ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

The complete guide to a merry christmas

The christmas guide
Jag längtar så mycket efter julen nu att jag håller på att gå av!
Antagligen är den extra tidig hos mig i år iom att vi flyttar och min fantasi om levande ljus och mysiga kvällar med vänner runt vårt långbord är extra stark här bland flyttlådorna. I vår etta har julen högst visat sig med ett litet miniträd, men i år blir det revansch.
En annan anledning till att julen redan är här i mitt medvetande är för att jag fått den fina äran att inreda till Äntligen hemmas julavsnitt. Det betyder att Pinterest, tips, DIY och idéerna flödar fritt inför inspelningarna. Det som inte hamnar i rutan tänkte jag att vi kan ta här, så är det bara att spara och plocka fram när pyssellustan infinner sig, snön faller och julen närmar sig med stormsteg!

Annons

I år kommer vi strunta i julklappshetsen, men jag tänkte ändå börja med ett par julklappstips som ni enkelt kan göra hemma, köpa billigt, hållbart och kärleksfullt. Mina bästa julklappstips helt enkelt.

Annons

– Konfekt. Att rulla egna chokladbollar i lyxiga nötter och rikligt med kakao och sen placera dem varsamt i muffinsförpackningar och vidare i en plåtburk är mitt bästa gå bort eller julklappstips. Inte svårt att göra,och uppskattat av de flesta, oavsett ålder.
– Presentkort. Kan låta trist, men ett presentkort på Brandstationen, Grandpa, Beyond Retro eller annat ställe med bra och hållbara produkter skulle inte jag tacka nej till iallafall. Sen kan man pyssla ihop ett flott kuvert till eller lägga det i tex flaskpost. På det här sättet slipper man prylar som inte uppskattas, utan låter personen välja själv från ett ställe med udda föremål till salu.
– Kaffeburkar med kaffe i. En gammal vacker kaffeburk i plåt fylls enkelt av ekologiskt kaffe i påse och uppskattas av alla som gillar en kopp. Kan kompletteras med en fin loppiskopp med fat.
– Facebookchattar. Kopiera er allra första kommunikation på nätet, lägg in i ett word-dokument och printa ut. Är man riktigt nördig kan man göra det till en liten bok i häfte. Så fint att läsa, minnas och titta tillbaka på.
– Komplimanglappar. Små genomtänkta komplimanger skrivna på lappar som läggs i en vacker ask. Den som får den kan sen dra en om dagen, eller när det behövs och läsa dina fina tankar om hur peppig och bra den är!
– Gamla kupade champagneglas och bubbel. Funkar jämt.

Nästa steg är allt fint man kan göra hemma! Följande bilder finns på min Pinterest i julmappen som ni hittar här, så klicka er gärna vidare där efter källa!

Dekorera
The christmas guide
Små stilleben på skåp och bord sprider julstämningen hemma. Leta efter små symboler på loppis. En liten gran, ett rådjur. Sätt en kupa över eller gör en lekfull minivärld och njut av de små dekorationerna hela vägen till jul.

Annons

Girlanger
The christmas guide
Ett av de enklaste sätten att skapa julkänsla hemma är genom att sätta upp en enkel girlang. Testa att klippa trianglar ur guldpapper, sätta små bjällror på ett snöre och häng dem kors och tvärs där hemma. Mixa gärna även med ljusslingor.

Kvistar
The christmas guide
Alla lägenheter har, eller vill, kanske inte få plats med en hel gran. Testa då att ta in kvistar från naturen och sätt i vas. Jag brukar be om spillet från julgransförsäljningarna och sätta i rustika vaser eller burkar. Knipsa av ett par grenar från parken där du bor eller ta med dig från skogen. Gratis och underbart vackert och lätt.

Duka
4
H&M Homes pressbilder (t.v.) är min stora inspiration till julinredningen i år. Jag är helt kär i det klassiska lantliga möter rustikt och helkaklat ihop. Vävsäckar, trä och rödvinsrött. Jag dukar helst med loppisfynd som tex gamla handdukar, mixat porslin och kristallglas. Blanda gärna lyxigt och vardagligt för rätt helgkänsla. Glöm inte heller att maxa med ljusen, men ha himla bra koll på dem snälla! Detta kommer från en som sett sin lägenhet i lågor.

Annons

Gran
The christmas guide
För den med plats är ju julgranen något som kan stå framme ett tag. Utan julklappar då såklart, men som en julig grön växt att dofta på och njuta av. För den som hellre håller sig till stadskänslan är en tavelvägg i granform ett roligt projekt att testa på.

Lekfullhet, generositet och hjälpsamhet.
The christmas guide
Sist men inte minst måste man ju komma ihåg att jultiden är den perfekta tiden att vara lite extra snäll på. Både mot sig själv, mot sina drömmar och mot andra. Jag lovar att släppa in mina vänner mer, bjuda in fastän det är stökigt (både i hemmet och i mitt hjärta), låta samtal och umgänge ta plats och det mesta ta tid. Det är ingen brådska. Titta upp och se dig själv och dina medmänniskor. Vi är så lyckligt lottade, njut av möjligheten att få kunna drömma. Det gör jag. <3
Köp på loppis, skänk till välgörenhet, återanvänd och njut av det du har omkring dig!

Titta vidare på bilderna och tipsen i min julmapp på Pinterest. Snart är det dags!

Annons

Untitled-22125131843
A guide to a vintage christmas, to take out when the snow comes!

14 kommentarer till “The complete guide to a merry christmas”

 1. Synneetdrysskanel.wordpress.com skriver: 4 november 2014 kl 16:37

  For en herlig samling tips og idéer!
  I fjor var jeg i Thailand i nesten hele desember, så jeg gikk glipp av mange juleforberedelser – derfor gleder jeg meg EKSTRA mye til jul i år!
  Takk for all inspirasjon, Elsa!

  Synne
  http://www.etdrysskanel.wordpress.com


  1. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:18

   varsågod!


 2. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:16

  varsågod!!


 3. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:16

  hej, vad kul att du hänger med! puss!


 4. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:16

  tack!! hehe, det är jag


 5. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:16

  ja, det går liksom inte att f nog!!


 6. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:17

  gört! puss


 7. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:17

  gott!!


 8. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:17

  då är vi två!


 9. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:17

  puss!!!


 10. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:17

  ja, hurra!
  Lovar att visa allt såklart


 11. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:18

  hehe, jag menade nog mer trädgård eller någonstans man själv har odlat! puss


 12. elsa_billgren skriver: 9 november 2014 kl 22:18

  ja, hurra!


 13. Julklappstips med kärlek.jennifersandstrom.se skriver: 2 december 2014 kl 11:44

  […] Inspirerat av Elsa Billgrens julklappstips […]


Dela på:
Laddar