Annons
Annons

Veckans jultips, tavelvägg, kontrastrika, naturnära, Rivieraguide och webklappar


 

Hej! Har ni haft en mysig helg? Vi har klätt granen, ätit brunch, tagit långpromenader i snön och haft På spåret-kväll med både tv-programmet och brädspelet. Som ett par riktiga praktpanschisar. Inget nytt där. Mysigt har det varit iallafall. Återkommer med bilder från helgen såklart.
Nu är det dags för veckans lista, fullproppad med inredning. Jag har nämligen inget mer att säga just nu, förutom att idag ska jag på möte på Dramaten (spännande!) och sen kommer mamma hit och hänger. Hoppas ni får en fin måndag.

Annons

Veckans jultips:

k1

Två snabba jultips för er som vill ha inspiration! Jag älskar att ni blev så peppade när jag sa att hemma hos oss blir det ingen bloggig skandinavisk Pinterest-jul, utan en klassisk more is more, Musse Pigg-jul för hela slanten i år. Gamla julkulor och glitter i varje hörn. Nästa år kommer ju Lynn att gå och riva ner allt så då blir det en ensam tallkvist i klarglas istället eller nåt. Åter till tipsen!
Sammetsband! Världens vackraste grej som kan pryda allt från paket till hår till hängande apelsiner till vad som helst. Jag tycker om paketband som man bara rullar ihop och sparar också. Det känns bättre än alla meter man bara krullar och slänger annars.
När jag visade mina gamla julkulor som jag fyndat på loppis var det många både här och på Instagram som blev sugna på liknande. Jag hittade ett gäng fina på etsy som ju går att buda hem med posten oavsett var man bor. 12 st för 225 kr!
Uppdatering! Nu är de sålda, jisses vad fort det går. Sök på vintage tree ornament så hittar ni säkert fler!
Bild och bild.

Veckans tavelvägg:

k2

Jag blir alltid så glad när jag ser inspirerande bilder på hur man kan hänga konst i inredningstidningar och på Pinterest. Här var två som jag tyckte hade gjort snygga och otippade lösningar!
Bild och bild.

Veckans kontrastrika:

k3

Hos Johanna Bradford hittade jag ett underbart inspirerande hemma hos reportage hos grundarna av Dusty deco. Det var superfint och massa vintage, som jag ju gillar det bäst.
Jag pinnade den här badrumsbilden och insåg att jag tycker det är så himla snyggt med kontrasten lantligt romantiskt och tufft 80-tal. Ju större kontraster desto intressantare styling!

Veckans naturnära:

k4

Hos Malin får man massa bra tips om hur man ska sköta sin julgran! Välkommet nu när vi har en på två och en halv meter i vårt vardagsrum som gärna får hålla hela vägen fram till nyår minst.
Och som vanligt är det fullproppat med julfint och DIY-tips hos Mokkasin-Sofia.
Båda lyckas med det där stilrena enkla som jag inte skulle få till med en kniv mot strupen tyvärr. Jag har alltid fullt med grejer överallt, gärna i starka färger. Men vi alla får vara bra på olika saker!

Veckans Rivieraguide:

k5

Läser ni Haleigh’s blogg? Hon har gjort en utförlig Nice och Riviera-guide där och den måste ni bara spara och plocka fram nästa gång en sån resa planeras. Jag vet att jag kommer göra det iallafall. Allt hon gör ser ut som en parfymreklam alternativt en Sofia Coppola-film.

Veckans webklappar:

5847d32c617e3

Slutligen så vill jag tipsa om att Oscar & Clothilde har massa fina julklappstips för hemmet på sin hemsida, om ni har långt till närmaste inredningsaffär och ändå vill ha det så där klassiskt Italienskt och lyxigt hemma. Jag tycker tex att lampan till vänster med en annan lampskärm skulle vara dösnygg som sängbordslampa. Om jag inte fyndat en på loppis i helgen skulle jag slagit till!
Visar den och massa annat i veckan. Hörs snart! Puss.

Translation: A bunch of links and thoughts on a monday morning.

(2)
(0)
8 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar