Annons
Annons

vårkyckling med chilistekt potatishack och grönsallad.


 


I onsdags när jag var ensam hemma gjorde jag världens godaste vårkyckling till mig själv! Det är så himla enkelt och nästan lika gott som på Tranan. Dessutom är det väldigt vackert och känns precis som på en fransk bistro. Så här gjorde jag!
Du behöver:
en vårkyckling per person, de är alltså väldigt små.
citron
rödlök
persilja
soya
smör
olja
salt och peppar
sesamfrön

Annons


Sen brukar jag hacka potatis och vitlök i småbitar, steka upp och ha till med chilipulver på, så himla gott.
Iallafall. Hacka rödlöken, persiljan och skär citronen i skivor och småbitar. Stoppa kycklingen full av blandningen och gnid in den (om man är proffsig kör man under skinnet) med lite smör. Sen häller jag lite soya på kycklingen, saltar och pepprar, strör lite persilja på toppen och strösslar över sesamfrön. In i ugnen i en plåt i en halvtimme eller tills termometern visar 80 grader. Jag hade ugnen på 200 grader.


När den börjar se bra ut kan man vända på kycklingen och ösa den med såsen som hamnar på botten av formen. En annan bra grej är att skära upp skinnet vid lårbenen för där blir den klar sist och där ser man om den är röd eller inte. När kycklingen är klar och potatisen likaså serverar jag den med en grönsallad och starksöt senapsdressing! Det är lika delar olja, citron, dijon och honung om man är en tuffing. Annars dubblar man oljan och halverar senapen. Sen är det klart!


voilà!


Here’s my recipe for spring chicken, you know the really tiny ones. I serve it with a green salad and fried chilipotatoes. Click the flag for english.

(10)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar