Annons
Annons

Vad vi pysslar med om dagarna


 

Här i Alskog flyter dagarna fram i ojämn takt. Varannan sekund är det helt knäpptyst, vi sitter på trappan och dricker kaffe och blickar ut över kohagarna, och sen i nästa är det total kaos, stress, oro, var är Lynn? middagsförberedelser och småbråk. Livet på landet i ett nytt hus är verkligen påfrestande och rogivande på samma gång. Med utrymmet kommer oron, med många kockar blir det mycket tankar. Men det är vackert också. Jag börjar verkligen bli kär i det här området. Kanske det finaste på hela Gotland (säger alla om ”sitt” område såklart) på sydöstra kusten. Som en blandning mellan Skåne och Provance, eller bara som Gotland kanske.

Annons

De senaste dagarna har vi hjälpts åt med middagarna, det har gått bra uan plastbänkskivan.

En dag gjorde jag pizza. Pontus deg (han brukar använda detta receptet) är ljuvligt god. Topping blev rester från grillningarna i veckan. Zucchini, portabello, lammkorv, oregano från trädgårdslandet, gröna oliver, mozzarella, pesto, pecannötter, parmesan, aubergine och gul paprika. Vitlök och olivolja också såklar. Mitt bästa pizzatips är att göra egen deg, pensla den med olivolja och vitlök och förgrädda. Lägg mozzarellabitarna på grönsaker som behöver tillagningstid i ugnen, så fångar de upp vätskan och pizzan blir inte vattnig. Toppa med parmesan och täck inte hela alltet med ost. Testa att ringla lite pesto också, blir supergott!

Vår granne Bosse (vi har en bonde på ena sidan som heter Bosse och en kulturjournalist på andra sidan som heter Bo, hehe) hade klippt sin åker så vi kastade lite gräs en kväll.

Jag har fyndat på loppisar också såklart. I Havdhem finns den bästa, i stationshuset, och där hittade jag massa blåvitt porslin.

Finast var det här serveringsfatet, Gränna från Rörstrand (som gjordes mellan 1929-40). Att det är naggat och sprucket gör inget på landet tycker jag, då får man ner priset så bra! För fyra papperskassar fynd betalade jag 300:- denna gången.

Massamassa terrakotta och Steningekrukor, en liten mortel.

Massa ljusstakar. Här ska det krylla tänker jag!

En stooor svartglaserad kruka till trappan. Och massa mer. Visar en annan dag. Tex ett paraplyställ i rotting.

Nu har Pontus påbörjat projekt skrapa, kitta om och måla fönster och dörrar också. Punschverandan kommer bli så strålande vacker!

Stockrosorna blommar mycket snart. Vilken färg tror ni på?

Jag har tvättat håret i balja också. Lite omständigt men mysigt om man har hjälp av någon som kan hälla.

En dag köpte vi fisk på fiskaffären i Hemse och gjorde spett med potatissallad. Aioli och kapris i potatissalladen är mycket viktigt, och sparris och dijon!

Jag har målat barnsängen också! Det blev Ädelvit som var en av mina förslag, eftersom det svarta skåpet flyttat in i sovrummet och det räcker med en svart möbel tycker jag. Den svartgrå färgen som hette Skorsten målade jag om en träsoffa till punschverandan med istället.

På kvällarna tar vi samma promenad, längs med grusvägen bakom vårt hus och över ängarna. Det finns så mycket kaniner här! Men det finns mycket rävar också. Antar att det går ihop. Puss.

Translation: A quick hello with pictures from our days in Alskog.

(3)
(0)
20 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar