Annons
Annons

Trädgårdskatten


 

God kväll! Tack för era snälla kommentarer i förra inlägget. Det är skönt att veta att jag kan lätta på tankelocket här och att det tas emot med varma, peppiga ord. Det är så himla sällan man får hela bilden i såna här resor tycker jag. Läser om fantastiska, lugna renoveringar, underbara och trygga husköp och sällan lackar svetten igenom till oss på andra sidan. Men jag tror att få personer gör stora livsval utan att tvivla, oroa sig, analysera och förhoppningsvis och troligtvis till slut landa i någon slags kontroll. Det vore ju så himla tråkigt om förändringar som detta inte satte sig på känslorna. Man bara gick in i sitt nya hus på 105 kvm med 3000 kvm trädgård, en lada från sekelskiftet, två gamla garage och ett gästhus och bara ryckte på axlarna. Nä. Ena sekunden gör jag storartade planer och bjuder nästan in till midsommar redan nu och andra sekunden tittar jag svettigt på allting och undrar om det inte bara är skönare med en liten lägenhet i stan ändå? Men så läser jag vad ni skriver, att ni känner likadant, lyssnar på Pontus och inser att min familj är på väg hit med färjan nu. Lynn har haft ögoninflammation och hög feber sen i tisdags, jag har inte sovit något och han har gått från att äta som en vanlig ettåring till att totalt matvägra och enbart amma. Phu. Under den veckan vi har varit här har vi ändå klippt hela gräsmattan (som var en halv meter hög på sina ställen), tagit bort klickgolv från punschverandan, ansat honungsrosen vid trappan, bloggat två gånger om dagen, städat, inrett, loppisfyndat, åkt på äventyr till norra delen, bakat två kakor, hämtat färgprover i Hemse, skruvat ihop två extrasängar från Ikea, skruvat ihop sex utestolar, ett utebord och en utesoffa samt grillat (nästan) varje kväll.
Det är väl inte illa pinkat ändå?
Jag vet att ni säger åt mig att ta det lite lugnt. Hehe. Vi får se hur det blir med det. Det är ju mycket mer spännande när det river runt.

Annons

Igår var det iallafall mulet och murrigt på kvällen och vi bestämde oss för att strunta i grillen och laga en god spagetti istället. Pontus hittade nämligen en gigantisk buske med salvia bredvid vinbären i trädgården och salviapasta är kanske min bästa pasta!

Detta behövs för en middag för två:

– Ett spagettifång stort som en (gammal) femkrona ungefär
– Två klyftor vitlök
– Ca 50g smör
– Två krukor eller ett stort fång salvia
– Flingsalt och svartpeppar

Koka upp pastavatten med massa salt i. Koka spagettin riktigt al dente. Skiva vitlöken och riv isär salvian till lite mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna, häll i salvian, vitlöken, salt och peppar. Rör runt pastan och servera direkt! Ringla över lite olivolja om du vill! Klart! Puss hörs imorgon, då är min mamma, syster och bror här. Längtar så!

Translation: We have great stuff in our garden! Sage for example, great for pasta.

(4)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar