Annons
Annons

Värmande vegansk currygryta med spenat och potatis


 

24100864772_da2e627b84_k

Här kommer ett superenkelt, billigt, gott, nyttigt, snabblagat och ekovänligt recept lastat! Perfekt för er som vill värma bort januarikylan inifrån.
När jag bodde på Östermalm fanns det en Balinesisk restaurang runt hörnet som vi brukade ta take away från. De hade den godaste grytan med potatis i som jag alltid beställde och nu har jag försökt göra en egen variant på den.
Receptet är till 4 lagomhungriga personer eller 3 superhungriga. Säg gärna till om ni lagat och om det var lika gott som jag tyckte!

Annons

23841062939_d7fe961f6c_k

(man ser alltid ut som en komplett galning i skeden..)

Du behöver:
☞ ca 5 stora potatisar
☞ 1 burk ekologisk kokosmjölk
☞ 1 burk ekologiska kikärtor
☞ ca 200g ekologisk fryst hel spenat
☞ 1 gul lök
☞ gul currykrydda, ca 1 msk eller efter smak
☞ paprikapunver, ca 2 tsk
☞ grönsaksfond, ca 2 msk eller efter smak
☞ salt och peppar
☞ 2 msk rapsolja
☞ färsk persilja

23913332410_947a7956e6_k

Börja med att dela potatisen i större bitar och koka vid sidan av. Låt de koka tills de nästan är genomkokta. Jag gillar hellre potatis med lite bett i än sönderkokt, men det gör man ju som man vill. Ringla sen mycket rapsolja i en het gryta och häll i en hel hackad gul lök.
Fräs tills löken är mjuk och lägg i den frysta spenaten om den är i klump så den får tina upp lite. Lägg även i den färdigkokta potatisen, de sköljda kikärtorna, curryn, paprikapulvret och grönsaksfonden när spenaten är tinad. Rör runt i grytan och häll över kokosmjölken. Sänk värmen, kokosmjölk blir så tunt om man stormkokar nämligen, och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. Toppa den färdiga tallriken med mer persilja, klart!

24126335581_8e9ddef0c3_k

24126304301_ede8069121_k

Translation: My take on a potato curry stew. All vegan, all delicious!

(121)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar