Nu är det dags för ett recept på en världsgod lunchmacka som kanske inte är fullproppad med protein men smockad med gott det kan jag lova! Det är min egna variant på den klassiska bruschettan, fast med mer grönsaker, pesto och mozzarella om jag får välja. För 2 st bruschetta behöver du: ☞ 2 skivor av ett gott ljust surdegsbakat bröd ☞ ca 10 ekologiska plommoncocktailtomater ☞ ca 5 cm ekologisk gurka ☞ en näve ekologisk ruccola ☞ en kvist bladpersilja ☞ 1 msk pesto ☞ 1 pkt buffelmozzarella ☞ olivolja, salt och peppar Börja med att hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek brödskivorna där i. På riktig bruschetta ska man gnida vitlök på brödet sen, men jag är så himla känslig för det nu så jag hoppade, fast ni kan göra såklart. Sen delar man tomaterna i fyra och tärnar gurkan smått. Lägg dem i en skål tillsammans med ruccolan och hackad bladpersilja, bryt i mozzarellan med händerna och kicka i peston. Blanda försiktigt med två skedar, ringla lite olivolja, salta och peppra. Lägg sen upp generösa portioner av fyllningen på det varma brödet och sen är det klart! Buon appetito. Translation: My best bruschetta with tomato, cucumber, pesto and mozzarella for those comfort lunches.