Annons
Annons

Två buketter, en färgpalett


 

Det är så himla underbart med den här säsongen, sekunderna innan vår. Jag drömmer om tunna jackinköp, fyller flyttlådor med halsdukar och tar upp på vinden och ser grannarna kasta pinne med hunden på gården. Snart ni, väldigt snart knoppar det och sen är det bara att rakt ut på ängen med näsan i gräset i ett par månader.

Annons

Idag har jag två fina fredagsbuketter att bjuda på! Älskar båda, kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar bäst? Den första är en brokig skara snittblommor jag köpte på Christoffers blommor.

Blandade vårblommor i krispiga färger, tex vallmo som jag äntligen lyckats se gå från knopp till utslagen blomma! Knepet är ju att rätt omgående efter att man kommit hem med vallmon pilla bort det gröna skalet och sen slår den ut.

I buketten, som bor i runda vintagevasen, finns även tulpan, nejlika, ranunkel och eukalyptus. Udda blommor och mjuka toner från gult till rosa.

Den andra buketten är veckans från Flowery. Den står i en klassisk burkvas som man lätt kan fixa genom att köpa en större burk oliver eller pickels på ett varuhus. Sen återvinner man locket och diskar bort etiketten bara. I den rosor, tulpaner, Thlaspi green bell.

och kvitten!

Fint med rosor och tulpaner i samma bukett tycker jag, och glöm inte att aldrig ha blad i vattnet! Då blir det bakterietillväxt.

När vissa av blommorna vissnat blandar jag de som står kvar och gör en bukett av dem, eftersom färgerna går så bra ihop.

Vilket arrangemang gillade ni bäst förresten? Glad fredag!

Translation: My fiday flowers.

(1)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar