! Är på grå färg jakt och undrar vad er fina grå färg heter i ert kommande sovrum?

Hej! Vi hade sån tur att den grå färgen är egentligen grå tapet och den fanns här (i alla rum) när vi flyttade in! Kram.

Which were the main things (may be also your personal features) that helped you to become a successful blogger? When you realised you are successful?

Hi! What an interesting question. Hmm. I think I knew from the beginning that it was important that I showed my passion for old things, clothes and also to tell a story. I’ve always been very personal and shared everything I’ve been through. From work, love, marriage, sickness, baby, dreams and fun. I think it’s important to always speak directly to the readers and understand that they are people just like you. They will accept your flaws, be happy when you’re happy, be sad when you’re sad and try to help you when they can. Great pictures, nice writing and many posts are also good. But most important is the jeaurney. Your life is a story and tell it well. For me it really helped to have a great platform, ELLE, from the start. And my dear friend Sandra wrote about my blog early. I think I realized it will be a popular blog quit early. I got about 20 comments on my second post!

Hej Elsa, jag går rakt på sak: finns det tuffa spetsgardiner?
Jag är nyinflyttad i hus vars kök vetter ut mot en stor altan. Det är härligt och dörren står öppen hela tiden för barn och sommarluft. Meeen…flugorna! Vad göra? Ett tag tänkte jag införskaffa sånt där draperi i bambu men de flesta jag hittade var väldigt kitsch med pappegojmotiv eller svajande palmer. En vanlig gardin tror jag täpper till luften för mycket så då kanske spets är bäst, men finns det lite tuffare spets? Jag är inte den jätteromantiska typen. Stort tack för svar! Kram, du är bäst!

Haha, klart det finns! Supertuffa. Nä, men skämt å sido. Du kan väl ta ett gardintyg som inte är så krusidulligt? Vivan från Ikea är vitt, enkelt, luftigt och billigt. Kram!

Hej! Jag frågade för ett tag sen men provar igen. 🙂 Jag letar matmöbel till oss. Vi har mycket ek (ekgolv, ekluckor och modernt hem i övrigt) och jag skulle gärna vilja ha ett runt bord eller ovalt med plats för minst 6, gärna målat i grönblått eller grått. Nu när ni letar möbler kanske du kan tipsa om bra sidor/platser att leta på? Eller märken?
Tack på förhand!

Hej! Auktionshusen får ofta in gamla ovala matsalsbord. Hittar du ett i furu eller liknande kan du ju måla det själv? Här finns ett grått, här ett runt grått och här hittar du gamla fina på auktion!

Hej Elsa! Jag är lite nyfiken på om du och Pontus delar 50/50 på alla beslut med nya Gotlandshuset? Kan ju vara svårt att inreda med två viljor men ni kanske är rätt så samspelta på den fronten eller är det något ni har olika viljor kring? Hemmet ser iaf ut att bli jättefint och ombonat! Hoppas ni får en regnfri sommar <3

Hej! Det går väldigt smidigt i våra inredningsplaner. Vi brukar nämligen tycka samma om det mesta. Om det är något den ena inte gillar brukar vi inte hålla kvar den tanken länge utan snabbt gå vidare till ett annat förslag. Det brukar ju bli himla bra på mer än ett sätt! Kram!

Hej! Är mycket pepp på att få äran att följa er sommar på Gotland! Men min fråga handlar om en helt annan sak: Amning. Jag ska snart få mitt första barn och jag hoppas kunna amma. Förutsatt att detta fungerar, hur mycket kan mam egentligen dricka när man ammar? Har du nån ”regel” du följer? Livsmedelsverkets 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan? Jag blir så snurrig när jag försöker läsa på och ALLA tycker ju olika. Kram och trevlig sommar till dig och familjen!

Hej! Jag får väldigt ofta frågor om detta, vilket jag tycker är tråkigt på ett sätt. Det visar ju verkligen att många har frågor, tycker att det är oklart, oroar sig och funderar. Livsmedelsverket finns ju där som en tryggande hand i det mesta som rör saker man stoppar i sig och därför tycker jag att du kan lyssna på det om det känns bra för dig. Jag har ingen regel och räknar inte glas, men gissar att det landar på ungefär den siffran helt naturligt i mitt liv, då jag gärna tar ett glas vin då och då.

Jag är inte helt säker på om du har skrivit om det i ett inlägg redan men vad har ni för planer för trädgården (om ni har några såklart!)?

Hej! Vår trädgård här på Gotland är ju väldigt lummig, gammal och fin. Vi har massa fruktträd, buskar, blommor och rabatter. Dock har de förra ägarna kanske inte brytt sig så mycket om dem de senaste åren så därför är första planen att rensa runt och se vad vi har att göra med! Min syster och massa har tagit sig an odlingslådorna på baksida, alla gräsmattorna är klippta och rosenbuskarna ansade. Vad som ska planteras får vi se snär vi städat upp lite. Men jag gillar verkligen känsan av mycket grönska, lummighet och massa saker som går att äta såklart!

Jag undrar hur du hittar alla bilderna till dina inspirationsinlägg. Som bilderna om färgen till Lynns nya säng t.ex.? Googlar du färger? Eller söker du på själva föremålet, typ ”pojksäng”? Pinterest? Eller hur går du tillväga överlag när du söker inspiration?

Hej! Jag har allt på Pinterest. Jag följer rätt många, och har många mappar. Är jag ute efter färger till barnsäng går jag in på en av mina barnmappar och rotar fram en målad barnsäng. Sen scrollar jag bara nedåt och då kommer mängder av fina bilder upp, och så pinnar jag dem sen!

Jag har faktiskt funderat på en sak. Hur kommer det sig att du ofta skriver ut att du är osminkad på en bild? Att liksom poängtera det i bildtexten. Som häromdagen när du satt på en åkergräsklippare och i bildtexten skrev du att var osminkad. Blev nyfiken, tror liksom det hade varit en större grej om du gick runt med full make på ert landställe.

Hej! Jag skriver inte så för att jag bryr mig så mycket om vad ni tycker. Alltså det handlar inte om att det ska vara en ”grej” eller inte i bloggen. Det är en frihetskänsla för mig, därför poängterar jag det ibland. Puss.

Translation: A bunsh of questions and your answers.

Spara

(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar